reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny 😊 tak jak przewidywałam witam się w 1dc, zaraz lecę na badania dzisiaj skontroluję poziom witamin i cały pakiet tarczycowy, w 3dc zrobię hormony i tak samo jak @Mila90 umówiłam się na monitoring w 10dc 😉 Miłego dnia dla Was! ❤
Najważniejsze to mieć jakiś plan działania, a tutaj wyczuwam plan na grudniowe II kreski pod choinkę 😊🎄🎁

reklama
Najważniejsze to mieć jakiś plan działania, a tutaj wyczuwam plan na grudniowe II kreski pod choinkę 😊🎄🎁
Nie ma co czekać na gwiazdkę z nieba ja zdecydowanie wolę szczęściu pomoc i sama sobie po nią sięgnąć 😉 przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję, o hormony tarczycy się nie martwię bo jestem pod kontrolą endo i biorę tabletki, witaminy zbadam w sumie z ciekawości czy suplementy które biorę działają i czy nie mam jeszcze jakiś niedoborów 😉 a hormony typu lf, fsh, AMH chcę zbadać żeby moja ginekolog miała lepszy obraz mojego organizmu i mi powiedziała co dalej robić 😊

Dziewczyny, podpowiedzcie.
Mam zrobić prolaktyne i progesteron w 21 dc przy założeniu ze owu jest w 14 dc? Czyli jak mam dzisiaj 10 dc i test owu pozytywny to powinnam zeobic badanie za 7 dni?
10dc test owu pozytywny
11 dc owu
I liczę 7 dzień od 12 dc? Powinnam zrobić 27 czy 28 listopada?

Załączniki

• 75D16BDB-A537-4A1A-BCD8-D35C95522693.jpeg
    75D16BDB-A537-4A1A-BCD8-D35C95522693.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 69
Mam zrobić prolaktyne i progesteron w 21 dc przy założeniu ze owu jest w 14 dc? Czyli jak mam dzisiaj 10 dc i test owu pozytywny to powinnam zeobic badanie za 7 dni?
10dc test owu pozytywny
11 dc owu
Jeśli owulacja nastąpi jutro czyli 11dc, to wydaje mi się, że według tego co piszesz badanie powinno być 27 listopad 🙂

Tak coś właśnie czuje, że może wyjść negatywny. 6 dni przed @ mam ból cycków, i pobolewanie podbrzusza. Zazwyczaj boli przed samym okresem, a ten ból w zasadzie jest od owu 🤷🏼‍♀️ 🤔
Na razie mam jednak cichą nadzieje, że będą II kreski.
Ja w pierwszych cyklach starań miałam masę dziwnych objawów.... Z nadwrażliwością na zapachy i mdłościami 🙂 po kilku miesiącach jak już trochę odpuściłam nadzieję wróciłam do względnej normy. Już wiem, że potrafią mnie boleć piersi od dnia po owu, brzuch 6-10 dni po owu i inne takie. Niestety jeszcze dwóch kresek nie widziałam.

10dc test owu pozytywny
11 dc owu

Nie zrobi to większej różnicy. Ja robiłam proga raz 6dpo, raz 7dpo i były ok [emoji6]

Nie zrobi to większej różnicy. Ja robiłam proga raz 6dpo, raz 7dpo i były ok [emoji6]
Mam go zrobić 3x wiec kurczę muszę pokombinować bo u w soboty i niedziele nie robią... jak zrobie w 6dpo to następna będzie 10 dpo i 12 dpo wiec na sama @ i wartość może być już niska. I czy jakbym zrobiła w 5 dpo, 7 dpo i 10 dpo czy wyniki będą miarodajne, czy ten 5 dpo nie za wczesnie

Byłam na becie. Ja pierdziele. Czym bliżej tym drożej. Za betę zapłaciłam 43 zł!!!
A w szpitalu 28 plus 5 zł pobranie. Nie dość, że babkę musiałam prosić żeby mi pobrała, to jeszcze zapomniałam, że nie mam klucza do klatki, a nikogo w klatce nie ma, bo pracują. Stałam prawie godzinę na zimnie z dzieckiem na rekach.
Po tym czasie ktoś chyba wstał z nocki i mi otworzył domofonem. No masakra...

Byłam na becie. Ja pierdziele. Czym bliżej tym drożej. Za betę zapłaciłam 43 zł!!!
A w szpitalu 28 plus 5 zł pobranie. Nie dość, że babkę musiałam prosić żeby mi pobrała, to jeszcze zapomniałam, że nie mam klucza do klatki, a nikogo w klatce nie ma, bo pracują. Stałam prawie godzinę na zimnie z dzieckiem na rekach.
Po tym czasie ktoś chyba wstał z nocki i mi otworzył domofonem. No masakra...
kiedy będziesz miała wyniki ?

reklama
Do góry