reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Mam pytanie, szczególnie do dziewczyn, które chodziły bądź chodzą na monitoring cyklu. Na ile przed owulacja zaczynacie chodzić do lekarza?
W zeszłym miesiącu miałam wizytę akurat w środku cyklu, a że rozmawiałam z ginem o staraniach to stwierdził, że sprawdzi przy okazji co i jak, no i wg niego byłam już po owulacji ok 2 dni (co dziwne pozytywny test owulacyjny wyszedł mi dzień przed wizytą u lekarza) i stwierdził, żebym podeszła w kolejnym cyklu jak będę w 12dc, a że wypada to w niedzielę to zastanawiam się czy lepiej pójść w piątek-10 dzień czy w poniedziałek- 13 dzień? [emoji2955]

Idź w 10dc, jeszcze przed owu podejrzeć jak wyglada sytuacja. Później w okolicy owu lub po, zależy jak to będzie wyglądało w 10dc. Mi kazała przyjść jak będę już po miesiączce.

Mam pytanie, szczególnie do dziewczyn, które chodziły bądź chodzą na monitoring cyklu. Na ile przed owulacja zaczynacie chodzić do lekarza?
W zeszłym miesiącu miałam wizytę akurat w środku cyklu, a że rozmawiałam z ginem o staraniach to stwierdził, że sprawdzi przy okazji co i jak, no i wg niego byłam już po owulacji ok 2 dni (co dziwne pozytywny test owulacyjny wyszedł mi dzień przed wizytą u lekarza) i stwierdził, żebym podeszła w kolejnym cyklu jak będę w 12dc, a że wypada to w niedzielę to zastanawiam się czy lepiej pójść w piątek-10 dzień czy w poniedziałek- 13 dzień? 🤨

Ja u siebie w mieście normalnie jestem co kilka dni: 10dc i 12dc i 14dc na monitoringu, a jeśli jadę do lekarza prowadzącego to zwykle w okolicach 10dc żeby mógł zaplanować kiedy mam wziąć zastrzyk (Pregnyl). I potem ewentualnie tydzień później żeby sprawdzić czy coś pękło 🙂
Na twoim miejscu chyba wybrałabym się na monitoring 10dc - lekarz sprawdzi jak wyglądają pęcherzyki i może sam coś podpowie 😉

Tak coś właśnie czuje, że może wyjść negatywny. 6 dni przed @ mam ból cycków, i pobolewanie podbrzusza. Zazwyczaj boli przed samym okresem, a ten ból w zasadzie jest od owu 🤷🏼‍♀️ 🤔
Na razie mam jednak cichą nadzieje, że będą II kreski.
Witaj 😉 w takim razie powodzenia i trzymam kciuki, abyś nie musiała długo czekać na II kreseczki 😘

Zaraz spadne z kanapy dziewczyny 🤣🤣🤣
E15600F8-697C-403D-B0AB-9EBD11091B74.jpeg

reklama
Do góry