reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

w wykresy jeszcze się nie bawię ale zacznę na 100%. Czytałam dzisiaj ,że regularne mierzenie temperatury daje największą szansę na poczęcie :). Więc zeszyt , długopis i od nowego cyklu śpię z termometrem przy poduszcze :)
Jakby faktycznie mierzenie temperatury dawało większe szanse na poczcie to ja bym sobie z 10 termometrów naraz wkładała 😂

reklama
Polecam fertility friend jak coś do temp wykresy ma fajne i najbardziej czytelne dla mnie osobiście. Przykład
IMG_6140.jpg

Zwiększyć szans nie zwiększa ale wiesz czy owu była wiec temp+paski owulacyjnych to super kombo żeby poznać swój cykl w ogole

Szczerze mówiąc nie uważam, ze szanse na poczęcie wzrastają mierząc temperaturę [emoji2368] można z niej wyczytać np. czy owu byla, ale prawdopodobieństwo zajścia raczej się nie zwiększa.
no to ja już nie wiem .. Jak Boczek w kiepskich waham sie teraz 😂 . Jak do końca roku mi sie nie uda zajść w ciążę to idziemy na inseminacje :)

Jakby faktycznie mierzenie temperatury dawało większe szanse na poczcie to ja bym sobie z 10 termometrów naraz wkładała 😂
A ja byłabym już kilkanaście razy w ciąży 😉
Temperatura daje tyle, że jest lepszy obraz cyklu 🙃 można wychwycić czy prog jest na dobrym poziomie, czy ciałko żółte nie daje "ciała " itd itd

Ja nie chce po 35 roku życia rodzić :(. A po za tym będzie Nas więcej to mój J obiecał większe mieszkano/bliźniak a ja bardzo chce ogródek itd :). w dodatku jutro młody kończy mi 6 lat a jego najwększym marzeniem jest siostra ... więc zawiodłam dziecko i z tym mi źle. tzn czy zawiodłam czy nie dowiem się za 5/6 dni :)

Polecam fertility friend jak coś do temp wykresy ma fajne i najbardziej czytelne dla mnie osobiście. Przykład Zobacz załącznik 1204032

Zwiększyć szans nie zwiększa ale wiesz czy owu była wiec temp+paski owulacyjnych to super kombo żeby poznać swój cykl w ogole

Przyznam, ze dla mnie również najbardziej czytelne wykresy daje FF i Premom, przy czym funkcjonalność FF mi bardziej odpowiada. Flo ma strasznie dziwnie wyskalowany wykres, OF tez tylko w druga stronę. Tylko jak tak ostatnio czytałam, to niektóre te aplikacje uznają skok temp za 0,2F czyli ok. 0,11C, a nie tak jak gdzieś czytałam 0,2C i mam zagwozdke które podejście jest prawidłowe, bo różnica jednak spora [emoji848]

reklama
Właśnie dostałam wiadomość od mojej gin żebym jeszcze zrobiła AMH i wtedy z wynikami mam się do niej udać! Kurcze to jest to badanie z którego ja zrezygnowałam bo już wydałam 300zł na badania z wczoraj i dzisiaj. Jutro muszę jechać i zrobić to AMH- to badanie można robić w każdym dniu cyklu- nie ma znaczenia kiedy. Gdybym dostała sms wcześniej to dzisiaj bym zrobiła. Masakra

Do góry