reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na kolejnej wizycie ale martwię się, że mój pęcherzyk coś wolno rośnie.. tylko 1mm na dzień, obecnie mam 17dc a pęcherzyk ma 18mm. Lekarz powiedział tylko, że endometrium dobrze rośnie i mam się wstawić znowu na wizytę za tydzień ale wydaje mi się, że i tak jest coś nie tak, bo zaczął mówić o symulacji na przyszły cykl ;(

reklama
Nie wiem czy tak jest ale mój test z ciąży który zostawiłam sobie na pamiątkę nie zmienił intensywności. Tak samo teraz jak robię testy owu, też nie widzę żadnych zmian, tak więc wydaje mi się, że to tylko piszą tak na wszelki wypadek gdyby test wszedł w jakąś reakcję z czynnikami zewnętrznymi.
Było tu już wiele dziewczyn z testami po czasie, na których pokazała się druga kreska. To nie jest pisane na wszelki wypadek. Tak się po prostu często zdarza, że po czasie test robi się fałszywie dodatni dlatego po upływie regulaminowego czasu test się wyrzuca i już się na niego nie patrzy.

Hej dziewczyny, byłam dzisiaj na kolejnej wizycie ale martwię się, że mój pęcherzyk coś wolno rośnie.. tylko 1mm na dzień, obecnie mam 17dc a pęcherzyk ma 18mm. Lekarz powiedział tylko, że endometrium dobrze rośnie i mam się wstawić znowu na wizytę za tydzień ale wydaje mi się, że i tak jest coś nie tak, bo zaczął mówić o symulacji na przyszły cykl ;(
Witaj w klubie, u mnie też w zeszłym się pokazał jeden jedyny i to też mały że nic z tego, porobiłam badania, mam wyniki, więc w piątek się okaże co wymyśli. Ale też mówiła, że nie wyklucza by symulacji nie zrobić

Ja ufam dlatego bardziej First Response i CB digital.

Ale mam mieszankę w zapasie wiec jak coś używam co mam.
dokładnie first Response genialne nigdy mnie nie zawiodły, mam tanie z ebay, bo mam, ale gdy czuje że coś jest na rzeczy to fR, a że nie wszedzie dostępne to autentycznie te tanie z co-op za 3£ czułość 20.

Było tu już wiele dziewczyn z testami po czasie, na których pokazała się druga kreska. To nie jest pisane na wszelki wypadek. Tak się po prostu często zdarza, że po czasie test robi się fałszywie dodatni dlatego po upływie regulaminowego czasu test się wyrzuca i już się na niego nie patrzy.
ale kazda z nas to wie,ale lepiej się o tym mowi niz robi i chyba każda wie że po upływie czasu czy to max 10 czy max 30 wynik jest nieważny, a to że clear blue pokazywał po czasie mi drugie kreski po prostu jest faktem.

Chyba tak. Ja mam kontynuacje luteiny właśnie od 3dpo z tym, ze w tym cyklu nie będę na monitoringu, ale gin wie, ze robię testy owu i mierze temperaturę i uznała, ze mogę się tym posiłkować w wyznaczaniu owu. Tym bardziej, ze przyjmuje w godzinach mojej pracy i nie mogę się tak co chwile zwalniać [emoji6] a ze jest dobra i mam do niej zaufanie to nie zmienię, już popełniłam ten błąd w sierpniu i dopiero w październiku naprawiłam. Nigdy więcej [emoji16]
i ile dni bierzesz 7? do tych 3 dni z wyższymi temp co daje 10 i za parę dni test, czy 10? Nie wiem czy z sensem to napisałam, ale pewnie wiesz o co mi chodzi.

Cześć dziewczyny :-) przybywam jako nowa staraczka na forum, ale nie nowa przy staraniach :-( od roku staramy się z partnerem o dzidziusia, no ale życie rządzi się swoimi prawami. Zaczynam drugi cykl z clo, poprzedni mimo, że był udany,do ciąży niestety nie doszło, więc próbujemy dalej
Zazdroszczę Wam dwóch kreseczek i wierzę, że każda z nas w końcu zobaczy ten wymarzony widok :-)

niestety potwierdzam. Sama padłam tego ofiarą. Zrobiłam test nawet jeszcze nie starając się o dziecko tylko dlatego że okres mi się spóźniał. Położyłam go na półce i po powrocie z pracy złapałam go żeby wyrzucić i zobaczyłam kreskę. Tak się zestresowałam że po 10 minutach siedziałam w aucie jadąc na betę. Oczywiście była mega niska i nie byłam w ciąży. Ale co stresu i chyba trochę nadzieji się najadłam 🤷

reklama
Jak masz pcos to powinien Ci lekarz zaproponować stymulacje.
Cześć dziewczyny, to już nasz 3 cykl starań prawdopodobnie bezoowocny. Przyczyną jest PCOS. Usg w 13dc brak pęcherzyka dominujacego, w 21 dc progesteron 0,86. Usg w 27 dc pęcherzyki dalej takie same i ginekolog stwierdził że prawdopodobnie tej owulacji nie było [emoji17]
Dziś 28 dc w oczekiwaniu na @, następny cykl monitorowany
Możesz mieć owulacje mimo negatywnych testów ale równie dobrze może wyjść pozytyw a do owulacji nie dojdzie [emoji2368]
Ja wracam jak bumerang z tematem testów owu [emoji28] jak bardzo można im ufać?
Dziś zaczyna mi się już zmieniać śluz i powoli nie jest całkiem wodnistu i na papierze widać już takie nitki jak białko. Dziś spadek temperatury o 0,3 a testy jak zwykle nic... Koło 14 zrobię następny żeby zachować duży odstęp od ewentualnego jedzenia i picia, ale zastanawiam się czy jest szansa na owu mimo, że testu twierdzą inaczej?

Do góry