reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Mówiłam mojemu mężowi o tym korzeniu macha że nawet i godzinę po nim można a mąż na to : " O nie, kto nam będzie dzieci bawić w tym czasie? " Haha więc nie mogę kupić 🤣

reklama
My kiedyś rozmawialiśmy i staraniach ogólnie, co może sprawiać ze się nie udaje. Zaczęliśmy od tego kiedy w ogóle kobieta może zajść w ciąże w ciągu cyklu - pierwszy szok. Później o naszych (kobiecych) hormonach, owulacji, tym co ja może zaburzać, jak się to bada, ile to kosztuje, drożnościach, i innych badaniach, diagnozach, sposobach leczenia. A jeszcze później o badaniach facetów i do czego zwykle się to sprowadza, jak się to „leczy” i ile kosztuje. I jak już sobie to przetrawił to był w szoku jak długa jest droga kobiety do rozeznania ewentualnego problemu i jak wiele rzeczy może na to wpływać w porównaniu ze strona męska. Wtedy sam stwierdził, ze jak będę chciała to się bez problemu przebada. Rozmowa była luźna, nienawiązująca do naszych starań, po prostu jakoś tak zaczęliśmy rozmawiać o zdrowiu, moich plamieniach i tak poszło. Widać nie poczuł presji [emoji6] a jak jeszcze będziesz miała za sobą lekarza to już w ogóle super, niech mu na karteczce skierowanie na badanie napisze [emoji16]
No właśnie poprosze żeby dała mi coś żeby sam od siebie chciał iść i żeby zrozumiał że to też jest ważne

Super :)
Postaramy się jak najwięcej, chociaż jutro idę do pracy i teraz mam zmiany po 12h.. wiem nieludzkie ale taki wymóg.. dlatego dziś narobiłam jedzenia na cały tydzień żeby mieć czas przed pracą jeszcze coś podziałać :D
A jak tam u Ciebie, który DC jak mierzenie temperatury? :)
Muszę Ci powiedziec, że czytałam kilka dni temu chyba Twój wpis o tym że miałaś owulację potwierdzona monitoringiem i jak się nie ma objawów owulacji to żeby się nie martwic itd, i ten wpis jakoś tak mnie uspokoił bo ja nigdy objawów owu nie mam (może jedynie większe libido) także wtedy zrobilas mi dzień! :D

Cieszę się, ze ten wpis Ci pomógł, taki miałam cel [emoji3526][emoji3526] sama się trochę tym stresowałam, a widać nie było czym [emoji16]

U mnie dziś 21dc, nie wiem dokładnie czy jestem 3, 4 lub 5dpo [emoji23] jakiś tam wzrost był ale szybko po tym dostałam luteinę wiec teraz to już mierze dla sztuki. Luteina może zwiększyć temperaturę wiec nie jest to dla mnie żadna miarodajna informacja [emoji2368] mam za jakiś czas przed odstawianiem zrobić betę żeby wiedzieć czy odstawić czy nie, ubolewam nad tym, no ale nic nie poradzę [emoji2368]

Cieszę się, ze ten wpis Ci pomógł, taki miałam cel [emoji3526][emoji3526] sama się trochę tym stresowałam, a widać nie było czym [emoji16]

U mnie dziś 21dc, nie wiem dokładnie czy jestem 3, 4 lub 5dpo [emoji23] jakiś tam wzrost był ale szybko po tym dostałam luteinę wiec teraz to już mierze dla sztuki. Luteina może zwiększyć temperaturę wiec nie jest to dla mnie żadna miarodajna informacja [emoji2368] mam za jakiś czas przed odstawianiem zrobić betę żeby wiedzieć czy odstawić czy nie, ubolewam nad tym, no ale nic nie poradzę [emoji2368]
Ja tak samo jakoś przed przeczytaniem tego już miałam takie myśli głupie.. a co jeśli tam nie wszystko działa itp.. a tu taki miły wpis i jakoś lżej się zrobiło i znów pozytywne myślenie wróciło 😁
Rozumiem, że nie jesteś zwolenniczką testów i bety przed @ ale jak trzeba to trzeba :) oby wyszła piękna jak już ja zrobisz :D ta luteina to na Twoje plamienia ma pomóc tak? Ja się nie znam za bardzo 😬

Widzę, że męski temat się nasunął. Jeśli chodzi o badania to mój jak z lekami No problem, po pierwszym nieudanym cyklu zapytał czy chce żeby się przepadał, ale uznaliśmy że to za wcześnie. Ale żeby nie było, że on taki idealny i rozeznany, wczoraj mu 40 minut tłumaczyłam jak to się dzieje, że dziecko w łonie matki się nie krztusi skoro jest cały czas w wodzie 😂 łatwo nie było, ale jakoś to przyswoił. I wszystko byłoby ok gdybym w ramach ciekawostki nie dodała, że taki bejbik w tym brzuchu pije też te wody płodowe i siusia , mózg rozwalony miał do końca wieczoru 😂😂😂 Ja się pytam co oni robili na lekcjach biologii ? 🤷🏻‍♀️

Dzisiaj na wizycie moja pani ginekolog powiedziała że może też tak być że przez wysoki cukier mogą być problemy z zajściem w ciąże i dlatego kazała zrobić krzywą cukrzycową bo jak poroniłam w 8tc to glukozę na czczo miałam powyżej 100 i też za dużo i mówiła że jak cukier dalej taki będzie to dostanę leki na obniżenie

Był w dużym szoku ?[emoji1787][emoji23][emoji23]
Widzę, że męski temat się nasunął. Jeśli chodzi o badania to mój jak z lekami No problem, po pierwszym nieudanym cyklu zapytał czy chce żeby się przepadał, ale uznaliśmy że to za wcześnie. Ale żeby nie było, że on taki idealny i rozeznany, wczoraj mu 40 minut tłumaczyłam jak to się dzieje, że dziecko w łonie matki się nie krztusi skoro jest cały czas w wodzie [emoji23] łatwo nie było, ale jakoś to przyswoił. I wszystko byłoby ok gdybym w ramach ciekawostki nie dodała, że taki bejbik w tym brzuchu pije też te wody płodowe i siusia , mózg rozwalony miał do końca wieczoru [emoji23][emoji23][emoji23] Ja się pytam co oni robili na lekcjach biologii ? [emoji2370]

reklama
Do góry