reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny większość tych pojęć i rzeczy, które powinnam sprawdzać jest dla mnie nowością. W pierwsza ciążę udało mi się zajść całkowicie naturalnie. Więc nawet nie wiem jaki teraz powinien być śluz i temperatura? Ogólnie od kilku dni ma temperaturę ciała (mierzoną na czole nie w pochwie) w granicach 36,5 czasem 36,9 raz 37 i to dla mnie mega dużo booja normalna temperatura nie przekracza 35,6 ale nawet nie wiem czy to może mieć znaczenie [emoji85]
Tak jak @coca napisała, teraz, że coś sprawdzisz nic nie da, bardziej chodziło mi w trakcie całego cyklu [emoji846] bez tego, czy chociaż testów owulacyjnych ciężko stwierdzić kiedy była owulacja, więc można przypuszczać, że była później, co za tym idzie samo zagnieżdżenie lub @ będzie później, więc na spokojnie za kilka dni zrób znowu test [emoji846] ja zawsze miałam idealnie co - uwaga! - 35dni i 8h (+/-1h), a nagle miałam 32dni, później ciąża (pozamaciczna) i od tego czasu mam od 32 do 35dni, a zdarzył się nawet 45 i 52dniowy (oj ile ja testów wtedy zrobiłam, a wszystkie raziły bielą), więc zaczęłam sprawdzać temperaturę i śluz, żeby wiedzieć kiedy właściwie jest sens robić testy [emoji846] bezkosztowy sposób, a po paru cyklach przynajmniej mam teraz mniejszy stres jak się spóźnia [emoji846]

Do mnie dziś też doszły te z allegro... no jestem ciekawa. Ja do owulacji mam jeszcze trochę czasu, ale robię już codziennie z ciekawosci [emoji846]
Ja też kupiłam te z allegro i wczoraj pierwszy raz robiłam. Mam nadzieję, że nie będzie mi dane uczyć się je odczytywać 😄 Ale może w końcu się dowiem kiedy mam owulację.

Tak jak @coca napisała, teraz, że coś sprawdzisz nic nie da, bardziej chodziło mi w trakcie całego cyklu [emoji846] bez tego, czy chociaż testów owulacyjnych ciężko stwierdzić kiedy była owulacja, więc można przypuszczać, że była później, co za tym idzie samo zagnieżdżenie lub @ będzie później, więc na spokojnie za kilka dni zrób znowu test [emoji846] ja zawsze miałam idealnie co - uwaga! - 35dni i 8h (+/-1h), a nagle miałam 32dni, później ciąża (pozamaciczna) i od tego czasu mam od 32 do 35dni, a zdarzył się nawet 45 i 52dniowy (oj ile ja testów wtedy zrobiłam, a wszystkie raziły bielą), więc zaczęłam sprawdzać temperaturę i śluz, żeby wiedzieć kiedy właściwie jest sens robić testy [emoji846] bezkosztowy sposób, a po paru cyklach przynajmniej mam teraz mniejszy stres jak się spóźnia [emoji846]

Ja u siebie nie mogę polegać na śluzie bo na zewnątrz nie widzę go zbyt wiele, a w środku się boje badać [emoji1787] ale gin mówiła ze jest ładny [emoji1787] w tym cyklu zaczęłam z temperatura i znowu - nic się z niej nie dowiem bo od wczoraj biorę luteinę [emoji2356] ale przynajmniej z testów owu korzystam i się dowiedziałam, ze mam owulacje inaczej niż myślałam [emoji16]

Ja też kupiłam te z allegro i wczoraj pierwszy raz robiłam. Mam nadzieję, że nie będzie mi dane uczyć się je odczytywać [emoji1] Ale może w końcu się dowiem kiedy mam owulację.

Testom z Allegro trzeba dać porządna chwile żeby się odbarwiały [emoji6] te z domowego lab odbarwiają się błyskawicznie [emoji16] No ale cena robi swoje [emoji16]

Źle się wyraziłam [emoji28] jasne że naturalne po prostu wszystko wydarzyło się bez żadnej mojej ingerencji i nie musiałam niczego się uczyc i obserwować. W tym cyklu na pewno owulacja się przesunęła bo na ten śluz uwagę zwracam natomiast uprawialiśmy seks 2.11 (dzień owu z apki) i 8.11 a wg mnie owulacja była około 6.11

Poki co grzecznie czekam. Nie bardzo zanosi się na @ ale to u mnie nigdy nie wiadomo

Jeśli uważasz, że owu miałaś 6.11 to zakładając, że tak faktycznie było @ powinna być mniej-więcej miedzy 18 a 22.11 (zakładając, że masz poprawną drugą fazę między 12 a 16dni).
Dużo założeń, ale na razie nie masz co się stresować [emoji846] ja bym na Twoim miejscu testowała dopiero 22-23.11

Jeśli uważasz, że owu miałaś 6.11 to zakładając, że tak faktycznie było @ powinna być mniej-więcej miedzy 18 a 22.11 (zakładając, że masz poprawną drugą fazę między 12 a 16dni).
Dużo założeń, ale na razie nie masz co się stresować [emoji846] ja bym na Twoim miejscu testowała dopiero 22-23.11

Popieram [emoji106]

reklama
Do góry