reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

w wykresy jeszcze się nie bawię ale zacznę na 100%. Czytałam dzisiaj ,że regularne mierzenie temperatury daje największą szansę na poczęcie :). Więc zeszyt , długopis i od nowego cyklu śpię z termometrem przy poduszcze :)
Jakby faktycznie mierzenie temperatury dawało większe szanse na poczcie to ja bym sobie z 10 termometrów naraz wkładała 😂

reklama
Polecam fertility friend jak coś do temp wykresy ma fajne i najbardziej czytelne dla mnie osobiście. Przykład
IMG_6140.jpg

Zwiększyć szans nie zwiększa ale wiesz czy owu była wiec temp+paski owulacyjnych to super kombo żeby poznać swój cykl w ogole

Szczerze mówiąc nie uważam, ze szanse na poczęcie wzrastają mierząc temperaturę [emoji2368] można z niej wyczytać np. czy owu byla, ale prawdopodobieństwo zajścia raczej się nie zwiększa.
no to ja już nie wiem .. Jak Boczek w kiepskich waham sie teraz 😂 . Jak do końca roku mi sie nie uda zajść w ciążę to idziemy na inseminacje :)

Jakby faktycznie mierzenie temperatury dawało większe szanse na poczcie to ja bym sobie z 10 termometrów naraz wkładała 😂
A ja byłabym już kilkanaście razy w ciąży 😉
Temperatura daje tyle, że jest lepszy obraz cyklu 🙃 można wychwycić czy prog jest na dobrym poziomie, czy ciałko żółte nie daje "ciała " itd itd

Ja nie chce po 35 roku życia rodzić :(. A po za tym będzie Nas więcej to mój J obiecał większe mieszkano/bliźniak a ja bardzo chce ogródek itd :). w dodatku jutro młody kończy mi 6 lat a jego najwększym marzeniem jest siostra ... więc zawiodłam dziecko i z tym mi źle. tzn czy zawiodłam czy nie dowiem się za 5/6 dni :)

Polecam fertility friend jak coś do temp wykresy ma fajne i najbardziej czytelne dla mnie osobiście. Przykład Zobacz załącznik 1204032

Zwiększyć szans nie zwiększa ale wiesz czy owu była wiec temp+paski owulacyjnych to super kombo żeby poznać swój cykl w ogole

Przyznam, ze dla mnie również najbardziej czytelne wykresy daje FF i Premom, przy czym funkcjonalność FF mi bardziej odpowiada. Flo ma strasznie dziwnie wyskalowany wykres, OF tez tylko w druga stronę. Tylko jak tak ostatnio czytałam, to niektóre te aplikacje uznają skok temp za 0,2F czyli ok. 0,11C, a nie tak jak gdzieś czytałam 0,2C i mam zagwozdke które podejście jest prawidłowe, bo różnica jednak spora [emoji848]

reklama
Właśnie dostałam wiadomość od mojej gin żebym jeszcze zrobiła AMH i wtedy z wynikami mam się do niej udać! Kurcze to jest to badanie z którego ja zrezygnowałam bo już wydałam 300zł na badania z wczoraj i dzisiaj. Jutro muszę jechać i zrobić to AMH- to badanie można robić w każdym dniu cyklu- nie ma znaczenia kiedy. Gdybym dostała sms wcześniej to dzisiaj bym zrobiła. Masakra

Do góry