reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Hej. Dzięki za pamięć 🙂 U mnie to jeszcze inaczej wyglądało. Kreska była co test to mocniejsza, ale nie doszło do takiej mega mocnej. Było już prawie prawie. Ale możliwe, że nie miałam owu, bo 9 dni po tej najmocniejszej kresce zrobiłam progesteron i tylko 9 było, więc różnie mogło być w tym miesiącu. Cykl miał tylko 23 dni. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie wszystko ok i będzie efekt tego na teście 🥰
Ja tam miałam z różowymi. Testowe blade ale widoczne a w tych ledwo ledwo było widać druga kreskę. Zrobiłam przed chwilą kolejny test i jest jeszcze ciemniejsza. Mam wrażenie, że mogę uznać go za pozytywny, ale poczekam do jutra. A miałam też sytuację gdzie cykl trwał 24 dni wrzesień/październik i też nie doczekałam się pozytywnego testu,następny cykl wydłużył się do 40 dni i jeśli teraz owu wystąpi lada chwila to wróci do 35dni. Trzymam kciuki, żeby Tobie się unormowało 🙂🤞🤞

Załączniki

• IMG_20201205_140309.jpg
    IMG_20201205_140309.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 73
reklama
Ja mam teraz na 10dni, ale nie wiem ile minimum trzeba brać i odstawiać, a coś jest nie tak z twoim cyklem? czy tylko na zapas sie martwisz że @ nie przyjdzie sama?
Raz już brałam na wywolanie wtedy cykl trwał 57dni mądra ja turbo ćwiczenia itp i miałam tego skutek przesunięcie miesiączki dopiero zjadłam całe opakowanie dupka po nim 3 dni i okres przyszedł i po dupku zaszłam w ciążę w tą biochem. Dwa cykle po biochem też długo nie dostawałam 39dc poszłam do giną dał dupka na 3x1 wzięłam 6tabletek i się okres sam rozkręcił i gin nie kazał brać.. W tym roku z czego w 3 (nie po kolei) miesiącach np w lutym!, maju, lipcu nie miałam okresu bo się przesunęło...

Ja tam miałam z różowymi. Testowe blade ale widoczne a w tych ledwo ledwo było widać druga kreskę. Zrobiłam przed chwilą kolejny test i jest jeszcze ciemniejsza. Mam wrażenie, że mogę uznać go za pozytywny, ale poczekam do jutra. A miałam też sytuację gdzie cykl trwał 24 dni wrzesień/październik i też nie doczekałam się pozytywnego testu,następny cykl wydłużył się do 40 dni i jeśli teraz owu wystąpi lada chwila to wróci do 35dni. Trzymam kciuki, żeby Tobie się unormowało 🙂🤞🤞
Robiłam dziś kolejne badania i czekam na wyniki. Mam nadzieję, że te moje hormony nie szaleją za mocno 🙂 Za dwie godziny pomożecie zinterpretować 😂😂

U nas juz choinka stoi ubrana do połowy bo moj 17 m-ny syn ma na celowniku choinkę muszę chyba do 1/3 zminimalizować ozdoby, łańcuchy przyczepia do traktorów i jeździ albo biega z nimi jak opentany, rzuca psu bombki pies przynosi komedia, właśnie bede planować jak rozłożyć przygotowania bo ma alergie jak podchodzę do blatu kuchennego zawsze wtedy się strasznie nudzi i mnie potrzebuje 😊🎄🐕

Jak też pamiętam te problemy z choinką i szaleństwa okoloswiateczne. Marzę, by znów to przeżyć. 😀

Kochane, z niezmiernym smutkiem witam się dziś z wami w 1dc 6 cyklu starań [emoji24]
Bardzo mnie zdziwiło że @ dziś przyszła zwłaszcza że jestem 11dpo. a okres powinnam dostać we wtorek. Ostatnio moja ostatnia faza trwała 13 dni. A to chyba nie jest normalne że tak skacze długość fazy lutealnej? Jeszcze rano mąż zdazyl do mnie dopaść jak paradowalam po domu w seksownej piżamce bez bielizny [emoji23] a przed chwilą @ [emoji2959]

No ale staram się nie smucic mocno.. nowy cykl, nowe perspektywy, dużo wspaniałego seksu z ukochanym mężem i totalny luz w tym miesiącu od testów owulacyjnych... mam nadzieję że uda nam się wyjechać do teściów i przestanę w tym cyklu myśleć o staraniach. Cieszę się też na myślę wizyty u Endo, mam nadzieję że nic poważnego z moją tarczyca się nie dzieje i to poprostu tylko przez nią mamy problem z ciąża. Mam tylko ogromna nadzieję że Endo nie zabroni nam się starać o dziecko.
Jeszcze tylko zastanawiam się nad tymi plastrami z borowina. Muszę o nich poczytać i może kupię.

Kochane, z niezmiernym smutkiem witam się dziś z wami w 1dc 6 cyklu starań [emoji24]
Bardzo mnie zdziwiło że @ dziś przyszła zwłaszcza że jestem 11dpo. a okres powinnam dostać we wtorek. Ostatnio moja ostatnia faza trwała 13 dni. A to chyba nie jest normalne że tak skacze długość fazy lutealnej? Jeszcze rano mąż zdazyl do mnie dopaść jak paradowalam po domu w seksownej piżamce bez bielizny [emoji23] a przed chwilą @ [emoji2959]

No ale staram się nie smucic mocno.. nowy cykl, nowe perspektywy, dużo wspaniałego seksu z ukochanym mężem i totalny luz w tym miesiącu od testów owulacyjnych... mam nadzieję że uda nam się wyjechać do teściów i przestanę w tym cyklu myśleć o staraniach. Cieszę się też na myślę wizyty u Endo, mam nadzieję że nic poważnego z moją tarczyca się nie dzieje i to poprostu tylko przez nią mamy problem z ciąża. Mam tylko ogromna nadzieję że Endo nie zabroni nam się starać o dziecko.
Jeszcze tylko zastanawiam się nad tymi plastrami z borowina. Muszę o nich poczytać i może kupię.
A dlaczego podejrzewasz tarczycę? Robiłaś jakieś badania już?

Raz już brałam na wywolanie wtedy cykl trwał 57dni mądra ja turbo ćwiczenia itp i miałam tego skutek przesunięcie miesiączki dopiero zjadłam całe opakowanie dupka po nim 3 dni i okres przyszedł i po dupku zaszłam w ciążę w tą biochem. Dwa cykle po biochem też długo nie dostawałam 39dc poszłam do giną dał dupka na 3x1 wzięłam 6tabletek i się okres sam rozkręcił i gin nie kazał brać.. W tym roku z czego w 3 (nie po kolei) miesiącach np w lutym!, maju, lipcu nie miałam okresu bo się przesunęło...
A zawsze tak miałaś, czy w tylko w tym roku? ja zazwyczaj mam takie cykle że trzeba wywoływać przez stres wtedy znika i się nie pojawia i to od nastolatki wszystkie ważniejsze egzaminy w szkole kończyłam z mama u pani ginekolog, przez podróże głównie sie tylko opóźnia. Jakos sie rozstroił ten twój organizm, ja 2 razy "reset" robiłam tabletkami anty tak mi kiedyś doradził ginekolog i działało na mnie.

Robiłam badania hormonów w poprzednim cyklu w tym tsh, ft3 i ft4. Te dwa ostatnie miałam ponad normę, nie bardzo dużo ale jednak. Ginekolog zaproponował powtórzyć badanie bo wg niego przy ładnym moim tsh te wyniki są dla niego dziwne. Zrobiłam kolejne badanie w innym labo i rozszerzylam pakiet o anty tpo anty tg z myślą że pewnie i tak będę musiała do endo więc lepiej odrazu zrobić cały pakiet. Okazało się że wszystko jest w normie, tsh dalej ładne ale anty tg o 100% ponad norme
A dlaczego podejrzewasz tarczycę? Robiłaś jakieś badania już?

reklama
Do góry