reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Jestem jakaś powalona 😅 tyle tu było w ostatnim czasie kreseczek podwójnych, że ja też choć raz chciałam zobaczyć swoje i wiecie co zrobiłam? Dziś 3d po zastrzyku, wiedząc że fałszuje wynik sikacza siknełam na testa i są 2 kreski 😂 fajnie zobaczyć takie cudo 😛 choć to fałszywy wynik. No i przynajmniej wiem, że testy kupiłam okay i jak ciąży nie będzie, to nie będę szukać bladziochów 😎 ovitrelle podobno powoduje stężenie na granicy 3-10 mIU, więc dobry ten superczuły test 😅
Ale powiedzcie, czy ja zwariowałam?
Nie! Też bym tak zrobiła hahaha, pokazałabym mężowi jak wyglądają prawdziwe kreski a nie cień cieni cienia cieni 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

reklama
Jestem jakaś powalona 😅 tyle tu było w ostatnim czasie kreseczek podwójnych, że ja też choć raz chciałam zobaczyć swoje i wiecie co zrobiłam? Dziś 3d po zastrzyku, wiedząc że fałszuje wynik sikacza siknełam na testa i są 2 kreski 😂 fajnie zobaczyć takie cudo 😛 choć to fałszywy wynik. No i przynajmniej wiem, że testy kupiłam okay i jak ciąży nie będzie, to nie będę szukać bladziochów 😎 ovitrelle podobno powoduje stężenie na granicy 3-10 mIU, więc dobry ten superczuły test 😅
Ale powiedzcie, czy ja zwariowałam?

No może trochę ... 😂

Jak tam u Was dziewczyny? Ja wczoraj powinnam dostać @, dzisiaj rano robiłam test i tak jak się spodziewałam po wczorajszej i dzisiejszej temperaturze zobaczyłam biel. Niby już wczoraj wiedziałam, że tak będzie, ale mimo to mi przykro... Zostało czekać na @ i pozniej znowu odliczać 20dni...
Rzucił mi się w oczy ostatnio test owulacyjny ze śliny. Próbowała któraś? Działa taka metoda? Mikroskop zwykły mam, a żadnego aktywatora tam się nie dodaje, więc powinno i na takim działać. W najbliższym cyklu będę próbować jako pomoc do testów owu i zobaczymy co to da...

@Upadła ja tam się już szykuję na majówki ;) i kilka innych dziewczyn też, będzie spoko 👌
Ja również u mnie 19 dc i chyba owulacji nie było i chyba nie będzie, oczywiście nie wytrzymałam i zakupiłam testy owu. Wychodzą słabe :( przy PCOS właśnie powinny wychodzić pozytywne mimo, że nie ma owu a tu całkiem w druga stronę..

@Milusia34 skoro testy były negatywne może to wcale nie biochemiczna tylko nic nie było. Zbadaj betę będziesz miała pewność. U mnie przy małej becie zeszła do 0 dopiero jakoś tydzień po krwawieniu. Trzymaj sie ❤️
W dniu spodziewanej @ czyli 34 dc pierwszy test był pozytywny po dwóch dniach powtórzyłam test pozytywny nawet kreski ciemniejsze A może to testu były jakieś wadliwe sama nie wiem 🤷‍♀️

W dniu spodziewanej @ czyli 34 dc pierwszy test był pozytywny po dwóch dniach powtórzyłam test pozytywny nawet kreski ciemniejsze A może to testu były jakieś wadliwe sama nie wiem 🤷‍♀️
Ja bym po 1wszym pozytywnym teście poszła oznaczyć hcg zamiast robić kolejne 🤷‍♀️ podsumowując wszystkie sikacze, to na bete by się uzbierało, a i pewność czarno na białym... A teraz biedna masz mętlik w głowie i domysły czy to biochem, czy pomyłka 🙄 i jeszcze ginekolog śmieszny wg mnie - na bank bym go zmieniła.

reklama
Ja bym po 1wszym pozytywnym teście poszła oznaczyć hcg zamiast robić kolejne 🤷‍♀️ podsumowując wszystkie sikacze, to na bete by się uzbierało, a i pewność czarno na białym... A teraz biedna masz mętlik w głowie i domysły czy to biochem, czy pomyłka 🙄 i jeszcze ginekolog śmieszny wg mnie - na bank bym go zmieniła.

Z tego co pamiętam, to to był jakiś przypadkowy lekarz, bo @Milusia34 chyba mówiła, że u niej nikt nie przyjmuje i jest problem - dobrze kojarzę?

U Was też taki problem z ginekologiem? Mój prywatny przyjmuje normalnie, oczywiście z zachowaniem ostrożności. Ona jakieś pilne przypadki to przyjmowała nawet w czasie ścisłego zamknięcia, jeszcze w marcu. Wiem, że inne prywatne gabinety w moim mieście też działają, w sumie nie wiem jak z NFZ'em 🤔

Do góry