reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny, bardzo dawno mnie tu nie było :) Ale i niewiele się zmieniło.
Jak to jest u Was z owulacją? Mam cykle 28-dniowe, ale mam wrażenie, że owulację mam w 9/10 dniu cyklu, a wszędzie wszyscy piszą, że 14 dzień być powinna.

Nie ma czegoś takiego, ze powinna być 14dc.
Faza lutealna POWINNA trwać 12-16 dni, ale bywa, ze trwa 10 lub mniej, bywa, ze trwa 18 lub więcej. Jest to faza raczej stała i nie ulega zmianie. Za to owu może być w rożnym momencie, może się przesunąć z różnych przyczyn [emoji2368]

Miałaś potwierdzona owulacje w 9/10dc czy to tylko Twoje przypuszczenia?

reklama
Kiedyś próbowałam, ale raczej nieudolnie.
Bardzo zmienia mi się śluz, czuję też czasem bóle w podbrzuszu, więc są to wyraźne oznaki :)
Ale od 2 lat niestety nic z tego nie wynika.
A Ty w jaki sposób rozpoznajesz owulację? :)
To może warto zrobić monitoring u ginekologa? Ja robię testy owulacyjne i za każdym razem udaje mi się uchwycić peak( kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej) do tego obserwacja śluzu i kłucie w jajnikach czyli standardowe objawy prawdopodobnej owulacji 😉 nie mierzę temperatury jedynie i nie badam szyjki. A w tym cyklu idę na monitoring do gina

To może warto zrobić monitoring u ginekologa? Ja robię testy owulacyjne i za każdym razem udaje mi się uchwycić peak( kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej) do tego obserwacja śluzu i kłucie w jajnikach czyli standardowe objawy prawdopodobnej owulacji 😉 nie mierzę temperatury jedynie i nie badam szyjki. A w tym cyklu idę na monitoring do gina
Kiedy masz monitoring i który to będzie dzień cyklu? 😊

Myślę że powinno być dobrze i już coś widać, dziewczyny mi tak tu doradziły żebym jednak szła i nie przenosiła wizyty, przez to że okres mi się spóźniał przez opóźnioną owulację 3 dni to wypada w 9dc tak to byłby 11-12 dc 🤷‍♀️
Też uważam, że lepiej wcześniej, będzie można podejrzeć jak rosną pęcherzyki 🙂

Super, daj znać co tam się pojawiło, ile pięknych pęcherzyków 😁
W ostatnim cyklu były dwa pęcherzyki, jeden w prawym jajniku, drugi w lewym - a po owulacji widoczne były dwa ciałka żółte, więc lekarz mówił, że jeśli się udało to jest duża szansa na bliźniaki. Niestety nic z tego nie wyszło, więc zobaczymy jak będzie tym razem 😇

reklama
W ostatnim cyklu były dwa pęcherzyki, jeden w prawym jajniku, drugi w lewym - a po owulacji widoczne były dwa ciałka żółte, więc lekarz mówił, że jeśli się udało to jest duża szansa na bliźniaki. Niestety nic z tego nie wyszło, więc zobaczymy jak będzie tym razem 😇
Wow 😱❤️ ale super, ważne że ładnie Ci rosną pęcherzyki i pękają, czekam z niecierpliwością w takim razie na info po wizycie 😁

Do góry