reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny po co mierzycie tą temperaturę? Nie lepiej kochać się co drugi dzień i czekać na rozwój sytuacji? Owulacje wyznać ok ale później po co Wam mierzenie tej temp? :-D Ja kiedyś też mierzyłam ale przez to tylko się niepotrzebnie nakrecalam. Trzeba pilnować by mierzyć ją o tej samej porze a i tak różne czynniki mogą zaburzyć tą temperaturę np to że w nocy zachce mi się siku i wstane z łóżka.

reklama
Dziewczyny po co mierzycie tą temperaturę? Nie lepiej kochać się co drugi dzień i czekać na rozwój sytuacji? Owulacje wyznać ok ale później po co Wam mierzenie tej temp? :-D Ja kiedyś też mierzyłam ale przez to tylko się niepotrzebnie nakrecalam. Trzeba pilnować by mierzyć ją o tej samej porze a i tak różne czynniki mogą zaburzyć tą temperaturę np to że w nocy zachce mi się siku i wstane z łóżka.

A po co robić testy owulacyjne, badania, chodzić na monitoringi, testy ciążowe, nie lepiej czekać na rozwój sytuacji? [emoji2368]

Temperatura w całym cyklu może dać bardzo dużo informacji o tym jak cykl przebiega. Ja na przykład z ciekawości robię [emoji16] nie wstaje w nocy, nie mam problemu z mierzeniem po przebudzeniu, bo leży obok na stoliku wiec w sumie czemu nie? [emoji2368] zaoszczędze na badaniu proga, jeśli będę chciała potwierdzić odbyta owulacje, bo wciąż sprawdzam, czy mam ją regularnie. Jasne, nic nie daje 100% pewności poza ciążą, ale wystarczy, żeby domniemać z dużym prawdopodobieństwem. I nie stresują ani nie nakręcają mnie te pomiary [emoji6]

A po co robić testy owulacyjne, badania, chodzić na monitoringi, testy ciążowe, nie lepiej czekać na rozwój sytuacji? [emoji2368]

Temperatura w całym cyklu może dać bardzo dużo informacji o tym jak cykl przebiega. Ja na przykład z ciekawości robię [emoji16] nie wstaje w nocy, nie mam problemu z mierzeniem po przebudzeniu, bo leży obok na stoliku wiec w sumie czemu nie? [emoji2368] zaoszczędze na badaniu proga, jeśli będę chciała potwierdzić odbyta owulacje, bo wciąż sprawdzam, czy mam ją regularnie. Jasne, nic nie daje 100% pewności poza ciążą, ale wystarczy, żeby domniemać z dużym prawdopodobieństwem. I nie stresują ani nie nakręcają mnie te pomiary [emoji6]
A czy możesz polecić mi sprawdzony przez Ciebie termometr? Ostatnio szukałam jakiegoś to wszędzie braki w magazynach..

A czy możesz polecić mi sprawdzony przez Ciebie termometr? Ostatnio szukałam jakiegoś to wszędzie braki w magazynach..

Większość dziewczyn poleca termometr owulacyjny Microlife, sprawdza się i go chwalą. Ja mam akurat Fertyl Medel i nie narzekam, są bardzo podobne i z podobnej polki cenowej. Grunt żeby był dokładny, czyli miał 2 miejsca po przecinku, choć niektóre dziewczyny mierzą termometrami z jednym miejscem po przecinku i nie narzekają [emoji6]

reklama
Do góry