reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ja podziwiam osoby które potrafią czekać z testem do dnia @ lub po 😃 Mi się tak tylko raz zdarzyło jak nie spodziewałam się ciąży bo jej nie planowalam ale okres się spóźniał więc zrobiłam test i dwie kreski! Jakież było moje zdziwienie haha wczesniejsze ciążę poprzedzone staraniami zawsze były sprawdzane przed terminem @ badaniem krwi lub testem. Nawet nie wiecie ile kasy zużyłam na testy i badania krwi 🤣 Ale taka już jestem. W pierwszej ciąży beta pierwsza była 2.2 druga 7.7 a w drugiej ciąży UWAGA beta pierwsza 0.2 🤪 Ale już wiedziałam że to ciąża.

Dziś 22 dc i pewnie gdyby nie to że siedzę z dziećmi sama w domu to jutro byłabym już na badaniach krwi 🤣 Ale poczekam do piątku tak jak mam luteine odstawić.

Ja podziwiam osoby które potrafią czekać z testem do dnia @ lub po 😃 Mi się tak tylko raz zdarzyło jak nie spodziewałam się ciąży bo jej nie planowalam ale okres się spóźniał więc zrobiłam test i dwie kreski! Jakież było moje zdziwienie haha wczesniejsze ciążę poprzedzone staraniami zawsze były sprawdzane przed terminem @ badaniem krwi lub testem. Nawet nie wiecie ile kasy zużyłam na testy i badania krwi 🤣 Ale taka już jestem. W pierwszej ciąży beta pierwsza była 2.2 druga 7.7 a w drugiej ciąży UWAGA beta pierwsza 0.2 🤪 Ale już wiedziałam że to ciąża.

Dziś 22 dc i pewnie gdyby nie to że siedzę z dziećmi sama w domu to jutro byłabym już na badaniach krwi 🤣 Ale poczekam do piątku tak jak mam luteine odstawić.
No coś Ty beta 2.2 i 0.2 to ile przed @ testowałaś 😱

Za pierwszym razem zbliżał się Mikołaj 6 grudnia i mimo że to był 24 cykl to czułam że mogło się udać więc zrobiłam betę 4 grudnia i 6 grudnia. Jak tylko zobaczyłam że rośnie pięknie to pochwaliłam się rodzicom i rodzeństwu w Mikołaja, bo od dwóch lat miałam prezenty z tej okazji w formie kubków z napisem Dziadek Babcia Wujek Ciocia. Teraz bym taka głupia nie była (choć wtedy ciąża ksiazkowa ). Początki ciąży bywają trudne i lepiej nie zapeszać. Teraz mam plan powiedzieć dopiero jak będzie brzuch widoczny 🤪

reklama
Ja też odkąd się odchudzam na zewnątrz nie mam praktycznie nic, dlatego zaczęłam badać też szyjkę i na tej podstawie sprawdzam śluz [emoji16] w sumie nie takie to straszne i trudne jak na początku mi się wydawało [emoji1]najgorsze w tym wszystkim było skrócenie paznokci po kilku latach noszenia bardzo długich - musiałam się na nowo nauczyć pisać na telefonie i klawiaturze [emoji1787]
U mnie śluz w najbardziej płodne dni to taki jak białko jajka, przy podcieraniu zawsze się ciagnie. Przed i krotko po, jest po prostu ślisko. Ja jakoś nie jestem za samobadaniem szyjki, mozna sobie krzywde zrobic albo wprowadzic bakterie itp..

Do góry