reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ej, na zleceniu nie wybrałaś dobrowolnego chorobowego? Pewnie już po ptokach żeby podziałać. Pamiętaj, że macierzyński gwarantowany 1000 się należy jak coś
Miałam. Ale za krótko to trwało. Powinnam przepracowac 90 dni. Nie zdążyłam, bo zaczęły się problemy. A umowa mi się skończyła jak byłam na izolacji domowej. No i było podejrzenie pozamacicznej, krwawienia itp. 🤷‍♀️ Sądziłam że po izolacji wrócę do pracy.

reklama
Miałam. Ale za krótko to trwało. Powinnam przepracowac 90 dni. Nie zdążyłam, bo zaczęły się problemy. A umowa mi się skończyła jak byłam na izolacji domowej. No i było podejrzenie pozamacicznej, krwawienia itp. 🤷‍♀️ Sądziłam że po izolacji wrócę do pracy.
A przed zleceniem nie miałaś okresu ubezpieczeniowego? Może być przerwa pomiędzy jedną pracą a drugą max 30 dni żeby nie wypaść z prawa do chorobowego, kurde szkoda, że wcześniej nie weszliśmy na to, szło to jeszcze załatwić zwłaszcza jeśli widać że teraz masz ok szefową

A przed zleceniem nie miałaś okresu ubezpieczeniowego? Może być przerwa pomiędzy jedną pracą a drugą max 30 dni żeby nie wypaść z prawa do chorobowego, kurde szkoda, że wcześniej nie weszliśmy na to, szło to jeszcze załatwić zwłaszcza jeśli widać że teraz masz ok szefową
No nie pomyślałam. Nie miałam głowy do tego. Wcześniej miałam ubezpieczenie z umowy o pracę. Ale trudno się mówi. Gdybym naprawdę była w potrzebie to szefowa i tak mnie zatrudnilaby. Ale na szczęście damy radę z jednej wypłaty. No i jeszcze kuroniowka. 😉

No nie pomyślałam. Nie miałam głowy do tego. Wcześniej miałam ubezpieczenie z umowy o pracę. Ale trudno się mówi. Gdybym naprawdę była w potrzebie to szefowa i tak mnie zatrudnilaby. Ale na szczęście damy radę z jednej wypłaty. No i jeszcze kuroniowka. 😉
Szkoda, to teraz bierzesz już kuronia? To potem pamiętaj o zasilku macierzyński , zaszalejesz z 1000 zł starczy na waciki 😜

reklama
Do góry