reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

To szybciej ode mnie[emoji16] Ja jestem z 12 grudnia i po urodzinach imieniny... w sumie 3 wydarzenia przede mną najpiękniejszego prezentu [emoji5][emoji4]
Ja 24 grudnia 😜

Wy będziecie testować w grudniu a ja odprawiam tance nad ogniskiem by @ przyszła jak najpóźniej, najlepiej 7-8 grudnia to może i mi się uda jeszcze w tym roku zatestowac 😄 listopad wyprosiłam aby było jak najpóźniej i zamiast w sobotę dostałam dzisiaj

reklama
Ja biorę tylko kwas foliowy a tak to zdrowa dieta różnorodna by dostarczyć wszystkich skladnikow. Dużo czarnuszki, orzechów, owoców i warzyw. Mięso głównie gotowane w wodzie lub na parze, ryby co najmniej dwa razy w tygodniu. Najlepiej dostarczyć organizmowi skladnikow przez dobrze zbilansowana dietę z naturalnych produktów. Suplementy są już sztuczne i nie zawsze dobrze przyswajalne przez nasz organizm. Co innego leki o udowodnionym dzialaniu.

Oczywiście zdrowe jedzenie to podstawa przed suplami. Ja prawie nie jem mięsa i w ogóle nie jem ryb, ale mimo to nie mam jakichś niedoborów na szczęście [emoji16] a suple jak to suple, są lepsze i gorsze, trzeba się rozeznać w tym co się przyswaja lepiej. Ale na przykład taka witaminę D3 zaleca się suplementowac tak czy inaczej, mówią to i lekarze i dietetycy, taki mamy klimat [emoji2368][emoji2356][emoji1787]

Oczywiście zdrowe jedzenie to podstawa przed suplami. Ja prawie nie jem mięsa i w ogóle nie jem ryb, ale mimo to nie mam jakichś niedoborów na szczęście [emoji16] a suple jak to suple, są lepsze i gorsze, trzeba się rozeznać w tym co się przyswaja lepiej. Ale na przykład taka witaminę D3 zaleca się suplementowac tak czy inaczej, mówią to i lekarze i dietetycy, taki mamy klimat [emoji2368][emoji2356][emoji1787]
Tak wit D3 trudno dostarczyć w odpowiednich ilościach z pozywieniem. Ale robiłam jakiś czas temu jej poziom i mam wystarczający. Ja tam ogólnie nie lubię żadnych tabletek itp Przeciwbólowe biorę jak już mnie skręca a porody bez znieczulenia bo boje sie igły do kręgosłupa :-D

Tak wit D3 trudno dostarczyć w odpowiednich ilościach z pozywieniem. Ale robiłam jakiś czas temu jej poziom i mam wystarczający. Ja tam ogólnie nie lubię żadnych tabletek itp Przeciwbólowe biorę jak już mnie skręca a porody bez znieczulenia bo boje sie igły do kręgosłupa :-D

Ja teraz robiłam poziom wit D i jest dobry, ale od 4 miesięcy jadę na suplu, wiec chyba jednak mi się przydaje [emoji3061][emoji16]

Ja teraz robiłam poziom wit D i jest dobry, ale od 4 miesięcy jadę na suplu, wiec chyba jednak mi się przydaje [emoji3061][emoji16]
Teraz jak mało słońca jest to warto dalej suplementowac przynajmniej do wiosny.
Pisalyscie o porze roku na porody. Pierwsze dziecko mam z lata a drugie z wiosny. Chciałabym by trzecie też było z lata

ja też poród bez znieczulenia ale nie dlatego że się bałam czy nie chciałam tylko po prostu w naszym kochanym szpitalu nie dają znieczulen. Nawet odpłatnie nie ma🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ kobieta ma cierpieć i tyle, a tym bardziej pierworódka, dla takiej to oni nie mają litości. Nasz szpital to jakieś średniowiecze.😏

reklama
Do góry