reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ufffff!! Nadrobiłam 🤣 Masakra. Cały dzień nadrabiałam, ale stron tylko dochodziło i dochodziło 🤣🤣🤣
Po pierwsze, @Kingaaaaa30 gratuluję! ♥ @princess_88 trzymam kciuki, że czulszy test już pokaże kreseczki dwie. ♥ Może kup i zrób pojutrze rano? Ale dziwne, że w JP nie ma zwykłych testów o czułości 10 czy chociaż 20! Aż 50? Takich w PL chyba nawet nie ma 🤔
@Zazuzazaza witaj. :) Pandemia niestety wiele zepsuła... Trzymam kciuki, że może upragniona druga kreseczka się jeszcze pokaże!

Dziewczyny, mam pytanie o wiesiołka. Myślałam, że normalnie się go cały cykl bierze, ale ktoś ostatnio (czyli jakieś 100 stron temu🤣) pisał, że tylko do owulacji, a potem już nie, bo może powodować skurcze. Jak to jest z tym wiesiołkiem? Brać tylko przez pierwszą fazę cyklu? Czy przez cały?
Tylko do owulacji 🙂

reklama
Ufffff!! Nadrobiłam 🤣 Masakra. Cały dzień nadrabiałam, ale stron tylko dochodziło i dochodziło 🤣🤣🤣
Po pierwsze, @Kingaaaaa30 gratuluję! ♥️ @princess_88 trzymam kciuki, że czulszy test już pokaże kreseczki dwie. ♥️ Może kup i zrób pojutrze rano? Ale dziwne, że w JP nie ma zwykłych testów o czułości 10 czy chociaż 20! Aż 50? Takich w PL chyba nawet nie ma 🤔
@Zazuzazaza witaj. :) Pandemia niestety wiele zepsuła... Trzymam kciuki, że może upragniona druga kreseczka się jeszcze pokaże!

Dziewczyny, mam pytanie o wiesiołka. Myślałam, że normalnie się go cały cykl bierze, ale ktoś ostatnio (czyli jakieś 100 stron temu🤣) pisał, że tylko do owulacji, a potem już nie, bo może powodować skurcze. Jak to jest z tym wiesiołkiem? Brać tylko przez pierwszą fazę cyklu? Czy przez cały?
Dokładnie wiesołka bierze się od 1 dnia cyklu do owu, potwierdziła to moja ginekolog 😉

Ufffff!! Nadrobiłam [emoji1787] Masakra. Cały dzień nadrabiałam, ale stron tylko dochodziło i dochodziło [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Po pierwsze, @Kingaaaaa30 gratuluję! [emoji3531] @princess_88 trzymam kciuki, że czulszy test już pokaże kreseczki dwie. [emoji3531] Może kup i zrób pojutrze rano? Ale dziwne, że w JP nie ma zwykłych testów o czułości 10 czy chociaż 20! Aż 50? Takich w PL chyba nawet nie ma [emoji848]

Dziewczyny, mam pytanie o wiesiołka. Myślałam, że normalnie się go cały cykl bierze, ale ktoś ostatnio (czyli jakieś 100 stron temu[emoji1787]) pisał, że tylko do owulacji, a potem już nie, bo może powodować skurcze. Jak to jest z tym wiesiołkiem? Brać tylko przez pierwszą fazę cyklu? Czy przez cały?

Tak jak czytałaś, tylko do owu.

A sprawdzałaś śluz/temperaturę/szyjke? Może owu Ci się przesunęła i jest jeszcze za wcześnie na test? Nie ma co od razu zakładać najgorszego [emoji846] życzę dwóch kreseczek w sobotę [emoji8]

Dziewczyny większość tych pojęć i rzeczy, które powinnam sprawdzać jest dla mnie nowością. W pierwsza ciążę udało mi się zajść całkowicie naturalnie. Więc nawet nie wiem jaki teraz powinien być śluz i temperatura? Ogólnie od kilku dni ma temperaturę ciała (mierzoną na czole nie w pochwie) w granicach 36,5 czasem 36,9 raz 37 i to dla mnie mega dużo booja normalna temperatura nie przekracza 35,6 ale nawet nie wiem czy to może mieć znaczenie 🙈

Dziewczyny większość tych pojęć i rzeczy, które powinnam sprawdzać jest dla mnie nowością. W pierwsza ciążę udało mi się zajść całkowicie naturalnie. Więc nawet nie wiem jaki teraz powinien być śluz i temperatura? Ogólnie od kilku dni ma temperaturę ciała (mierzoną na czole nie w pochwie) w granicach 36,5 czasem 36,9 raz 37 i to dla mnie mega dużo booja normalna temperatura nie przekracza 35,6 ale nawet nie wiem czy to może mieć znaczenie [emoji85]

Śluz, temperatura itp to całkiem naturalne rzeczy [emoji4] jeśli chodzi o temperaturę, to żeby była dla tych celów miarodajna musi to być temperatura zmierzona w kontakcie ze śluzówka (pod językiem, w pochwie) rano od razu po przebudzeniu zanim wykonasz jakakolwiek czynność [emoji6] śluz to akurat bardzo indywidualna kwestia i tym bym się nie kierowała.

Edit: mówię o śluzie teraz. Śluz w okolicy owu jest jak najbardziej przydatna obserwacja [emoji16]

Śluz, temperatura itp to całkiem naturalne rzeczy [emoji4] jeśli chodzi o temperaturę, to żeby była dla tych celów miarodajna musi to być temperatura zmierzona w kontakcie ze śluzówka (pod językiem, w pochwie) rano od razu po przebudzeniu zanim wykonasz jakakolwiek czynność [emoji6] śluz to akurat bardzo indywidualna kwestia i tym bym się nie kierowała.

Edit: mówię o śluzie teraz. Śluz w okolicy owu jest jak najbardziej przydatna obserwacja [emoji16]

Źle się wyraziłam 😅 jasne że naturalne po prostu wszystko wydarzyło się bez żadnej mojej ingerencji i nie musiałam niczego się uczyc i obserwować. W tym cyklu na pewno owulacja się przesunęła bo na ten śluz uwagę zwracam natomiast uprawialiśmy seks 2.11 (dzień owu z apki) i 8.11 a wg mnie owulacja była około 6.11

Poki co grzecznie czekam. Nie bardzo zanosi się na @ ale to u mnie nigdy nie wiadomo

Źle się wyraziłam [emoji28] jasne że naturalne po prostu wszystko wydarzyło się bez żadnej mojej ingerencji i nie musiałam niczego się uczyc i obserwować. W tym cyklu na pewno owulacja się przesunęła bo na ten śluz uwagę zwracam natomiast uprawialiśmy seks 2.11 (dzień owu z apki) i 8.11 a wg mnie owulacja była około 6.11

Poki co grzecznie czekam. Nie bardzo zanosi się na @ ale to u mnie nigdy nie wiadomo

A wiesz ile zwykle trwa u Ciebie druga faza? Może rzeczywiście owu się przesunęła, ostatnio wielu dziewczynom się przesuwa (jesień? [emoji1787]). Mi w ubiegłym cyklu poszła aż o tydzień [emoji6] wiec grzecznie dodałam sobie do terminu miesiączki tydzień i czekałam na okres aż się doczekałam [emoji16]

reklama
A wiesz ile zwykle trwa u Ciebie druga faza? Może rzeczywiście owu się przesunęła, ostatnio wielu dziewczynom się przesuwa (jesień? [emoji1787]). Mi w ubiegłym cyklu poszła aż o tydzień [emoji6] wiec grzecznie dodałam sobie do terminu miesiączki tydzień i czekałam na okres aż się doczekałam [emoji16]
Podziwiam za cierpliwość 🙈

Do góry