reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

@Paula33. Jak poroniłas to tym bardziej facet powinien się zbadać czasami poronienia mogą być spowodowane słabym nasieniem zwłaszcza te wczesne.
Rozumiem, że chyba dla każdego faceta to ciężkie, ale jak trzeba to trzeba spróbuj namówić swojego. A póki co możesz mu chociaż suple podrzucać 😉
Jak ostatnio poprosiłam żeby zaczął brać witaminy to powiedział ze wystarczy że ja biorę. Chyba muszę poważnie z nim porozmawiać, fakt jak są te dni to choć nie ma siły to nie protestuje i stara się jak może- ostatnio mi powiedział ze go wykończe jak tak dalej będzie :p ale jak tu czytam to wcale nie ma ze mną tak źle bo przytulanki są co drugi dzień po jednym razie 😝

reklama
Cześć wszystkim! Tak jak pisałam wczoraj byłam dzisiaj u mojej pani ginekolog. Dostałam skierowanie żeby zrobić badania TSH, FSH,LH, testosteron i krzywą cukrową. Nie wiem co to jest FSH i LH. Jak będę miec wyniki to w poniedziałek kolejna wizyta i zrobi mi usg i cytologię. Potem kolejna wizyta przed owulacją i sprawdzenie czy jest pęcherzyk i jakie grube jest endometrium i potem ro owulacji kolejna wizyta żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł. A jak to nie pomoże to mam dostać skierowanie na drożność jajowodów do Malinowskiego do Łodzi. Któraś może z was miała to badanie u Malinowskiego i wie ile to będzie kosztować i na czym polega?

Lutropina (lh) odpowiada za dojrzewanie pecherzyka, za owulacje i stymuluje estrogeny :)

Fsh odpowiada za jakosc pecherzyka i stymuluje pecherzyk do wzrostu :) reguluje stezenie estrogenow :)

Stosunek lh do fsh moze tez powiedziec o rezerwie jajnikowej, zespole pcos, i niedoczynnosci przysadki

No właśnie mój nic nie chce czytać- uważa że niepotrzebnie nie będzie się nakręcać i zły jest że ja tu na forum tyle czytam. Dopóki ja się nie przebadam to nie ma szans żeby on gdziekolwiek szedł.
Mój też tak mówił, bo będzie się niekomfortowo czuł i w ogóle... Ale mu dzisiaj wytłumaczyłam tak jak mi tutaj dziewczyny, że u niego to tylko nasienie, a u mnie od cholery by trzeba było tego zrobić, więc będzie taniej i łatwiej zacząć od niego. A na niekomfortowo miałam tylko jedną odpowiedź - "a myślisz, że mi jest komfortowo od 15lat regularnie chodzić do ginekologa?" i w efekcie powiedział, że w połowie grudnia pójdzie tylko mam znaleźć klinikę [emoji846]

Upartgo masz tgo chłopa [emoji1787]
Mój też uparciuch ale on wie że to wszystko ważne i póki co nie protestuje.
Do urologa iść na kontrolę nie chce, ale jak kiedyś pytałam czy jak będzie musiał się przebadać pod kątem płodności to czy to zrobi to powiedział że oczywiście
No fakt uparty jest ale jak będzie musiał to pójdzie, w końcu jemu też zależy żeby mieć dziecko.

Lutropina (lh) odpowiada za dojrzewanie pecherzyka, za owulacje i stymuluje estrogeny :)

Fsh odpowiada za jakosc pecherzyka i stymuluje pecherzyk do wzrostu :) reguluje stezenie estrogenow :)

Stosunek lh do fsh moze tez powiedziec o rezerwie jajnikowej, zespole pcos, i niedoczynnosci przysadki
Dziękuję za odpowiedź 😊

Jak ostatnio poprosiłam żeby zaczął brać witaminy to powiedział ze wystarczy że ja biorę. Chyba muszę poważnie z nim porozmawiać, fakt jak są te dni to choć nie ma siły to nie protestuje i stara się jak może- ostatnio mi powiedział ze go wykończe jak tak dalej będzie :p ale jak tu czytam to wcale nie ma ze mną tak źle bo przytulanki są co drugi dzień po jednym razie 😝

No tak tylko jak nasienie słabe to i codziennie nie pomoże 🤷‍♀️ nie mówię, że ma slabe, ale uważam, że warto zbadać i mieć taką wiedzę bo czasami wystarcza suple do poprawy.
Rozumiem, bo mi mąż też marudził, ale w końcu poszedł. Ja poronilam po serduszku więc teoretycznie to nie męski czynnik, ale wolałam wiedzieć. Rozmawiaj ✊

Nie nie[emoji28] mi ovarin spotęgował trochę drażliwość np[emoji23] ale jak kiedyś brałam ovarin i castagnus to nie miałam żadnego pms, byłam spokojna i wyluzowana do okresu [emoji1690][emoji28]
Dlatego teraz dodatkowo tego niepokalanka zamówiłam, bo właśnie czytałam, że pomaga łagodzić PMS, zobaczymy za miesiąc czy będzie lepiej, bo tak źle jak w tym miesiącu to jeszcze nigdy nie było...

Mój też tak mówił, bo będzie się niekomfortowo czuł i w ogóle... Ale mu dzisiaj wytłumaczyłam tak jak mi tutaj dziewczyny, że u niego to tylko nasienie, a u mnie od cholery by trzeba było tego zrobić, więc będzie taniej i łatwiej zacząć od niego. A na niekomfortowo miałam tylko jedną odpowiedź - "a myślisz, że mi jest komfortowo od 15lat regularnie chodzić do ginekologa?" i w efekcie powiedział, że w połowie grudnia pójdzie tylko mam znaleźć klinikę [emoji846]

Tez zawsze sobie myśle, ze dla kobiety rozkraczenie się na fotelu przed obca osoba i pozwalanie na wkładanie tam różnych rzeczy wcale nie musi być mniej niekomfortowe niż oddanie nasienia do kubeczka w odrębnym pomieszczeniu [emoji2356] przecież ich dam nie doją jak krów.

reklama
Może się boi że jak to u niego będzie coś nie tak to będzie się źle czuć- tak niemęsko. Zrobie jutro badania i zobacze co mi powie moja pani ginekolog i wtedy będziemy dalej myśleć

Do góry