reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny te które badają szyjke, mam pytanie może głupie, ale jak długo szyjka utrzymuje się bardzo wysoko.. Planuję mojego dziś dorwac ale obecnie jest w pracy i nie wiem o której będzie i nie wiem czy zdążę czy nie zdążę..
To zależy. U mnie były cykle że po kilku godzinach już się zmieniała. Mąż nie zdążył z pracy wrócić. W owulacje tak ciężko się wstrzelic 🙈 jak zaczynałam starania to myślałam że to będzie pyk i już 😂

@Lisa_ ja brałam dhupaston po poronieniu. I udało mi się zajść w ciążę. Już teraz nie pamiętam jak go brałam. Ale chyba lekarz kazal mi brać od połowy cyklu aż do miesiączki. A jeśli by miesiączka nie przyszła to kontynuować branie. No i u mnie nie przyszła 😉 a mój syn a prawie 13 lat i dziś zauważyłam że przechodzi mutacje 😂

To zależy. U mnie były cykle że po kilku godzinach już się zmieniała. Mąż nie zdążył z pracy wrócić. W owulacje tak ciężko się wstrzelic 🙈 jak zaczynałam starania to myślałam że to będzie pyk i już 😂

@Lisa_ ja brałam dhupaston po poronieniu. I udało mi się zajść w ciążę. Już teraz nie pamiętam jak go brałam. Ale chyba lekarz kazal mi brać od połowy cyklu aż do miesiączki. A jeśli by miesiączka nie przyszła to kontynuować branie. No i u mnie nie przyszła 😉 a mój syn a prawie 13 lat i dziś zauważyłam że przechodzi mutacje 😂
Aha. Bo u mnie od rana uniósła się mega wysoko..
A rano dziecko nam przeszkodziło.. 😢😢
Może zdąży dziś jeszcze.. Ale wczoraj rano było także mam nadzieję że żołnierzyki dały radę..

Hej hej kobietki [emoji3059]
Mam pytanie odnośnie duphastonu.
Po ponad roku bezowocnych starań , ginekolog przepisał mi duohaston. Miałam go brać od 14 DC przez 10 dni, jednak sądząc po testach owulacyjnych wzięłam go dopiero w 19 DC, ponieważ w 17 DC wyszedł test pozytywny.
Jednak jakie było moje zdziwienie gdy w 20 dc test owulacyjny znowu wyszedł pozytywnie i to bardziej pozytywnie niż ten z 17 DC( druga kreska jeszcze wyraźniejsza). Duphaston mam brać po 1 tabletce dziennie. Moje pytanie brzmi czy mógł on zablokować owulację (brany e takiej dawce) , jeśli owulacja przypadła na 20dc ? Już znowu zaczyna tracić nadzieję na fasolkę :(. Może ktoś był w podobnej sytuacji i jednak doszło do owulacji i ciąży, bądź wręcz przeciwnie?

Gdzieś czytałam ze zbyt szybko przyjęty progesteron może zablokować owulacje, ALE nie wiem czy dotyczyło to tylko luteiny czy ogólnie [emoji2368]

Dziewczyny te które badają szyjke, mam pytanie może głupie, ale jak długo szyjka utrzymuje się bardzo wysoko.. Planuję mojego dziś dorwac ale obecnie jest w pracy i nie wiem o której będzie i nie wiem czy zdążę czy nie zdążę..

Wydaje mi się ze [mention]Anio0lek [/mention] bada [emoji848]

reklama
U mnie zeszła dopiero wczoraj na dół ( dzień przed @ ) tak to była wysoko [emoji1787]

Do góry