reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny, czytam forum od pewnego czasu ale do tej pory się nie udzielałam. Mam taki problem, że @ spóźnia mi się już piąty dzień, cykle mam ostatnio zazwyczaj 31 Max 33 dniowe. Dziś już jest 36 dc a na @ się nie zanosi. Staramy się z partnerem o dziecko, testy ciążowe były robione w piątek i dziś. Były to testy pink super czułe strumieniowe bo tylko takie mają w najbliższej aptece. Niestety test w piątek wyszedł z naprawdę lekko widoczną drugą kreską A dzisiejszy wydaje się negatywny. Ponadto od tygodnia jestem "przeziębiona" tzn mam bóle głowy, stan podgorączkowy ok 37,3-37,8 , straszne zawroty głowy, bóle brzucha bardzo silne jak na okres ale tylko przez kilka h A później cały dzień tylko lekkie pobolewanie. Do tego od dnia spodziewanej miesiączki mam śluz podobny do płodnego i jest go bardzo dużo. Nie mam pewności kiedy była owulacja, wydawało mi się że trochę później niż wskazywała na to aplikacja ale dziś mija 15 dni od stosunku więc wydaje mi się że nawet jeśli była w dniu stosunku lub dzień później to test powinien już coś wskazywać w razie ciąży. Myślicie że pomimo negatywnych testów mogę być w ciąży?
Proszę.

reklama
I właśnie 2 dni później byłam na becie, wynik wskazywał ciążę, 2 dni później również był tylko trochę niższy. Po 7 dniach wynik był na granicy czyli 5 Więc ciąża się nie utrzymała. Poprostu testy mi nie wychodziły .
Jak można zauważyć takich rzeczy nie dopisałaś w późniejszych postach.
Badałaś się jakoś hormonalnie? Rozumiem, że to nie była pierwsza biochemiczna?

Jak można zauważyć takich rzeczy nie dopisałaś w późniejszych postach.
Badałaś się jakoś hormonalnie? Rozumiem, że to nie była pierwsza biochemiczna?
Zauważ że 1 października pisałam że jestem po ciąży biochemicznej i znowu się staramy 😉
Tak, badałam się, jestem po kilku poronieniach i ciążach biochemicznych, jeden lekarz uważał że te poronienia przez to że wykonuje ciężką pracę fizyczną A mam nadciśnienie i problemy z sercem, inny uważa że to przez endometrioze, generalnie każdy mówi coś innego, co kilka miesięcy zmieniam leki i lekarza i czekam aż któryś mi pomoże, większość badań miałam robionych typu TSH itp kilka miesięcy temu, po nowym roku zamierzam znowu zmienić lekarza i od nowa porobić badania.

Zauważ że 1 października pisałam że jestem po ciąży biochemicznej i znowu się staramy 😉
Tak, badałam się, jestem po kilku poronieniach i ciążach biochemicznych, jeden lekarz uważał że te poronienia przez to że wykonuje ciężką pracę fizyczną A mam nadciśnienie i problemy z sercem, inny uważa że to przez endometrioze, generalnie każdy mówi coś innego, co kilka miesięcy zmieniam leki i lekarza i czekam aż któryś mi pomoże, większość badań miałam robionych typu TSH itp kilka miesięcy temu, po nowym roku zamierzam znowu zmienić lekarza i od nowa porobić badania.
A Badałaś genetyczne podłoże? Któraś z dziewczyn coś tu pisała ostatnio o takich badaniach po poronieniach

Dlatego też pytałam tym razem o tę owulację bo jeśli to możliwe że była tak późno to może powinnam zrobić bete z krwi jeśli nie pojawi się w ciągu kilku dni bo może znowu testy mi nie wychodzą A ciąża jest i będę miała powtórkę z września.

Dlatego też pytałam tym razem o tę owulację bo jeśli to możliwe że była tak późno to może powinnam zrobić bete z krwi jeśli nie pojawi się w ciągu kilku dni bo może znowu testy mi nie wychodzą A ciąża jest i będę miała powtórkę z września.
Jaka miałaś betę przy poprzedniej biochemicznej?

reklama
A Badałaś genetyczne podłoże? Któraś z dziewczyn coś tu pisała ostatnio o takich badaniach po poronieniach
Nie, jeszcze nie badałam wszystkiego, niestety trafiałam na złych lekarzy którzy uważają, że za krótko się staramy na takie badania A pozatym jestem młoda i do 30 mi daleko więc kiedyś się uda. 🙈 Chociaż ja nie uważam że prawie 2 lata to krótko. Dlatego też chce zmienić lekarza. Niestety jeszcze nie znalazłam dobrego lekarza który mi pomoże.

Do góry