reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
w punkt napisane. Ludzie tego nie rozumieją ze nie które kobiety naprawdę pragną dziecka a nie mogą zajść droga naturalna to korzystają z innych sposobów. Znam osoby które wzięły nasienie innego faceta i mają dzieci teraz całe i zdrowe ale nikt o tym nie wiedział ze względu na to co ludzie o tym myślą. Tylko ja wiem bo to moje dwie dobre koleżanki. Nie wiem czy się zdecydowały powiedzieć komuś w rodzinie ale wątpię.
Na patologii ciąży leżała ze mną dziewczyna, która latami nie mogła zajść w ciążę a kiedy już zaszła to za każdym razem poronila przed 10tc. Miała jakas chorobę immunologiczna, że jej organizm odbierał ciążę jako intruza i "pozbywal" się jej. Była już strasznie zrezygnowania i załamana. Opowiadała mi jak kiedyś ktoś jej powiedział prosto w oczy, że jeśli latami nie może zajść w ciążę to znaczy że nie powinna być matką bo była by zła matka i bog tak jej to daje do zrozumienia. Płakała miesiąc, dniami i nocami po tym co usłyszała. Niektórzy ludzie nie mają serca [emoji17]

Na patologii ciąży leżała ze mną dziewczyna, która latami nie mogła zajść w ciążę a kiedy już zaszła to za każdym razem poronila przed 10tc. Miała jakas chorobę immunologiczna, że jej organizm odbierał ciążę jako intruza i "pozbywal" się jej. Była już strasznie zrezygnowania i załamana. Opowiadała mi jak kiedyś ktoś jej powiedział prosto w oczy, że jeśli latami nie może zajść w ciążę to znaczy że nie powinna być matką bo była by zła matka i bog tak jej to daje do zrozumienia. Płakała miesiąc, dniami i nocami po tym co usłyszała. Niektórzy ludzie nie mają serca [emoji17]
No jak tak można... 🙄 Dno totalne... 😤🤦

Ja nie rozumiem jak można o takich rzeczach takie bzdury Plesc lub nawet się kogoś wypytywać tak chamsko.

Powiem wam ze ciotki klotki w Polsce nie raz się pytaly i teksty waliły głupie „kiedy dzieci” „już x lat po ślubie a wy nic” „na co czekasz stara jesteś” (?!) a tu NIGDY nikt się nie zapytał nawet o tym. To jest nie do pomyślenia dla mnie po prostu bo to jest osobista i prywatna sprawa już pomijając fakt ze ktoś może chcieć a nie moc albo po prostu nie chcieć dzieci i nikomu nic do tego.
A jak już nawet temat gdzieś wyplynie to jest jedynie komentarz „Ee masz czas na pieluchy” “najpierw urlopów kilka nacieszycie się sobą troche, czy tam kariera pozniej sobie pomyślicie” czy coś w tym stylu. Kompletnie inne podejście.

Ostatnia edycja:
Ludzie czasem się nie zastanowią i powiedzą głupoty. Mnie zraniła bardzo bliska osoba jak dowiedziała się o trzeciej mojej ciąży. Usłyszałam tyle przykrych słów że nie chce ich nawet powtarzać. Tak, była to ciąża z wpadki ale bardzo chciana i jak tylko zaczęłam podejrzewac że mogę być w ciąży to byłam szczęśliwa, mąż tez. Moja radość nie trwała jednak długo bo niestety poronilam i od razu pomyślałam że co niektórzy z tego się pewnie cieszą. Teraz mam plan powiedzieć o ciąży dopiero jak brzuch będzie bardzo widoczny czyli koło 6 miesiąca nie wcześniej.

Dziewczyny zamawiałyście testy owulacyjne z allegro? [emoji846] Widzę po aukcjach, że jest ich sporo bo aż po 30szt i 50szt też są i w kuszących cenach [emoji106]. Zastanawiam się nad kupnem teraz, już niebawem po skończonej @ będę robić pomiary i wklejać w zeszyt [emoji2]

Dziewczyny jestem prawie w 8 tygodniu a wyszło mi na cytologii stan zapalny czy ktoras z was miała taką sytuację ? Wizyta dopiero w sobotę..
Nadal asc us? W ciazy nic z tym juz nie zrobisz. Na zapalenie dadza Ci pewnie nystatyne, a cytologie pewnie bedzie trzeba skonrolowac w III trym i po ciazy jesli bedzie sie ciagnac asc us to kolposkopia dla swietego spokoju.

reklama
Dziewczyny zamawiałyście testy owulacyjne z allegro? [emoji846] Widzę po aukcjach, że jest ich sporo bo aż po 30szt i 50szt też są i w kuszących cenach [emoji106]. Zastanawiam się nad kupnem teraz, już niebawem po skończonej @ będę robić pomiary i wklejać w zeszyt [emoji2]

Ja zamawiałam kiedyś

Do góry