Ani u mnie ani u P. w rodzinie bliźniaków nigdy nie było, więc szanse marne... A ja w sumie bym chciała, bo chcę dwójkę, a P. jedno... Przy bliźniakach ja bym miała wymarzona dwójkę, bez względu na dalsze poczynania mojego [emoji16]
reklama
EwelinaW
Fanka BB :)
Chyba faktycznie po stronie męskiej, u mojego ojca rodzeństwo jest z 2 różnych matek, a bliźniaki występują tu i tu. Więc to dziadek miał taką mocCzyli najwięcej historii bliźniaczej idzie po lini męskiej tak czytając o ile dobrze zrozumiałam a wg statystyk po 35 roku życia najwięcej ale w te statystyki wchodzą tez in vitro to trochę zaburza te statystyki.
HeraUnique
Niestety moje drogie, ale genetyka jest nieubłagana i za ciążę bliźniaczą odpowiadają żeńskie geny plemnik nie ma nic do tego jeśli 2 jajowe to wiadomo kobieta ma podwójną owulacje, jeśli jedno jajowe to komórka podzieli się na 2 zarodki. I żaden plemnik tej szansy nie zwiększyChyba faktycznie po stronie męskiej, u mojego ojca rodzeństwo jest z 2 różnych matek, a bliźniaki występują tu i tu. Więc to dziadek miał taką moc
Silence85
Dokładnie. Mam koleżankę, która bardzo bała się zajść w ciążę, bo ma siostry bliźniaczki. Jednojajowe. Wyszła za mąż. Pierwsza ciąża i bach bliźniaczki Jednojajowe Druga ciąża już pojedyncza.Niestety moje drogie, ale genetyka jest nieubłagana i za ciążę bliźniaczą odpowiadają żeńskie geny plemnik nie ma nic do tego jeśli 2 jajowe to wiadomo kobieta ma podwójną owulacje, jeśli jedno jajowe to komórka podzieli się na 2 zarodki. I żaden plemnik tej szansy nie zwiększy
MamaR
U mnie w rodzinie są bliźniaki i od strony mamy i taty. Dziadek miał brata bliźniaka ale zmarł krótko po porodzie.
Boli mnie w dole brzucha jak na okres a tu dopiero 12 dc. Może owulacja się zbliża Udało mi się dziś kupić dwa bobo testy 10ml więc już mogę być spokojna i czekać do świąt na testowanie. Zobaczymy co tam na monitoringu wyjdzie. Mogłoby się udać bo męczy mnie to staranie. Wolę sexik bez myślenia czy się uda.
Zastanawiam się czy wytrzymam z poznaniem płci do porodu? Kusi mnie tak zrobić bo w domu mam i dziewczynke i chłopca więc obojętne co teraz będzie :-) Ale znając mnie to już na pierwszych prenatalnych będę pytać co tam rośnie :-)
Boli mnie w dole brzucha jak na okres a tu dopiero 12 dc. Może owulacja się zbliża Udało mi się dziś kupić dwa bobo testy 10ml więc już mogę być spokojna i czekać do świąt na testowanie. Zobaczymy co tam na monitoringu wyjdzie. Mogłoby się udać bo męczy mnie to staranie. Wolę sexik bez myślenia czy się uda.
Zastanawiam się czy wytrzymam z poznaniem płci do porodu? Kusi mnie tak zrobić bo w domu mam i dziewczynke i chłopca więc obojętne co teraz będzie :-) Ale znając mnie to już na pierwszych prenatalnych będę pytać co tam rośnie :-)
Hope
podwójna mama :-)
U mnie w rodzinie są bliźniaki i od strony mamy i taty. Dziadek miał brata bliźniaka ale zmarł krótko po porodzie.
Ja tak chciałam w poprzedniej ciąży i jak na złość wszyscy lekarze, a miałam sporo usg, od progu krzyczeli: o chłopak, a Pani wie, że chłopak? Także na dzień dobry warto uprzedzić, że nie chce się wiedzieć.
Fajnie tak mieć parkę. Potem płeć juz nie ma znaczenia.
reklama
EwelinaW
Ale tylko 2 porody, jeden ból i pach od razu dwójka szkrabów. Ech żeby się tylko udało i żeby zdrowe było to już nie ważne co i ileAni u mnie w rodzinie, ani u partnera nigdy nie było bliźniąt. Także ja nie mam nawet co marzyć o bliźniakach.
Za to mam koleżankę, u której w rodzinie jest mnóstwo bliźniąt, a ona ma dwie pary bliźniąt, łącznie czterech synów