reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Witam Was dziewczyny, jestem nową staraczką w II połowie 2020 roku, w pierwszej połowie się nie udało....
Zacznę może od opisania mojej sytuacji, którą już przedstawiłam w temacie straconej ciąży.
Jestem mamą dwóch córeczek w wieku 7 i 4 latka. Nie planowaliśmy więcej dzieci, aczkolwiek zawsze marzyłam o wesołej trójce ;)
Pod koniec kwietnia zdecydowaliśmy się na starania o trzecie dziecko. Ze względu, że brałam tabletki anty, skończyłam opakowanie w połowie maja, a już 1 czerwca dostałam "normalną" miesiączkę. Nie staraliśmy się, ale też specjalnie nie zabezpieczaliśmy. Nie wiem o czym myślałam, że co po tabsach nie zajdę?! Nie wiem... no i w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test = słabo widoczna druga kreska, dwa dni później słaba kreska, ale już widoczna. po kolejnych dwóch dniach zrobiłam znowu bo nagle brzuch się uspokoił, magiczna gulka w gardle znikła no i druga kreska na teście też zaczęła słabnąć... Lekarz stwierdził w 32 dc zagnieżdżenie w macicy około dwutygodniową ciążę i kazał czekać bo za wczesna ciąża by coś dać tym bardziej że już plamiłam... 2 lipca zaczęłam intensywnie krwawic ze skrzepami przypominającymi wątróbkę. Dzisiaj jestem już praktycznie po krwawieniu i muszę udać się na kontrole bo też oprócz ciązy miałam torbiel 5,5 cm...
Mam nadzieje, że nie będzie przeciwwskazań do starań bo mąż pracuje za granicą w delegacji i czasami ciężko nam się wstrzelić w dni płodne - szczerze powiedziawszy córcie nie wiem jakim cudem się udało nam ustrzelić?!

reklama
Któraś testuje za 4-5 dni? 😊 od wczoraj okropny ból piersi, do tej pory nigdy nie był tak mocny chociaż to pewnie zblizajaca się @ 😭

Witam Was dziewczyny, jestem nową staraczką w II połowie 2020 roku, w pierwszej połowie się nie udało....
Zacznę może od opisania mojej sytuacji, którą już przedstawiłam w temacie straconej ciąży.
Jestem mamą dwóch córeczek w wieku 7 i 4 latka. Nie planowaliśmy więcej dzieci, aczkolwiek zawsze marzyłam o wesołej trójce ;)
Pod koniec kwietnia zdecydowaliśmy się na starania o trzecie dziecko. Ze względu, że brałam tabletki anty, skończyłam opakowanie w połowie maja, a już 1 czerwca dostałam "normalną" miesiączkę. Nie staraliśmy się, ale też specjalnie nie zabezpieczaliśmy. Nie wiem o czym myślałam, że co po tabsach nie zajdę?! Nie wiem... no i w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test = słabo widoczna druga kreska, dwa dni później słaba kreska, ale już widoczna. po kolejnych dwóch dniach zrobiłam znowu bo nagle brzuch się uspokoił, magiczna gulka w gardle znikła no i druga kreska na teście też zaczęła słabnąć... Lekarz stwierdził w 32 dc zagnieżdżenie w macicy około dwutygodniową ciążę i kazał czekać bo za wczesna ciąża by coś dać tym bardziej że już plamiłam... 2 lipca zaczęłam intensywnie krwawic ze skrzepami przypominającymi wątróbkę. Dzisiaj jestem już praktycznie po krwawieniu i muszę udać się na kontrole bo też oprócz ciązy miałam torbiel 5,5 cm...
Mam nadzieje, że nie będzie przeciwwskazań do starań bo mąż pracuje za granicą w delegacji i czasami ciężko nam się wstrzelić w dni płodne - szczerze powiedziawszy córcie nie wiem jakim cudem się udało nam ustrzelić?!
Przykro mi z powodu tej straty😔ja po odstawieniu anty chciałam odczekać aż organizm się oczyści, ale po 2 miesiącach podczas jednego nie przerywanego stosunku zaszlam, ale urodziłam zdrowego synka. A córki to się utrzymały przed owulka u Was😉 udało Wam się wstrzelić przed owu☺️chętnie się teraz zamienię doświadczeniem bo mam dwóch chlopakow😉

Cześć dziewczyny, ja również staram się z mężem ale coś nam nie wychodzi. Co prawda wczoraj powinnam dostać @ ale póki co cisza.... brzuch coś tam pobolewa jajnik zakłuje ale zrobiłam test i nic nie wyszło... 🤷🏻‍♀️

Cześć dziewczyny, ja również staram się z mężem ale coś nam nie wychodzi. Co prawda wczoraj powinnam dostać @ ale póki co cisza.... brzuch coś tam pobolewa jajnik zakłuje ale zrobiłam test i nic nie wyszło... 🤷🏻‍♀️
My ostatnio cały cykl co 2 dni przytulanka i nic, ale myślę że owu mogło nie być, bo nie miałam śluzu płodnego, a zawsze mam. Może masz wadliwy test, a miewasz jakieś obsuwy z terminem @ czy raczej regularne, bo ja zazwyczaj mam 31,ale jak co jakiś czas mam 29 to później potrafi mi się wyrównać do 32 i znowu 31🤦‍♀️, teraz właśnie miałam 29 i jak mi się wydłuży to będę świrować pewnie

Któraś testuje za 4-5 dni? 😊 od wczoraj okropny ból piersi, do tej pory nigdy nie był tak mocny chociaż to pewnie zblizajaca się @ 😭
Ja! Dzisiaj mam jakiegoś okropnego doła.. Czuje, że jednak przyjdzie @. Aczkolwiek, od wczoraj mam wrażenie że coś się kotłuje w brzuchu. Może się nakręcam, już sama nie wiem.

Koleżanka mi powiedziała, że 13.07 dostane abo okres albo dwie kreski. Zobaczymy ;)

Witam nowe dziewczyny i już trzymam za Was kciuki! 😍

Młoda staraj się nie smucić, los czeka na lepszy moment 😘

reklama

Może spróbuj w poniedziałek kolejny test albo bete?

Do góry