Ciężko mi w tej chwili odpowiedzieć tak naprawdę dokładnie na te pytania, bo mam wrażenie, że cykle jeszcze mi się nie unormowały - trzy cykle temu odstawiłam po prawie pięciu latach tabletki antykoncepcyjne. Pierwszy cykl miałam bardzo długi 38 dni. Drugi 28. Standardowo zawsze miałam 28 dni (przed antykoncepcją hormonalną), rzadko się zdarzało 29, więc myślę, że do takiej długości cykli powinno mi się unormować. Wiem, że pierwsze pół roku po odstawieniu tabletek organizm dochodzi do siebie i wszystko się normuje, dlatego nie potrafię podać szczegółowych odpowiedzi, bo nie wiem, czy za miesiąc będzie już wszystko "normalnie", czy jeszcze nie.
I czy dostanę za dwa dni @. Generalnie powinnam, ale jeśli organizm jeszcze świruje, to ciężko powiedzieć.
Podejrzewam, że te pół roku po odstawieniu tabletek to taka gra w totka trochę... Przy poprzedniej ciąży nie miałam tego problemu, bo co do dnia wiedziałam, kiedy mam owulację (miałam wtedy przerwę w antykoncepcji hormonalnej około 3 lata, więc wszystko było ładnie unormowane).