reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ja podziwiam osoby które potrafią czekać z testem do dnia @ lub po [emoji2] Mi się tak tylko raz zdarzyło jak nie spodziewałam się ciąży bo jej nie planowalam ale okres się spóźniał więc zrobiłam test i dwie kreski! Jakież było moje zdziwienie haha wczesniejsze ciążę poprzedzone staraniami zawsze były sprawdzane przed terminem @ badaniem krwi lub testem. Nawet nie wiecie ile kasy zużyłam na testy i badania krwi [emoji1787] Ale taka już jestem. W pierwszej ciąży beta pierwsza była 2.2 druga 7.7 a w drugiej ciąży UWAGA beta pierwsza 0.2 [emoji2957] Ale już wiedziałam że to ciąża.

Dziś 22 dc i pewnie gdyby nie to że siedzę z dziećmi sama w domu to jutro byłabym już na badaniach krwi [emoji1787] Ale poczekam do piątku tak jak mam luteine odstawić.

Właśnie dlatego nie robię tego wcześniej [emoji6] dla mnie takie wartości bety nie dałyby nadziei, a tylko wątpliwości, a szukanie cienia cienia na teście nie jest dla mnie ani zabawa ani żadna inna forma przyjemności [emoji16] znając siebie zapetlilabym się i testowała już codziennie aż do @.

Ale tak jak mówiłam, to jest tylko i wyłącznie moje zdanie, moje podejście wynikające z mojego charakteru i nastawienia do tych spraw [emoji6] każdy robi co chce, jak chce i kiedy chce [emoji16] nie pochwalam tego i nie rozumiem, tak jak niektórzy zapewne mnie, ale się nie wtrącam, bo to nie moja sprawa. Grunt, żeby każda zobaczyła prędzej czy później te dwie upragnione kreski [emoji3590]

reklama
Też bym chciała mieć taką cierpliwość i samozaparcia by wytrzymać do dnia @ lub po. Ale taki efekt moich testów :-D

Załączniki

• IMG_20201117_215247.jpg
    IMG_20201117_215247.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 130
LH do FSH. Wskazywać może czy pracuje wszystko ok i dla niego też są odpowiednie normy. Czy nie ma zaburzeń przy owu, czy nie ma pcos. (choć tu oczywiście głębsza diagnostyka)
FSH też może wskazywać na rezerwę jajnikowa.
Ja też nie wiedziałam....
To ja robiłam w 3 dniu cyklu czyli umieszczę się po środku tej normy podanej w artykule

Testom z Allegro trzeba dać porządna chwile żeby się odbarwiały [emoji6] te z domowego lab odbarwiają się błyskawicznie [emoji16] No ale cena robi swoje [emoji16]
Ja zawsze czekam 10 min
Zielone to z apteki Dr. Max i one są grubsze, a te niebieskie to allegro. Dziwne bo takie malutkie, cieniutkie. Miaław problem by je uchwycić w Promom [emoji849]Zobacz załącznik 1202853Zobacz załącznik 1202854
Też mam te niebieskie z allegro, trzymam w moczu około 10s i czekam 10 minut na wynik

Jeśli chodzi o testy ciążowe to z mojego doświadczenia nigdy nie pojawia się druga kreska po czasie jak nie ma ciąży. Jak jest choć blada nawet po czasie to znaczy się że jest ciąża. Używałam testów różnych firm i takie moje obserwacje :-) bo pisze niby żeby po czasie nie brać wyniku pod uwagę. A ja miałam taki odchyl że nie wyrzucałam testów tylko trzymałam w pudełku wszystkie 🤪
Co do owulacyjnych to trudno stwierdzić jak to jest po czasie 🙈

Ja na ciazowych nigdy nie wiedziałam cienia, czasami zdążyło mi się spojrzeć na test leżący w koszu a tam też po czasie nigdy nie widziałam cienia. Jedyne test który mi wyszedł pozytywny bym jednoznaczny odrazu bo były dwie piękne kreseczki bez Cię ja wątpliwości. Jeśli chodzi o owu, zdecydowanie wolę i polecam również robienie zdjęć i dodawanie do aplikacji, wtedy test jest najbardziej miarodajny niż te orzyczepiane do zeszytu lub kartki przez kilka dni a czasami kilkanaście dni
Jeśli chodzi o testy ciążowe to z mojego doświadczenia nigdy nie pojawia się druga kreska po czasie jak nie ma ciąży. Jak jest choć blada nawet po czasie to znaczy się że jest ciąża. Używałam testów różnych firm i takie moje obserwacje :-) bo pisze niby żeby po czasie nie brać wyniku pod uwagę. A ja miałam taki odchyl że nie wyrzucałam testów tylko trzymałam w pudełku wszystkie [emoji2957]
Co do owulacyjnych to trudno stwierdzić jak to jest po czasie [emoji85]

reklama
Do góry