reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny prolaktyna w 4dc: 39 (norma do 26). Ginekolog przepisała Dostinex 1 tabletka 0,5 mg co 10 dni :) Jak myślicie dziewczyny, czy ta prolaktyna może wpłynąć jakoś na starania? Brałyście któraś ten lek? Miałyście skutki uboczne? Jestem skołowanam bo na usg były widoczne pęcherzyki, było też ciałko żółte, a prolaktyna zaburza owulację...
Ja myślę, że taka wysokość prolaktyny nie będzie dla Ciebie jakimś dużym problemem, szczególnie jeśli dostałaś lek na obniżenie. Też mialam problem z poziomem, biorę cały czas bromergon. Dostinex miał być dla mnie opcją jeśli bym źle reagowała na ten pierwszy. Z tego co mówił mój gin, to dostinex jest najlepiej tolerowany przez większość osób.

reklama
Kurcze dziewczyny właśnie mówili w tv jak dużo ciężarnych choruje na covid:( że jest coraz więcej covidowych porodów. I najgorsze jest to że jeśli kobieta ma objawy to jest izolowana od dziecka:/ to jest jakaś masakra:(

A gin nic nie mówił na ten temat? Hmm twoja prolaktyna jeszcze nie jest aż tak bardzo wysoka, ja mam ponad 200 i sama jestem ciakawa co gin na to powie 🙄
Nie masz problemów z cyklem? Ja się dowiedziałam w zeszłym roku o wysokiej prolaktynie jak poszłam do gina właśnie z nieregularnymi miesiączkami.

Ponad 100 to może być gruczolak przysadki. Ja miałam prl zazwyczaj powyżej 30 ale to stres, dostałam dostinex i mi ładnie zbiło. Cykle miałam nieregularne

Kurcze dziewczyny właśnie mówili w tv jak dużo ciężarnych choruje na covid:( że jest coraz więcej covidowych porodów. I najgorsze jest to że jeśli kobieta ma objawy to jest izolowana od dziecka:/ to jest jakaś masakra:(
Można nie wyrazić zgody... Można z dzieckiem do izolatki. Zresztą, dla mnie to taka bujda na resorach. Jak masz covid, a dziecko ciągle dostaje od Ciebie krew, substancje odżywcze, to przecież też jest zarażone. 🤦‍♀️ Gdyby tak nie było, to by nie było problemu z różyczką w ciąży, toksoplazmozą czy aids. A skoro to może dostać dziecko, to tak samo covid. 🤦‍♀️

Ponad 100 to może być gruczolak przysadki. Ja miałam prl zazwyczaj powyżej 30 ale to stres, dostałam dostinex i mi ładnie zbiło. Cykle miałam nieregularne
U mnie przy prolaktynie ponad 200 dostałam skierownie na rezonans i wyszedł gruczolak 😉 i właśnie gin mówił, że powyżej 100 już się zaczyna go podejrzewać.

Jutro będę badać prolaktynę 3 punktową z metoklopramidem, właśnie żeby wykluczyć guza przysadki mózgowej, miałam już jakiś czas temu zbadać ale się zdenerwowałam i nie poszłam 😉 nie mam problemów z cyklami zawsze są 28 dniowe z małymi odchyłami czasami 1-2 dniowe, podejrzewam że taki wysoki poziom mam od mojej depresji i nerwicy lękowej

Ostatnia edycja:
Chyba nie ogarniam tych testów owulacyjnych, ale to dopiero pierwsze dni z nimi. Wczoraj rano miałam wyraźną kreskę testową, ale nie była aż tak mocna jak kontrolna. Powtórzyłam test o 15:00 i 20:00 i to samo było. To był 10 dc. Dzisiaj o 11:00 kreska słabsza niż wczoraj, o 16:00 jeszcze bardziej i o 20:00 jakby mocniejsza delikatnie. Myślicie, że wczoraj był peak czy mam dalej robić testy?

Załączniki

• IMG_20201120_202150.jpg
    IMG_20201120_202150.jpg
    1 012,4 KB · Wyświetleń: 89
Jaką masz luteinę, doustną czy dopochwową? Bo ja od jutra zaczynam brać przez 10 dni i też na koniec test 😉

Dopochwową mam dziś ostatni dzień chyba że wynik będzie pozytywny

@MamaR masz już wyniki bety? :D

Wyobraź sobie że jeszcze nie ma! W Diagnostyce robiłam i miał być wynik po 18 , na wszelki wypadek od 15 sprawdzam bo czasem dają wcześniej ale dziś jak na złość pewnie będzie o 22 🙈

reklama
Jutro będę badać prolaktynę 3 punktową z metoklopramidem, właśnie żeby wykluczyć guza przysadki mózgowej, miałam już jakiś czas temu zbadać ale się zdenerwowałam i nie poszłam 😉 nie mam problemów z cyklami zawsze są 28 dniowe z małymi odchyłami czasami 1-2 dniowe, podejrzewam że taki wysoki poziom mam od mojej depresji i nerwicy lękowej
To trzymam kciuki za szybką diagnostykę i pozytywne wyniki 😉

Do góry