reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

No u mnie jedyny jako 4 lekarz po poronieniu cokolwiek zaczął działać z wynikami.
A do kogo chodzisz teraz?

Jest nas tu kilka że Szczecina i okolic 😉
Ja trochę dalsze okolice Szczecina wiec bliżej mi inne miasto 😉
Jestem umówiona do babeczki co poprzednie ciąże mi prowadziła i zobaczę co powie. Jak nic do marca się nie podzieję to wtedy uderzę na Szczecin- Medrek albo Baczkowski.
Daje sobie czas do marca bo dopiero od cyklu styczniowego będziemy mieli okazje postarać się co cykl, może będzie inaczej niż co któryś celować...

reklama
Ja trochę dalsze okolice Szczecina wiec bliżej mi inne miasto 😉
Jestem umówiona do babeczki co poprzednie ciąże mi prowadziła i zobaczę co powie. Jak nic do marca się nie podzieję to wtedy uderzę na Szczecin- Medrek albo Baczkowski.
Daje sobie czas do marca bo dopiero od cyklu styczniowego będziemy mieli okazje postarać się co cykl, może będzie inaczej niż co któryś celować...

Aa rozumiem. Baczkowski teraz w Bocianie przyjmuje, bo tez się przymierzałam. Póki co Uzar mnie pozytywnie zaskoczył i zobacxymy czy będą efekty 😉✊

Ja z kolei chodzę do Kowalczyk-Pękalskiej ale polecam też Mędrka, teraz byłam w Bocianie u Izabeli Nowak, super babeczka 👍 a wcześniej ordynatorem oddziału w moim mieście był Marek Busa też polecany bardzo fachowiec. 😊

Ja mieszkam jakieś pół godziny drogi od Szczecina ;) Ginekolodzy też się specjalizują, mają swoje "komiki" oprócz specjalizacji, w czymś są lepsi i dlatego warto poszukać kogoś "pod problem". Moja koleżanka miała pochwicę i Uzar sobie z tym nie poradził, za to świetnie prowadził torbiele i mięśniaki, zrobił laparoskopię. Ja mam dobrego gina ale na usg przy problemach wysłał mnie do Mędrka. Od niepłodności są kliniki i faktycznie są skuteczne (mam przykład w rodzinie, szybko poprawili parametry nasienia a były tragiczne). Ważne, żeby znaleźć kogoś, kogo kompetencje nas przekonują i nie udaje, że jest alfą i omegą.

Ja z kolei chodzę do Kowalczyk-Pękalskiej ale polecam też Mędrka, teraz byłam w Bocianie u Izabeli Nowak, super babeczka 👍 a wcześniej ordynatorem oddziału w moim mieście był Marek Busa też polecany bardzo fachowiec. 😊

Marek Bulsa, jesteśmy z tego samego miasta ;) Mam bardzo złe doświadczenia z nim. Nie tylko ja. Źle zinterpretował ktg, krzyczał na mnie, że zabiję dziecko, jeśli nie zostanę w szpitalu (4 innych lekarzy nie widziało potrzeby), próbował przetrzymać mnie na siłę na oddziale do terminu porodu (wybrałam inny szpital). Jest też niedyskretny, opowiadał mi o innej pacjentce, mimo, że go o to nie prosiłam. Jest zbyt bezpośredni, gwałtowny i wiele kobiet na niego narzeka. Opinie w sieci ma dobre, ale te złe można za kasę usunąć, więc to już nie jest wyznacznik.

Za to Pietrzyk, zastępca a potem ordynator, świetny lekarz. Bardzo żałuję, że go u nas już nie ma. Bardzo intuicyjny, doświadczony, uczciwy.

Hej Hej [emoji16]
Również życzę miłej niedzieli wszystkim. U mnie dziś nie do końca będzie ona miał, bo od dziś zaczynam nocki. Zaraz ma przyjść sąsiadkę na chwilę, później po obiedzie jedziemy do mamy na kawę i wieczorem do roboty. Od tygodnia mały daje nam w domu tam popalić że szok, chyba przechodzi dopiero teraz bunt 2latak, ale z kolei jak jest z opiekunką to jest grzeczny [emoji85]
U mnie dzisiaj 5dpo także jeszcze trochę muszę czekać do testowania. W tym cyklu zaczęłam brać castagnusa ale po owu przestałam bo wyczytałam że nie można brać w trakcie ciąży i kp więc wolalam nieryzykowac. I nie wiem czy to jego zasługą ale piersi praktycznie w ogóle nie czuje a w poprzednim cyklu od owu aż do okresu zwłaszcza jedna pierś była dość bolesna, jakbym miała tam siniaki.
Cześć dziewczyny [emoji4] Miłego dnia dla Was [emoji169] Jak się czujecie? Który dc? Któraś testuje? [emoji41] Ja dzisiaj 11dc, odpoczywamy z mężem na wsi i cieszymy się sobą [emoji3590]

reklama
@Hope no widzisz zawsze tak jest, że o jednym lekarzu są dobre i źle opinie. Ja akurat z Bulsa mam dobre wspomnienia, wyczuł u mnie zbliżający się poród, dobrze traktował na oddziale. Kuzynka miała u niego robiona cesarkę i też zadowolona. Z kolei znajomej zdiagnozował endometrioze, gdzie inni lekarze mówili, że okres musi boleć itd... 🙄 🤦🏼‍♀️ bywa bezpośredni i jednym to nie przeszkadza, drugim tak. 😉

Do góry