reklama
P
Paula33.
Gość
No właśnie poprosze żeby dała mi coś żeby sam od siebie chciał iść i żeby zrozumiał że to też jest ważneMy kiedyś rozmawialiśmy i staraniach ogólnie, co może sprawiać ze się nie udaje. Zaczęliśmy od tego kiedy w ogóle kobieta może zajść w ciąże w ciągu cyklu - pierwszy szok. Później o naszych (kobiecych) hormonach, owulacji, tym co ja może zaburzać, jak się to bada, ile to kosztuje, drożnościach, i innych badaniach, diagnozach, sposobach leczenia. A jeszcze później o badaniach facetów i do czego zwykle się to sprowadza, jak się to „leczy” i ile kosztuje. I jak już sobie to przetrawił to był w szoku jak długa jest droga kobiety do rozeznania ewentualnego problemu i jak wiele rzeczy może na to wpływać w porównaniu ze strona męska. Wtedy sam stwierdził, ze jak będę chciała to się bez problemu przebada. Rozmowa była luźna, nienawiązująca do naszych starań, po prostu jakoś tak zaczęliśmy rozmawiać o zdrowiu, moich plamieniach i tak poszło. Widać nie poczuł presji [emoji6] a jak jeszcze będziesz miała za sobą lekarza to już w ogóle super, niech mu na karteczce skierowanie na badanie napisze [emoji16]
Mystriousmc
Fanka BB :)
No liczyłam na to że jednak nie zapomnialyscieA można zapomnieć? Super trzymam kciukasy, za wstrzelenie się w jajeczko
Dzięki bardzo za Ciebie też trzymam kciuki, który dc?
coca
Super
Postaramy się jak najwięcej, chociaż jutro idę do pracy i teraz mam zmiany po 12h.. wiem nieludzkie ale taki wymóg.. dlatego dziś narobiłam jedzenia na cały tydzień żeby mieć czas przed pracą jeszcze coś podziałać
A jak tam u Ciebie, który DC jak mierzenie temperatury?
Muszę Ci powiedziec, że czytałam kilka dni temu chyba Twój wpis o tym że miałaś owulację potwierdzona monitoringiem i jak się nie ma objawów owulacji to żeby się nie martwic itd, i ten wpis jakoś tak mnie uspokoił bo ja nigdy objawów owu nie mam (może jedynie większe libido) także wtedy zrobilas mi dzień!
Cieszę się, ze ten wpis Ci pomógł, taki miałam cel [emoji3526][emoji3526] sama się trochę tym stresowałam, a widać nie było czym [emoji16]
U mnie dziś 21dc, nie wiem dokładnie czy jestem 3, 4 lub 5dpo [emoji23] jakiś tam wzrost był ale szybko po tym dostałam luteinę wiec teraz to już mierze dla sztuki. Luteina może zwiększyć temperaturę wiec nie jest to dla mnie żadna miarodajna informacja [emoji2368] mam za jakiś czas przed odstawianiem zrobić betę żeby wiedzieć czy odstawić czy nie, ubolewam nad tym, no ale nic nie poradzę [emoji2368]
HeraUnique
7dc I jutro się dowiem po temperaturze, ale możliwe, że pękł mi pęcherzykNo liczyłam na to że jednak nie zapomnialyscie
Dzięki bardzo za Ciebie też trzymam kciuki, który dc?
Mystriousmc
Ja tak samo jakoś przed przeczytaniem tego już miałam takie myśli głupie.. a co jeśli tam nie wszystko działa itp.. a tu taki miły wpis i jakoś lżej się zrobiło i znów pozytywne myślenie wróciłoCieszę się, ze ten wpis Ci pomógł, taki miałam cel [emoji3526][emoji3526] sama się trochę tym stresowałam, a widać nie było czym [emoji16]
U mnie dziś 21dc, nie wiem dokładnie czy jestem 3, 4 lub 5dpo [emoji23] jakiś tam wzrost był ale szybko po tym dostałam luteinę wiec teraz to już mierze dla sztuki. Luteina może zwiększyć temperaturę wiec nie jest to dla mnie żadna miarodajna informacja [emoji2368] mam za jakiś czas przed odstawianiem zrobić betę żeby wiedzieć czy odstawić czy nie, ubolewam nad tym, no ale nic nie poradzę [emoji2368]
Rozumiem, że nie jesteś zwolenniczką testów i bety przed @ ale jak trzeba to trzeba oby wyszła piękna jak już ja zrobisz ta luteina to na Twoje plamienia ma pomóc tak? Ja się nie znam za bardzo
Widzę, że męski temat się nasunął. Jeśli chodzi o badania to mój jak z lekami No problem, po pierwszym nieudanym cyklu zapytał czy chce żeby się przepadał, ale uznaliśmy że to za wcześnie. Ale żeby nie było, że on taki idealny i rozeznany, wczoraj mu 40 minut tłumaczyłam jak to się dzieje, że dziecko w łonie matki się nie krztusi skoro jest cały czas w wodzie łatwo nie było, ale jakoś to przyswoił. I wszystko byłoby ok gdybym w ramach ciekawostki nie dodała, że taki bejbik w tym brzuchu pije też te wody płodowe i siusia , mózg rozwalony miał do końca wieczoru Ja się pytam co oni robili na lekcjach biologii ?
P
Paula33.
Gość
Dzisiaj na wizycie moja pani ginekolog powiedziała że może też tak być że przez wysoki cukier mogą być problemy z zajściem w ciąże i dlatego kazała zrobić krzywą cukrzycową bo jak poroniłam w 8tc to glukozę na czczo miałam powyżej 100 i też za dużo i mówiła że jak cukier dalej taki będzie to dostanę leki na obniżenie
Ewuuu
Był w dużym szoku ?[emoji1787][emoji23][emoji23]
Widzę, że męski temat się nasunął. Jeśli chodzi o badania to mój jak z lekami No problem, po pierwszym nieudanym cyklu zapytał czy chce żeby się przepadał, ale uznaliśmy że to za wcześnie. Ale żeby nie było, że on taki idealny i rozeznany, wczoraj mu 40 minut tłumaczyłam jak to się dzieje, że dziecko w łonie matki się nie krztusi skoro jest cały czas w wodzie [emoji23] łatwo nie było, ale jakoś to przyswoił. I wszystko byłoby ok gdybym w ramach ciekawostki nie dodała, że taki bejbik w tym brzuchu pije też te wody płodowe i siusia , mózg rozwalony miał do końca wieczoru [emoji23][emoji23][emoji23] Ja się pytam co oni robili na lekcjach biologii ? [emoji2370]
reklama
Mystriousmc
O to jakoś szybko, czy zawsze tak masz? Przepraszam ale nie pamietam.. w takim razie mam nadzieję że się uda Wam w grudniu mieć super niespodziankę7dc I jutro się dowiem po temperaturze, ale możliwe, że pękł mi pęcherzyk