reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Testy robię od wczoraj, ale dopiero 8dc tyle, że w tym cyklu postanowiłam skrupulatnie wszystko sprawdzać od A do Z i ku mojemu zdziwieniu juz wczoraj była blada kreska i zastanawia się czy przypadkiem nie mam owu wcześniej niż sądziłam [emoji2368]
Super [emoji4] a ktory masz dziś dc? Robisz już testy owu?

Testy robię od wczoraj, ale dopiero 8dc tyle, że w tym cyklu postanowiłam skrupulatnie wszystko sprawdzać od A do Z i ku mojemu zdziwieniu juz wczoraj była blada kreska i zastanawia się czy przypadkiem nie mam owu wcześniej niż sądziłam [emoji2368]
A mozesz pokazać? Bo ja wczoraj też miałam 8dc i już taka ciemna druga kreska 🙄
IMG_20201126_214657.jpg

Więc trochę skomplikowane pytanie bo nie monitoruje tego. Jedynie co to korzystam z aplikacji w telefonie która nigdy mnie nie zawiodła. Jeśli to coś da to 7 października poroniłam w 17 tygodniu ciąży. Miałam łyżeczkowanie. 31 października dostałam normalny @ potwierdzoną przez gin. Według aplikacji owulacja była 10 listopada a to plamienie miałam 18-19 listopada. Kolejna @ powinna być 24 listopada.
Czyli cykle masz około 25 dni. Powiedzmy, że owu Ci się przesunęła na 18 listopada, to jeśli nie jesteś w ciąży to okres powinien być około 1 grudnia 🤷‍♀️ jeśli owulacja się przesunęła 🙃 jeśli ten cykl jest udany to na test może być za wcześnie. Podkreślam, że tylko w przypadku gdy owulacja przesunęła się na 18 listopada. A czasami się tak zdarza. Ja też mam cykle 25/26 dni, a w ostatnim cyklu owu przesunęła mi się na 18dc😊

Cześć dziewczyny życzę wszystkim miłego dnia ❤️

Naszła mnie z rana refleksja. Kiedy przestaliście się cieszyć ze starań? Nie zrozumcie mnie źle - nie mówię o radości ze współżycia. Ale o tej radości ze starań. Ja dziś odczułam, że już nie jestem tak podekscytowana. Pierwsze trzy cykle byłam cała w skowronkach, nakręcałam się, bo tak długo czekałam na ten moment. A w tym cyklu mam taki wewnętrzny spokój. Już nie myśle o tym, nie nastawiam się na udany cykl. I z jednej strony to dobrze bo prawdopodobnie nie zaliczę rozczarowania jak przyjdzie @, ale z drugiej jakie to smutne, że już się z tego nie cieszę. Na co dzień staram się doceniać wszystkie małe przyjemności, ale tutaj entuzjazm opadł i zastanawiam się jak jest z wami ?

Naszła mnie z rana refleksja. Kiedy przestaliście się cieszyć ze starań? Nie zrozumcie mnie źle - nie mówię o radości ze współżycia. Ale o tej radości ze starań. Ja dziś odczułam, że już nie jestem tak podekscytowana. Pierwsze trzy cykle byłam cała w skowronkach, nakręcałam się, bo tak długo czekałam na ten moment. A w tym cyklu mam taki wewnętrzny spokój. Już nie myśle o tym, nie nastawiam się na udany cykl. I z jednej strony to dobrze bo prawdopodobnie nie zaliczę rozczarowania jak przyjdzie @, ale z drugiej jakie to smutne, że już się z tego nie cieszę. Na co dzień staram się doceniać wszystkie małe przyjemności, ale tutaj entuzjazm opadł i zastanawiam się jak jest z wami ?
Hmm dobre pytanie.. Ja w sumie porównując się z początku starań czyli 1 i 2 cykl byłam cały czas podekscytowana, w 3 przyszedł kryzys pod koniec w 4 nadal się cieszyłam ale to nie była ta sama ekscytacja co na początku, a teraz w 5 już podchodzę na luzie i nie zwracam za dużo uwagi bo mam dużo rzeczy na głowie, praca, dom, przygotowania do świąt.. Ale nadal się cieszę w głębi serca 😊

Może przyjdzie kiedyś taki czas, że nie będę się cieszyć bo starania będą mi przypominać o każdym nieudanym cyklu...

reklama
Więc trochę skomplikowane pytanie bo nie monitoruje tego. Jedynie co to korzystam z aplikacji w telefonie która nigdy mnie nie zawiodła. Jeśli to coś da to 7 października poroniłam w 17 tygodniu ciąży. Miałam łyżeczkowanie. 31 października dostałam normalny @ potwierdzoną przez gin. Według aplikacji owulacja była 10 listopada a to plamienie miałam 18-19 listopada. Kolejna @ powinna być 24 listopada.
A ginekolog pozwolił od razu na starania po poronieniu? Przeważnie czeka się przynajmniej 3 miesiące. Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało :(

Do góry