reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny ile razy w miesiącu się kochacie tak ogólnie? 🤔 Bo mi wychodzi tak 10 razy na miesiąc, więc to jest mniej więcej 2-3 razy w tygodniu to chyba nieźle nie? 😉
Ja tez nigdy nie liczyłam, niby mówią ze najlepiej co drugi dzień, jeden miesiąc tak robiliśmy ale po połowie byłam zmęczona tym ze czy mi się chce czy nie wypada co drugi dzień. Wiec ta opcja się u nas nie sprawdza, jak mamy ochotę to jest sexik, czasami rano i wieczorem i np dwa dni przerwy, czasami przez 3 dni codziennie. To zależy od dnia i sytuacji 😛😁

reklama
Ja tez nigdy nie liczyłam, niby mówią ze najlepiej co drugi dzień, jeden miesiąc tak robiliśmy ale po połowie byłam zmęczona tym ze czy mi się chce czy nie wypada co drugi dzień. Wiec ta opcja się u nas nie sprawdza, jak mamy ochotę to jest sexik, czasami rano i wieczorem i np dwa dni przerwy, czasami przez 3 dni codziennie. To zależy od dnia i sytuacji [emoji14][emoji16]

No my mamy podobnie [emoji16] jak chcemy to się kochamy [emoji2368]

Dokładnie tylko z ciekawości pytam, żeby móc mieć jakieś odniesienie [emoji6]

Myśle ze nie ma się co odnosić i porównywać, każdy ma inne zapotrzebowanie na seks [emoji16] a jeśli chodzi o seks reprodukcyjny ze tak to nazwę, to i tak liczy się ten jeden, z którego się udało [emoji39]

Ja mierze temp od ponad roku. Zazwyczaj temp mi spada 1 dnia@ lub 2. W poprzednim cyklu spadła mi temp dopiero 8dc,a w tym cyklu spadła na jeden dzień @ i wróciła na wyższe z poprzedniego cyklu, a już mam 19dc także różne rzeczy się dzieją. I nie jestem w ciąży 😊 tyle, że ja mierze codziennie od kilkunastu cykli i wiem jak u mnie powinno to wyglądać na 100 %. A po kawie itd temp mam wyższą o jakieś 0,2 stopnia 💁‍♀️
Ok. Dziękuję. Dam sobie spokój z mierzeniem temp. bo widzę że u każdej wychodzi inaczej, skupie się na testach owulacyjnych i obserwacji śluzu 😊

reklama
Myśle ze nie ma się co odnosić i porównywać, każdy ma inne zapotrzebowanie na seks [emoji16] a jeśli chodzi o seks reprodukcyjny ze tak to nazwę, to i tak liczy się ten jeden, z którego się udało [emoji39]
Tak też masz rację, bo tak naprawdę ten seks "dookoła" owulacji mógłby być zbędny jeśli chodziłoby tylko o poczęcie potomka 😉 niektórym udało się w tak zwanym złotym strzale, raz w miesiącu

Do góry