reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny bo miałam jeszcze ostatnią sztukę testu owulacyjnego i go wykorzystałam ( tak wiem, że robi się tylko do pierwszego pozytywnego 😜) Myślałam, że już będzie blada kreska a tu taka sama ciemna jak na wczorajszym ( ciemniejsza od kontrolnej) to ile czasu do tej owu mam? Jeszcze od 24 do 48h? Zgłupiałam 🤪 Pytam bo już trochę zmęczona jestem dzisiaj, ale nie chce też odpuszczać w tak ważnym czasie 😁
Testu wskazują na pik może on sie utrzymywać dłużej niż jeden dzien, u niektórych jest to kilka godzin, bierz pod uwagę ten pierwszy pozytywny ☺️

reklama
Hej Wam ! :) Jestem po dzisiejszej wizycie u ginekologa. Dziś mój 9 dc , z lametta. Więc sprawdzaliśmy czy są pęcherzyki. Jadąc do kliniki dzisiaj stwierdziłam że chyba nici z tego cyklu stymulowanego bo kłuł mnie jajnik lewy od rana , lewy mam niedrożny to stwierdziłam że i tak się nie uda. A tu na wizycie USG pokazało dwa pęcherzyki w prawym jajniku :biggrin2: jeden ma 19 mm, drugi 16 mm i że jutro raczej nastąpi owulacja :confused: i mam od dziś robić testy owu . Więc o 21 zrobię i Wam pokażę . Tylko dziwne bo mi się jeszcze nawet śluz nie rozkręcił po miesiączce. Narazie jest woda ( w owulke mam białko jajka kurzego)
Tak więc wyszedł negatywny , widocznie moje pęcherzyki pękną dużo później niż mówił lekarz.

Zastanawiam się czy dzisiaj zacząć bobosexy 🤔 czy nie za wcześnie
Możesz zacząć 😁 nie skupiaj się na samych dniach płodnych bo stracisz fun z seksu🤪
A wiesz może jak rosną na dobę pęcherzyki ? Czy to indywidualnie ?
Ogólnie mówi się, że 2mm na dobę, ale pewnie jak ze wszystkim zależy od kobiety 🤷‍♀️ I przede wszystkim od kobiety zależy jak duży rośnie żeby pęknąć 😊

reklama
Możesz zacząć 😁 nie skupiaj się na samych dniach płodnych bo stracisz fun z seksu🤪
Ogólnie mówi się, że 2mm na dobę, ale pewnie jak ze wszystkim zależy od kobiety 🤷‍♀️ I przede wszystkim od kobiety zależy jak duży rośnie żeby pęknąć 😊
Dzięki za doedukowanie 😁 a sexy zacznę tylko żebym później miała za trzy dni siły jeśli się okaże owu 😅😜 bo ja wrażliwa 😅🙃

Do góry