reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Chyba nie ogarniam tych testów owulacyjnych, ale to dopiero pierwsze dni z nimi. Wczoraj rano miałam wyraźną kreskę testową, ale nie była aż tak mocna jak kontrolna. Powtórzyłam test o 15:00 i 20:00 i to samo było. To był 10 dc. Dzisiaj o 11:00 kreska słabsza niż wczoraj, o 16:00 jeszcze bardziej i o 20:00 jakby mocniejsza delikatnie. Myślicie, że wczoraj był peak czy mam dalej robić testy?
Trochę nie ma temat, ale dla mnie te testy to w ogóle jakieś takie inne. W poprzednim cyklu miałam te z allegro ale różowe. Ładnie mi pokazały peak a teraz zamówiłam druga turę od tego samego sprzedawcy, ze świadomością, że przyjdą takie same a tu przyszły te niebieskie. Zrobiłam w czasie miesiączki, żeby tako sprawdzić. Nie dość że małe, chude to i jeszcze kontrolna nie jest tak intensywna jak ta z różowych. Się obawiam, że testowa może nie wyjść mocna i przegapię ten moment

reklama
Kupiłam test 😄 Nie zrobiłam. Boję się dwóch kresek. I boję się jednej.

Nie mówiłam Wam ale miałam urodziny w listopadzie a za tydzień ma mój TZ. Gdzieś tu padła teoria, że ciąża w miesiącu urodzin to jakaś norma 🤔

Nie mogę zrobić testu bo ja zaraz na drugi dzień po jego zrobieniu mam mdłości a bardzo, bardzo nie chcę. Zrobię za 9 miesięcy 😂 Na porodówce. Położna chyba nie będzie miała nic przeciwko 😂

@coca to nie umowa, to cyrograf 😄
Koniecznie rób i Nam pokazuj 😁

Trochę nie ma temat, ale dla mnie te testy to w ogóle jakieś takie inne. W poprzednim cyklu miałam te z allegro ale różowe. Ładnie mi pokazały peak a teraz zamówiłam druga turę od tego samego sprzedawcy, ze świadomością, że przyjdą takie same a tu przyszły te niebieskie. Zrobiłam w czasie miesiączki, żeby tako sprawdzić. Nie dość że małe, chude to i jeszcze kontrolna nie jest tak intensywna jak ta z różowych. Się obawiam, że testowa może nie wyjść mocna i przegapię ten moment
Nie wiem czy małe i czy kontrola jest jasna, bo nie mam do czego porównać 😕 Ale myślałam, że ten peak będzie bardziej jednoznaczny. Zrobię jeszcze przez kilka dni i zobaczę, czy lepiej będzie. Nie wiem kiedy mam owulację, ale wychodziłoby, że gdzieś koło 12 DC, bo mam 26 dniowe najczęściej. Znalazłam swoje USG sprzed 7 lat z 16 dc i tam pęcherzyk miał 21 mm. Ale od tamtej pory dużo mogło się zmienić, a ja przez ten czas nie miałam więcej USG w okolicach owulacji.

2x1 znaczy że rano i wieczorem :)
Mam małe pytanie. Mam przepisany teraz 2x1 letrozol od 2-6dc, czy mam brać dwie tabletki rano czy rozłożyć rano i wieczór? Do tego mam miovelie nac 2x1 i metformine 2x1 [emoji3526][emoji3526][emoji3526] I miovelie i metformine rozdzielam na rano i wieczór [emoji3] czy letrozol tez najlepiej?? Czy nie ma znaczenia?
Mój gin wręcz zalecał mi brać wiesiołka od 6 dc do owulacji.
Dziewczyny a czy olej z wiesiołka można brać od połowy cyklu? Dziś mam 6dc i się zastanawiam czy brać czy nie. Na innej stronie piszą, że trzeba od 1dc

Porównuje właśnie moje rachunki za badanie beta hcg. Uwaga :
dziś Za pobranie 10zl a beta hcg 31.35zl
Rok temu w lipcu Pobranie 3.30zl a beta 26.60zl 🙈
W ciągu roku takie różnice? Za chwilę moje oszczędności nie będą nic warte jak takie ceny a pensje stoją 🙊 Już mnie chyba nie stać na prowadzenie ciazy prywatnie 😕

reklama
Kupiłam test [emoji1] Nie zrobiłam. Boję się dwóch kresek. I boję się jednej.

Nie mówiłam Wam ale miałam urodziny w listopadzie a za tydzień ma mój TZ. Gdzieś tu padła teoria, że ciąża w miesiącu urodzin to jakaś norma [emoji848]

Nie mogę zrobić testu bo ja zaraz na drugi dzień po jego zrobieniu mam mdłości a bardzo, bardzo nie chcę. Zrobię za 9 miesięcy [emoji23] Na porodówce. Położna chyba nie będzie miała nic przeciwko [emoji23]

@coca to nie umowa, to cyrograf [emoji1]

Dawaj test [emoji16][emoji16][emoji16][emoji110][emoji110]

Do góry