reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

To zdecydowanie mi się przyda [emoji4] jakąś konkretną markę polecasz? W ramach wspomagania narazie z mężem stosujemy żel FertilSafe, ale wspomaganie naturalnego śluzu też chyba warto wspomóc.

A i jeszcze dodam ze w ubiegłym miesiącu gin powiedział ze mam ładny śluz płodny. Po prostu najwyraźniej na zewnątrz mam go mniej, bo w środku było w porządku. W ja w środku nie sprawdzam [emoji6]

reklama
No tak, masz dużo racji tylko jak to zrobić. Ciągle jakiś stres, jeszcze ta pandemia, problemy różnego rodzaju. Mam jakieś bóle jajników i już sobie wyobrażam nie wiadomo co a to pewnie zwykle bóle.

Jakkolwiek głupio to zabrzmi, to zając myśli czyms innym. Strasznie to trudne, sama z tym walczyłam, ale się udało [emoji6] skupiam się na każdej czynności która wykonuje.

Mi się @ spóźnia 5 dzień i jak na razie test negatywny . I muszę się trzymać bo bym zwariowała poczekam do środy i się wszystko okaże ponad 2 lata się starałam i udało się i szczęście trwało 8 tygodni . Dużo mnie to nauczyło ale no niestety ja nie miałam na to wpływu nic nie mogłam zrobić jest to proces ale z czasem trzeba mieć twardy tylek jest to ciężki okres bo za tydzień bym była mamą ale walczę dalej chce nią zostać i w końcu się uda ❤❤❤

Mi się @ spóźnia 5 dzień i jak na razie test negatywny . I muszę się trzymać bo bym zwariowała poczekam do środy i się wszystko okaże ponad 2 lata się starałam i udało się i szczęście trwało 8 tygodni . Dużo mnie to nauczyło ale no niestety ja nie miałam na to wpływu nic nie mogłam zrobić jest to proces ale z czasem trzeba mieć twardy tylek jest to ciężki okres bo za tydzień bym była mamą ale walczę dalej chce nią zostać i w końcu się uda ❤❤❤
Trzymam kciuki!!!

Ja też w środku nie sprawdzam szczególnie [emoji28] ale pytałam ostatnio też lekarza o śluz płodny, bo u mnie nie ma takiego klasycznego, ciągnącego, tylko wodnisty, dosłownie jakby się ze mnie woda lała. Powiedziała, że tak widocznie mam i nie ma problemu, ale i tak chciałam to podreperować. To pobiegnę sobie jutro po ten Oeparol i działamy dalej [emoji5] wiesz może, jaka jest 'docelowa' dawka tego oleju dziennie? Czy są jakieś wskazania?

IMG_4674.jpg

Zgadzam się z tym całkowicie, sama sobie dwa cykle temu opóźniłam okres bo byłam pewna, że już się udało 🙄 poskutkowalo to tym, że teraz dostałam wcześniej okresu bo musiało się wyrównać.
Jako efekt placebo powiem, że jeździłam z dziećmi na kolonie i nie mogę im podawać leków, ale na wszelkie dolegliwości typu ból brzucha, głowy zawsze magicznie działała witamina C - mówiłam dzieciom, że dałam im bardzo silną tabletkę i zaraz przestanie boleć 😂 a teraz przykład z życia codzienniego, mój mąż od jakiś 10 dniu bierze magiczne tabletki fertilman i śmieje się do niego jak tam działają niebieskie tabletki - sama go nakręciłam, że tak to dobrze wpływa na libido, nasienie i inne cuda wianki i sama świadomość, że bierze niebieską tabletkę spowodowała, że się kochać chce dwa razy dziennie 😂
Nasza głowa to magiczna rzecz 😁
na mojego tak maca działa którą bierze dopiero 3dni 😂

Odnośnie wiesiołka ja zażywam z OleoVitum, bo zawiera dodatkowo wit. A i E. Stosuję od września, ale mówiąc szczerze u mnie jakiegoś super efektu nie widać. A słyszałyście dziewczyny o takim czymś jak ananas na poprawę zagnieżdżania zarodka?

reklama
A jakąś konkretną markę oleju bierzesz?
Właśnie czym dalej w staraniach jestem tym bardziej sobie uświadamiam jak ważna jest spokojna głowa i holistyczne podejście do tego wszystkiego. Dlatego suple, borowina, joga i ananas wchodzą w tym cyklu i kto wie ☺
a u mnie witaminki, maca, jogging, borowina 😊 mam problem z ananasem nie cierpię smaku nie wiem jak się zmusić 🤷‍♀️

Do góry