reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Jak to mówi moja babcia "jak nie szkodzi to na zdrowie" 😅 Trzeb pamiętać, że w procesie zapłodnienia dużą rolę odgrywa psychika🙃 więc jeśli ma komuś to pomóc to why not 🤷‍♀️ja nigdy nie mam czasu na 15 min z nogami w górze 🤷‍♀️ w tym cyklu potrzymałam może raz z 3 minuty i myślałam, że mój M się udusi że śmiechu 😅
Każdy wie swoje 🤣. Mój natomiast sam mi kazał nogi w górze trzymać, baaa nawet sam po stosunku poduszke pod tylek podkłada haha 😅

reklama
U mnie w pierwszym labo jak robiłam było 1,16 tsh a dzisiaj w innym robiłam i 1,600
Mój lekarz powiedział, że najlepiej jak TSH jest w granicach 1,5-2. Podobno można zajść w ciąże z wyższym, ale mogą występować krwawienia w trakcie, dlatego lepiej zadbać o to przed i się nie stresować. Akurat leki na tarczycę można brać w ciąży i nawet trzeba jak TSH skacze [emoji6]

Ja szybko się kładę na plecy i leżę około 20 min. Nogi mam tylko zgięte. Ale mnie z kolei nurtuje pytanie, też głupie, czy oby napewno wszystko ze mnie nie wypłynie..? Jak wstaje po tych 20 min to nic już ze mnie nie wypływa, czyli na chłopski rozum wszystko zdążyło wypłynąć podczas leżenia[emoji58]
My zazwyczaj wspolzyjemy przed spaniem więc zazwyczaj po leżę na plecach i nogi też mam zgiete ale to wynika z tego że tak mi wygodnie. No i ja jestem z tych co po stosunku nie idę pod prysznic drugi raz, jedynie wybieram się chusteczkami lub idę siku jeszcze przed spaniem więc wtedy trochę wyleci, później też mi się zdarza że w ciągu kolejnego dnia też jeszcze coś wypłynie

Ktoś coś pomoże? Czy przy progu 9 możliwa jest owulacja? Wujek google mówi że poniżej 5 znaczy, że nie było, a Wy tutaj coś o 10 pisalyscie chyba kiedyś?

Mi gin mówił, ze powyżej 10 można uznać, ze owu była. 9 jest blisko, może była [emoji6] ciąża będzie jednym potwierdzeniem owulacji tak naprawdę [emoji16]

My zazwyczaj wspolzyjemy przed spaniem więc zazwyczaj po leżę na plecach i nogi też mam zgiete ale to wynika z tego że tak mi wygodnie. No i ja jestem z tych co po stosunku nie idę pod prysznic drugi raz, jedynie wybieram się chusteczkami lub idę siku jeszcze przed spaniem więc wtedy trochę wyleci, później też mi się zdarza że w ciągu kolejnego dnia też jeszcze coś wypłynie
No i ja tak samo, tylko chusteczki i nawet nie idę do toalety po wstaniu tylko staram się za jakąś godz. I właśnie po tym czasie nie ma nawet śladu na bieliźnie, żeby coś się jeszcze ulotniło ze mnie, po prostu sucho 🤷‍♀️

Owu miałaś 12dc?
Tak niby by wychodziło, ale nie jestem pewna. Testy takie dziwne mi wychodziły. Ten był najmocniejszy, trzy razy jednego dnia takie same wychodziły, a dzień przed i po już jaśniejsze.

Załączniki

• IMG_20201124_221426.jpg
    IMG_20201124_221426.jpg
    369,1 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Do góry