reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dzień dobry [emoji846]
U mnie coś się zaczyna dziać na testach owu, 2 dni temu był współczynnik 0,1 a wczoraj już 0,24 - od takiego wyniku to zazwyczaj 2-3dni i już po wszystkim było... Trochę za szybko jak na mnie, bo dzisiaj 12dc dopiero, a owu normalnie między 18 a 21... W tym miesiącu dorzuciłam jedynie niepokalanka no i 3 cykl biorę mioinozytol. Myślicie, że to może przyspieszyć owu? Nie, żeby mi z tym źle było [emoji16] jak kiedyś uwielbiałam swoje długie cykle, tak teraz dałabym wiele, żeby były krótsze [emoji16]
@93kora piękny widok [emoji7] tak zaczynać dzień to można [emoji846]

Może po prostu będzie szybciej, a może będzie o czasie, tez tak miałam [emoji16]
IMG_4457.png

reklama
Dzień dobry :)

Mam zagwozdkę, wczoraj ktoś mi powiedział, że udało się zająć w ciąże w pierwszym dniu miesiączki i zastanawiam się na ile to rzeczywiście jest możliwe [emoji848]
Ktoś wie coś więcej na taki temat nic że "kiedyś, gdzieś, ktoś też tak miał"? [emoji16]
Dzien dobry😀

Jeśli w cyklu jest tak jak myślę to ta teza jest możliwa, pierwszy raz cos takiego mam 22dc przez 4 dni wzrosła temp bez szału, ale wzrosła appka wyznaczyła owu pozniej z temp byly cyrki a wiec pomyślałam nie udana owu moze torbiel, po czym w 36dc temperatura znowu wzrosła i trzyma się ładnie od 6dni appka wyznaczyła nową Owu, cykle mam minimum 34dni czyli wszystko przesunęło. Ale jeśli ktoś powie że tylko wtedy uprawiał seks w pierwszym dniu miesiączki i ta miesiaczke miał to ja 🤷‍♀️

Cześć Wszystkim [emoji3590] Pms mi się już zaczyna, a do okresu jeszcze ponad tydzień, więc szykuje mi się chyba turbo okres[emoji37]

Dawno tu żadnych kreseczek nie było, czyżby wszystkie chcą wygrać konkurs w nowym roku ? Dziewczyny nie krępujcie się w tym roku z kreseczek tez się ucieszymy [emoji6]
Ja nie zamierzam wygrać tego konkursu. U mnie obecnie 6dpo a @ spodziewana za ok 5 dni. Temp póki co cały czas rośnie[emoji1320][emoji6]

Hej kobietki 🙃. Nareszcie wchodzę powoli w fazę płodności. Jeszcze nie pozytywny ale mało brakuje 😁. @malasyrenka ,niech ktoś ją oznaczy jak może, bo ja nie umiem a miałam się podzielić jak mi będą wychodzić. Sprawa wygląda tak jak na zdjęciu. Staram się robić o tej samej porze ale wiadomo, nie zawsze się udaje. Wczoraj zrobiłam o 15 i wyszla ledwo widoczna testowa. Dziś jest 21 dc a w tamtym msc owu miałam w 25 więc postanowiłam robić 2x dziennie. O 21 zrobiłam jeszcze jeden i wyszedł taki sam jak o 15 (na zdj nie ma, bo wyrzuciłam) a dziś o 9 zrobilam i wyszedł taki jak niżej. O 14 zrobię kolejny. Wyjdzie na to, że będę testować 3x dziennie 😁. Jedyne co nie gra to temperatura. Miłego dnia! 🤗
A może przegapiłam peak i mialam owu wg temperatury 😳

Załączniki

• Screenshot_20201205_095136_com.northpark.periodtracker.jpg
    Screenshot_20201205_095136_com.northpark.periodtracker.jpg
    182,5 KB · Wyświetleń: 66
  • IMG_20201205_093307.jpg
    IMG_20201205_093307.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 69
  • IMG_20201205_093453.jpg
    IMG_20201205_093453.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 66
Hej dziewczyny! 😊 nie było mnie tu parę dni ponieważ postanowiłam zresetować głowę i porobić resztę badań. Jak wspominałam ostatnio miałam zrobić AMH i wynik to 7,290. Dostałam skierowanie do poradni genetycznej i już się zarejestrowałam na 11 stycznia ale przychodnia wymaga skierowania od lekarza rodzinnego i nie wiem czy dobrze myślę, czy to może oznaczać że zrobią mi badania na nfz? Skoro nie tolerują skierowania prywatnego? Któraś z was miała tak może? Któraś testowała jak mnie nie było i miałam II kreseczki?😊 ja ostatnio byłam na wizycie u pani ginekolog i w niedzielę miałam owulację- było to widać w usg. Przytulanki były w piątek i pani ginekolog powiedziała że jeden dzień za wcześnie i nie ma pewności że się udało. Na wizycie byłam w poniedziałek i już był pęknięty pęcherzyk i pani ginekolog powiedziała że możemy się w ten sam dzień jeszcze starać to może zdążymy na końcówkę. Oczywiście staraliśmy się i ciekawa jestem czy się udało.

reklama
Już nie mogę się doczekać Twojego pozytywnego testu [emoji87][emoji7]
Ooo jakie to miłe[emoji173][emoji173][emoji173] dziękuję [emoji3059] też bardzo chciałabym go zobaczyc ale wiadomo jak jest, trzeba emocjonalnie wyhamować żeby na święta nie być w rozpaczy [emoji6] nawet jak @ przyjdzie to będę się cieszyć wyregulowanym cyklem. Póki co sytuacja wygląda tak
Screenshot_20201205-095527_Flo.jpeg

Do góry