reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ale, że jak... Że co? Robierasz się, siadasz i zamiast usg jest modlitwa? 🤔
Nie każdy chce przystąpić do inseminacji czy in vitro ze względów światopoglądowych i myślę że to jest jakaś alternatywa dla tych par, nie neguje takiego pomysłu, szczególnie że to nie ksiądz będzie badał tylko lekarze którzy tam pracują 😉

Zaraz spadne z kanapy dziewczyny [emoji1787][emoji1787][emoji1787]Zobacz załącznik 1203126

Lol. Jak coś jest nie tak i musi być invitro to jak modlitwa pomoże ja prdl.

Najgorsze jest to ze ludzie będą wierzyć i tracić czas no ale co kto woli [emoji2370] jeśli komuś to pomoże w jakiś tam sposób to nie mi oceniać ale nie dla mnie[emoji51]

Do mnie właśnie ciotka przyjechała. I jak popatrzyłam w aplikacje żeby zaznaczyć to jednak dziś miała być [emoji1751]ja nie wiem jak to liczę ale ona się lepiej kiedy przyjść. Czyli witam się po raz drugi tym razem w 1 DC. Kto ze mną ? [emoji16] Czyli wychodzi na to że testy 16.12 [emoji16]

Nie każdy chce przystąpić do inseminacji czy in vitro ze względów światopoglądowych i myślę że to jest jakaś alternatywa dla tych par, nie neguje takiego pomysłu, szczególnie że to nie ksiądz będzie badał tylko lekarze którzy tam pracują 😉
Ja odniosłam się do samego zdjęcia. Co do światopoglądu to jasne, rozumiem są tacy co naukę odstawią na bok w imię wiary. Jednak jest to coś czego ja nie zrozumiem 🤷‍♀️ co nie znaczy, że będę taką osobę wyśmiewać itp bo każda z nas ma prawo do swoich przekonań 🤷‍♀️ lecz nadal, dla mnie ksiądz /kościół są 0 ekspertami jeśli chodzi o ginekologię 🙃

Do mnie właśnie ciotka przyjechała. I jak popatrzyłam w aplikacje żeby zaznaczyć to jednak dziś miała być [emoji1751]ja nie wiem jak to liczę ale ona się lepiej kiedy przyjść. Czyli witam się po raz drugi tym razem w 1 DC. Kto ze mną ? [emoji16] Czyli wychodzi na to że testy 16.12 [emoji16]
Identycznie jak ja, dzisiaj 1dc, testowanie wg apki 16.12 😁

Jutro odpuszam, czekam do soboty jak @ nie przyjdzie to rano testuje a później beta. Chociaż już nie liczę na drugą kreskę. Chcę @ i nowy cykl bo tylko mnie to męczy.
A Ty jak robisz?
Mój kalendarzyk też się dopomina. Już mu kazałam sp... 😅
Ja jutro tak czy siak muszę iść na badania dla endo, bo musiałam wizytę przesunąć na przyszły wtorek, więc jak do tego czasu @ się nie zjawi to dodatkowo zrobię betę 😉

Ja odniosłam się do samego zdjęcia. Co do światopoglądu to jasne, rozumiem są tacy co naukę odstawią na bok w imię wiary. Jednak jest to coś czego ja nie zrozumiem 🤷‍♀️ co nie znaczy, że będę taką osobę wyśmiewać itp bo każda z nas ma prawo do swoich przekonań 🤷‍♀️ lecz nadal, dla mnie ksiądz /kościół są 0 ekspertami jeśli chodzi o ginekologię 🙃
O ginekologię to 0 a jeśli chodzi o poczęcia to wydaje im się że są hehe wiecie co boję się że jeśli u nas kler nadal będzie miał taki wpływ na decyzje rządu to i in vitro będzie u nas zakazane😢 przecież ta cała Godek prócz aborcji jest też przeciwna sztucznym metodą zapłodnienia

reklama
W latach 2017-2019 z rządowego programu naprotechnologii (to te wspierane przez kościół) skorzystało niecałe 3000 par. Koszt programu zakładał ponad 99 mln złotych. Urodziło się... 70 dzieci. 🤷 Tak naprawdę te metody to jest wszystko to, co tu robicie, Dziewczyny z tego, co ja rozumiem. Czyli: wyliczenie dni płodnych, testy na owulację, zdrowe odżywianie, sport, u mężczyzn odstawienie używek, zioła, olej z wiesiołka itd... 🤷 Czemu na to aż rząd musiał wydać 99 mln złotych? 🤔🤔 Trochę tego nie rozumiem. 🤷

Do góry