reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

No to musi zmienić podejście, bo jeśli oboje chcecie dzieciaczka to jak będzie miał słabe wyniki to nic z tego nie będzie [emoji2368] jego poczucie męskości nie pomoże wam zajść w ciąże.
Porozmawiam z nim i zobacze co mi powie, ale tą rozmowę przeprowadzę dopiero po wizycie u mojej pani ginekologa bo takto będzie wiedział że tu siedziałam i się naczytałam 😄 lepiej działa jak zasugeruje że to był pomysł pani doktor..

reklama
Porozmawiam z nim i zobacze co mi powie, ale tą rozmowę przeprowadzę dopiero po wizycie u mojej pani ginekologa bo takto będzie wiedział że tu siedziałam i się naczytałam 😄 lepiej działa jak zasugeruje że to był pomysł pani doktor..

A to dobre podejście. Często lekarze chcą zobaczyć wyniki faceta bo łatwiej i szybciej zdiagnozować niż nas 🤷‍♀️🤦‍♀️

Część dziewczyny :)
Na wstępie gratuluje wszystkim które ujrzały swoje dwie kreseczki :) ❤️
Nie wiem czy mnie pamiętacie, trochę czasu nie pisałam tu nic ale czytam Was co jakiś czas :)
Ostatnio dużo pracuję i mam mniej czasu dla siebie, ale słuchajcie dziś miałam peak na teście owu!! Clearblue też pokazał buźke 😊Juhuu!! A już myślałam że nic nie będzie bo dziś mam 16dc, a w poprzednim miesiącu peak miałam w 14 i tak się nie mogłam doczekać..Już podzialalismy z moim, liczę że się uda w tym cyklu!! :) Za Was wszystkie też cały czas trzymam kciuki i myślę co u Was więc tak się odzywam :D

Na wstępie gratuluje wszystkim które ujrzały swoje dwie kreseczki :) [emoji3590]
Nie wiem czy mnie pamiętacie, trochę czasu nie pisałam tu nic ale czytam Was co jakiś czas :)
Ostatnio dużo pracuję i mam mniej czasu dla siebie, ale słuchajcie dziś miałam peak na teście owu!! Clearblue też pokazał buźke [emoji4]Juhuu!! A już myślałam że nic nie będzie bo dziś mam 16dc, a w poprzednim miesiącu peak miałam w 14 i tak się nie mogłam doczekać..Już podzialalismy z moim, liczę że się uda w tym cyklu!! :) Za Was wszystkie też cały czas trzymam kciuki i myślę co u Was więc tak się odzywam :D

Oczywiście ze Cię pamietam [emoji3526] działajcie tez jutro i pojutrze, owu może być w ciągu najbliższych 2 dni [emoji16] trzymam mocno kciuki! [emoji110]

Na wstępie gratuluje wszystkim które ujrzały swoje dwie kreseczki :) ❤️
Ostatnio dużo pracuję i mam mniej czasu dla siebie, ale słuchajcie dziś miałam peak na teście owu!! Clearblue też pokazał buźke 😊Juhuu!! A już myślałam że nic nie będzie bo dziś mam 16dc, a w poprzednim miesiącu peak miałam w 14 i tak się nie mogłam doczekać..Już podzialalismy z moim, liczę że się uda w tym cyklu!! :) Za Was wszystkie też cały czas trzymam kciuki i myślę co u Was więc tak się odzywam :D
A można zapomnieć? 🤪 Super trzymam kciukasy, za wstrzelenie się w jajeczko 😁

Mój mąż za to łyka biedny 5 tabletek rano i już nawet nie marudzi, zostało ostatnie 14 tabletek i teraz w nagrodę mam mu zamiar zamówić fertilman 😁 jak mu mówię, że pisałyście tutaj o macy albo jeszcze innych specyfikach to mówi weź mi zamów 😅 nie umiem go tylko namówić na rzucenie fajek, bo umowa odwieczna była, że kiedy będzie pozytywny test ciążowy to wtedy będzie koniec, jedyny plus, że nie pije alkoholu 😌
Mój codziennie do obiadu dostaje fertistim. Proszek, który się rozpuszcza w szklance wody. Temu to dopiero współczuję. Raz spróbowałam i odrazu wyplułam 🙈. A najlepsza jest jego mina na koniec jak wypije i za każdym razem pyta ile jeszcze zostało 😆. Jeszcze 6 dni musi się pomęczyć i przechodzi na fertilman 🙃

Porozmawiam z nim i zobacze co mi powie, ale tą rozmowę przeprowadzę dopiero po wizycie u mojej pani ginekologa bo takto będzie wiedział że tu siedziałam i się naczytałam [emoji1] lepiej działa jak zasugeruje że to był pomysł pani doktor..

My kiedyś rozmawialiśmy i staraniach ogólnie, co może sprawiać ze się nie udaje. Zaczęliśmy od tego kiedy w ogóle kobieta może zajść w ciąże w ciągu cyklu - pierwszy szok. Później o naszych (kobiecych) hormonach, owulacji, tym co ja może zaburzać, jak się to bada, ile to kosztuje, drożnościach, i innych badaniach, diagnozach, sposobach leczenia. A jeszcze później o badaniach facetów i do czego zwykle się to sprowadza, jak się to „leczy” i ile kosztuje. I jak już sobie to przetrawił to był w szoku jak długa jest droga kobiety do rozeznania ewentualnego problemu i jak wiele rzeczy może na to wpływać w porównaniu ze strona męska. Wtedy sam stwierdził, ze jak będę chciała to się bez problemu przebada. Rozmowa była luźna, nienawiązująca do naszych starań, po prostu jakoś tak zaczęliśmy rozmawiać o zdrowiu, moich plamieniach i tak poszło. Widać nie poczuł presji [emoji6] a jak jeszcze będziesz miała za sobą lekarza to już w ogóle super, niech mu na karteczce skierowanie na badanie napisze [emoji16]

reklama
Oczywiście ze Cię pamietam [emoji3526] działajcie tez jutro i pojutrze, owu może być w ciągu najbliższych 2 dni [emoji16] trzymam mocno kciuki! [emoji110]
Super :)
Postaramy się jak najwięcej, chociaż jutro idę do pracy i teraz mam zmiany po 12h.. wiem nieludzkie ale taki wymóg.. dlatego dziś narobiłam jedzenia na cały tydzień żeby mieć czas przed pracą jeszcze coś podziałać :D
A jak tam u Ciebie, który DC jak mierzenie temperatury? :)
Muszę Ci powiedziec, że czytałam kilka dni temu chyba Twój wpis o tym że miałaś owulację potwierdzona monitoringiem i jak się nie ma objawów owulacji to żeby się nie martwic itd, i ten wpis jakoś tak mnie uspokoił bo ja nigdy objawów owu nie mam (może jedynie większe libido) także wtedy zrobilas mi dzień! :D

Do góry