reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

No to musi zmienić podejście, bo jeśli oboje chcecie dzieciaczka to jak będzie miał słabe wyniki to nic z tego nie będzie [emoji2368] jego poczucie męskości nie pomoże wam zajść w ciąże.
Porozmawiam z nim i zobacze co mi powie, ale tą rozmowę przeprowadzę dopiero po wizycie u mojej pani ginekologa bo takto będzie wiedział że tu siedziałam i się naczytałam 😄 lepiej działa jak zasugeruje że to był pomysł pani doktor..

reklama
Porozmawiam z nim i zobacze co mi powie, ale tą rozmowę przeprowadzę dopiero po wizycie u mojej pani ginekologa bo takto będzie wiedział że tu siedziałam i się naczytałam 😄 lepiej działa jak zasugeruje że to był pomysł pani doktor..

A to dobre podejście. Często lekarze chcą zobaczyć wyniki faceta bo łatwiej i szybciej zdiagnozować niż nas 🤷‍♀️🤦‍♀️

Część dziewczyny :)
Na wstępie gratuluje wszystkim które ujrzały swoje dwie kreseczki :) ❤️
Nie wiem czy mnie pamiętacie, trochę czasu nie pisałam tu nic ale czytam Was co jakiś czas :)
Ostatnio dużo pracuję i mam mniej czasu dla siebie, ale słuchajcie dziś miałam peak na teście owu!! Clearblue też pokazał buźke 😊Juhuu!! A już myślałam że nic nie będzie bo dziś mam 16dc, a w poprzednim miesiącu peak miałam w 14 i tak się nie mogłam doczekać..Już podzialalismy z moim, liczę że się uda w tym cyklu!! :) Za Was wszystkie też cały czas trzymam kciuki i myślę co u Was więc tak się odzywam :D

Na wstępie gratuluje wszystkim które ujrzały swoje dwie kreseczki :) [emoji3590]
Nie wiem czy mnie pamiętacie, trochę czasu nie pisałam tu nic ale czytam Was co jakiś czas :)
Ostatnio dużo pracuję i mam mniej czasu dla siebie, ale słuchajcie dziś miałam peak na teście owu!! Clearblue też pokazał buźke [emoji4]Juhuu!! A już myślałam że nic nie będzie bo dziś mam 16dc, a w poprzednim miesiącu peak miałam w 14 i tak się nie mogłam doczekać..Już podzialalismy z moim, liczę że się uda w tym cyklu!! :) Za Was wszystkie też cały czas trzymam kciuki i myślę co u Was więc tak się odzywam :D

Oczywiście ze Cię pamietam [emoji3526] działajcie tez jutro i pojutrze, owu może być w ciągu najbliższych 2 dni [emoji16] trzymam mocno kciuki! [emoji110]

Na wstępie gratuluje wszystkim które ujrzały swoje dwie kreseczki :) ❤️
Ostatnio dużo pracuję i mam mniej czasu dla siebie, ale słuchajcie dziś miałam peak na teście owu!! Clearblue też pokazał buźke 😊Juhuu!! A już myślałam że nic nie będzie bo dziś mam 16dc, a w poprzednim miesiącu peak miałam w 14 i tak się nie mogłam doczekać..Już podzialalismy z moim, liczę że się uda w tym cyklu!! :) Za Was wszystkie też cały czas trzymam kciuki i myślę co u Was więc tak się odzywam :D
A można zapomnieć? 🤪 Super trzymam kciukasy, za wstrzelenie się w jajeczko 😁

Mój mąż za to łyka biedny 5 tabletek rano i już nawet nie marudzi, zostało ostatnie 14 tabletek i teraz w nagrodę mam mu zamiar zamówić fertilman 😁 jak mu mówię, że pisałyście tutaj o macy albo jeszcze innych specyfikach to mówi weź mi zamów 😅 nie umiem go tylko namówić na rzucenie fajek, bo umowa odwieczna była, że kiedy będzie pozytywny test ciążowy to wtedy będzie koniec, jedyny plus, że nie pije alkoholu 😌
Mój codziennie do obiadu dostaje fertistim. Proszek, który się rozpuszcza w szklance wody. Temu to dopiero współczuję. Raz spróbowałam i odrazu wyplułam 🙈. A najlepsza jest jego mina na koniec jak wypije i za każdym razem pyta ile jeszcze zostało 😆. Jeszcze 6 dni musi się pomęczyć i przechodzi na fertilman 🙃

Porozmawiam z nim i zobacze co mi powie, ale tą rozmowę przeprowadzę dopiero po wizycie u mojej pani ginekologa bo takto będzie wiedział że tu siedziałam i się naczytałam [emoji1] lepiej działa jak zasugeruje że to był pomysł pani doktor..

My kiedyś rozmawialiśmy i staraniach ogólnie, co może sprawiać ze się nie udaje. Zaczęliśmy od tego kiedy w ogóle kobieta może zajść w ciąże w ciągu cyklu - pierwszy szok. Później o naszych (kobiecych) hormonach, owulacji, tym co ja może zaburzać, jak się to bada, ile to kosztuje, drożnościach, i innych badaniach, diagnozach, sposobach leczenia. A jeszcze później o badaniach facetów i do czego zwykle się to sprowadza, jak się to „leczy” i ile kosztuje. I jak już sobie to przetrawił to był w szoku jak długa jest droga kobiety do rozeznania ewentualnego problemu i jak wiele rzeczy może na to wpływać w porównaniu ze strona męska. Wtedy sam stwierdził, ze jak będę chciała to się bez problemu przebada. Rozmowa była luźna, nienawiązująca do naszych starań, po prostu jakoś tak zaczęliśmy rozmawiać o zdrowiu, moich plamieniach i tak poszło. Widać nie poczuł presji [emoji6] a jak jeszcze będziesz miała za sobą lekarza to już w ogóle super, niech mu na karteczce skierowanie na badanie napisze [emoji16]

reklama
Oczywiście ze Cię pamietam [emoji3526] działajcie tez jutro i pojutrze, owu może być w ciągu najbliższych 2 dni [emoji16] trzymam mocno kciuki! [emoji110]
Super :)
Postaramy się jak najwięcej, chociaż jutro idę do pracy i teraz mam zmiany po 12h.. wiem nieludzkie ale taki wymóg.. dlatego dziś narobiłam jedzenia na cały tydzień żeby mieć czas przed pracą jeszcze coś podziałać :D
A jak tam u Ciebie, który DC jak mierzenie temperatury? :)
Muszę Ci powiedziec, że czytałam kilka dni temu chyba Twój wpis o tym że miałaś owulację potwierdzona monitoringiem i jak się nie ma objawów owulacji to żeby się nie martwic itd, i ten wpis jakoś tak mnie uspokoił bo ja nigdy objawów owu nie mam (może jedynie większe libido) także wtedy zrobilas mi dzień! :D

Do góry