reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny, jak to jest z badaniem nasienia? Zalecają, żeby zrobić badanie po 3-7 dniach abstynencji, a jak się to ma do tego, że najlepiej współżyć co drugi dzień podczas starań? Na logikę, to czy nie byłoby dobrze zrobic badanie po 2 dniach abstynencji, żeby odzwierciedlić stan nasienia taki jak podczas starań? Jak to jest??
3 dni jest opcjonalnie

reklama
Powiedzcie mi bo jeśli lh i fsh nie będę robić bo nie mam możliwości, to czy mogę teraz badanie tarczycowe zrobić z zamrożonej surowicy, orientujecie się? Jutro rano zadzwonię do labo ale może któraś wie?

Dziewczyny byłam dzisiaj u nowej pani ginekolog.. Nic się nie dowiedziałam, powiedziała ze monitorowanie cyklu może zacząć po minimum roku starania a my staramy się 9 cykl teraz. Do tego zleciła mi badania za ponad 600zl 😰 Za 10 dni będę testować, owulacja według kalendarzyka 25.07 a wczoraj dziwne brązowe upławy 🤔

Dziewczyny byłam dzisiaj u nowej pani ginekolog.. Nic się nie dowiedziałam, powiedziała ze monitorowanie cyklu może zacząć po minimum roku starania a my staramy się 9 cykl teraz. Do tego zleciła mi badania za ponad 600zl 😰 Za 10 dni będę testować, owulacja według kalendarzyka 25.07 a wczoraj dziwne brązowe upławy 🤔
A może implantacja ?

Hej, witam sie z wami w kolejnym cyklu starań. Już 11 za nami.
Zaczęłam przyjmować lek na zbicie prolaktyny, ponieważ pokazało sie ze jest za wysoka. Mam nadzieję że Szybko uda sie ja ogarnąć i ciąża wymarzona będzie.
Każdy na około cyk cyk i jest. A u nas problem
Hej, jaki masz poziom prolaktyny? I jakie leki dostałaś?
Ja też mam za wysoki...
4F182091-3600-4371-9596-C05804110A29.jpeg

od 1 lipca biorę dostinex 0,5 - pół tabletki raz w tygodniu i ciekawa jestem czy to wystarczy...
zastanawiam się czy jutro jej nie zbadać, żeby zobaczyć jak to wyglada teraz.

Hej, jaki masz poziom prolaktyny? I jakie leki dostałaś?
Ja też mam za wysoki...
Zobacz załącznik 1156061
od 1 lipca biorę dostinex 0,5 - pół tabletki raz w tygodniu i ciekawa jestem czy to wystarczy...
zastanawiam się czy jutro jej nie zbadać, żeby zobaczyć jak to wyglada teraz.
Ja miałam prolaktyne 24 ng i zbilam w trzy tygodnie dawka 1 tabletka Diostinexu do 2 .
W przeliczeniu masz bodajże 40 więc szybko pójdzie :)

reklama
Ja nie ogarniam... We wtorek rano ok 10dpo test z bladziutką kreseczką, a nawet mąż widział. Środa biel, dzisiaj rano biel, a że testów pod dostatkiem to zrobiłam i teraz i takie cudo wyszło...ja widzę.. Bobo test czułość 25... Czy one mają kreskę fabryczną?
IMG_20200730_220820.jpeg
IMG_20200730_221745.jpeg

Do góry