reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Ja uwielbiam gorący prysznic. Taki bardzo bardzo gorący, szczególnie teraz 🤣 żadnych zimnych, chyba, że latem jak na dworze jest 35 stopni 🤪
Ja uwielbiam gorące kąpiele, prawie że we wrzątku 🤣 mimo że wiem że to nie wskazane dla zdrowia i skóry :D jak siedzę w wannie i leję wodę to nie czuję że jest aż tak gorąca, a jak chcę wejść do już nalanej to często mam problem ze wsadzeniem nogi bo tak parzy 😂

Mi w grudniu też owulacja w wigilię przypada. Obyśmy do teściów nie jechali na więcej niż dwa dni, bo ja tu muszę dziecko płodzić, a nie jakieś spotkania. 🤣🤣
Kupiłam olej z wiesiołka i zaczynam pić. Myślicie, że łyżka stołowa dziennie to ok porcja?
Jak nie pomoże, na pewno nie zaszkodzi. 😆

Ktoś tu o trądziku pisał też niedawno, a mi się przed tą @ wszystko pięknie zagoiło, wygładziła i jak @ przyszła, to miałam piękne czoło. I dalej mam. 😍 Jestem taka szczęśliwa z tego powodu! Dziś nie mierzyłam temp, wczoraj ostatni dzień @ był i miałam 36.9 stopni C. 🤨 Nie wiem, czemu nie spadła mi do 36.6 chociaż. Wcześniej w ogóle nie mierzyłam nigdy regularnie w pierwszej połowie cyklu. Ale nie powinnam przypadkiem mieć 36.6 lub nawet niżej? W poprzednim cyklu w pierwszej połowie miałam 36.5-36.6, potem w środku cyklu jakoś nie mierzyłam 🙊 i zaczęłam znów mierzyć od 25. dnia (bo czułam, że mam stan podgorączkowy) i miałam 37.1 - 37.4. W 29 dc miałam 37.2, w 30 DC (czyli ostatnim dniu cyklu) spadła do 36.8 i tak mi się utrzymała przez @ aż do ostatniego dnia @, bo wtedy skoczyła do 36.9. Dziś 5 dc. Kiedy w pierwszej połowie cyklu temp spadnie mi do jakichś niższych wartości? Dodam, że ja standardowo mam 36.6, biorąc tabletki anty też miałam ciągle 36.6. Czy w pierwszej połowie cyklu ta temperatura mi spadnie jeszcze niżej niż 36.8-36.9 czy traktować taką ją jako właściwą "niską" temperaturę przed owulacją, bo coś mi się przestawiło? A owulację liczyć wtedy od 37.1 albo jeszcze wyższej? Czy temp spada dopiero kilka dni po @?
Pytam w kontekście wyznaczania owulacji w oparciu o temperaturę. 🤔 Bo jeśli teraz mi się utrzyma na 36.8-36.9 to jaki skok temperatury traktować wtedy jako peak i owulację? 🤔 Załączam zdjęcie, jak to teraz wygląda. Różowe kolumny to @.

Załączniki

• Screenshot_2020-11-12-12-59-59-980_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    Screenshot_2020-11-12-12-59-59-980_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    206,1 KB · Wyświetleń: 57
A jeszcze poprzednie dwa cykle w ogóle nie miałam wzrostu temperatury. Miałam cały czas 36.6. Jak tak teraz o tym myślę - czy to znaczy, że one były bezowulacyjne? Czy to, że nie było skoku temperatury, może na to wskazywać...? 😶😶

Ja za to uwielbiam chłodne kąpiele pod prysznicem. Już najbardziej jak polewam uda i nogi lodowatą wodą! I jak wychodzę spod prysznica nie jest nigdy zimno bo powietrze jakieś 10 stopni cieplejsze niż woda haha

Ale u mnie z ta @ tak samo bylo, ze prawie nic nie czulam [emoji14]
A bierzesz jakies nowe tabletki np?
Bo ja zaczelam brac pro ovulin i moze to dlatego, bo ta @ mialam taka skromna, ze z 3 tampony by na nia starczyly :p
W @ nic się u mnie akurat nie zmieniło. Może brak bólu spowodowany jest tym, że człowiek zaczął się tak suplementować wszystkim przed ciążą 😁 żeby nie łykać kilku tabletek to kupiłam teraz pregna start ale biorę może z 10 dni więc nie wiem czy to jakiś miało wpływ. Ale jestem w ogromnym szoku bo nie pamiętam już kiedy tak przechodziłam @ żeby było bez bólu ale mi to pasuje 😁

Ktoś tu o trądziku pisał też niedawno, a mi się przed tą @ wszystko pięknie zagoiło, wygładziła i jak @ przyszła, to miałam piękne czoło. I dalej mam. 😍 Jestem taka szczęśliwa z tego powodu! Dziś nie mierzyłam temp, wczoraj ostatni dzień @ był i miałam 36.9 stopni C. 🤨 Nie wiem, czemu nie spadła mi do 36.6 chociaż. Wcześniej w ogóle nie mierzyłam nigdy regularnie w pierwszej połowie cyklu. Ale nie powinnam przypadkiem mieć 36.6 lub nawet niżej? W poprzednim cyklu w pierwszej połowie miałam 36.5-36.6, potem w środku cyklu jakoś nie mierzyłam 🙊 i zaczęłam znów mierzyć od 25. dnia (bo czułam, że mam stan podgorączkowy) i miałam 37.1 - 37.4. W 29 dc miałam 37.2, w 30 DC (czyli ostatnim dniu cyklu) spadła do 36.8 i tak mi się utrzymała przez @ aż do ostatniego dnia @, bo wtedy skoczyła do 36.9. Dziś 5 dc. Kiedy w pierwszej połowie cyklu temp spadnie mi do jakichś niższych wartości? Dodam, że ja standardowo mam 36.6, biorąc tabletki anty też miałam ciągle 36.6. Czy w pierwszej połowie cyklu ta temperatura mi spadnie jeszcze niżej niż 36.8-36.9 czy traktować taką ją jako właściwą "niską" temperaturę przed owulacją, bo coś mi się przestawiło? A owulację liczyć wtedy od 37.1 albo jeszcze wyższej? Czy temp spada dopiero kilka dni po @?
Pytam w kontekście wyznaczania owulacji w oparciu o temperaturę. 🤔 Bo jeśli teraz mi się utrzyma na 36.8-36.9 to jaki skok temperatury traktować wtedy jako peak i owulację? 🤔 Załączam zdjęcie, jak to teraz wygląda. Różowe kolumny to @.
Nie mierzysz regularnie więc ciężko stwierdzić kiedy Ci spada🤷‍♀️ ja ostatni cykl miałam na wyższych i owu liczyłam jak podskoczyła do jeszcze wyższych 🤷‍♀️ peak zawsze o 0,2 stopnia. Aplikacja wyznaczy kiedy była. Ale musisz mierzyć regularnie 🤷‍♀️ codziennie 🙃

Moze kwas foliowy tak wplywa nie mam pojecia :D
W @ nic się u mnie akurat nie zmieniło. Może brak bólu spowodowany jest tym, że człowiek zaczął się tak suplementować wszystkim przed ciążą [emoji16] żeby nie łykać kilku tabletek to kupiłam teraz pregna start ale biorę może z 10 dni więc nie wiem czy to jakiś miało wpływ. Ale jestem w ogromnym szoku bo nie pamiętam już kiedy tak przechodziłam @ żeby było bez bólu ale mi to pasuje [emoji16]

reklama
Do góry