reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

U mnie podobnie, z tym że już 19,a może 20sty cykl starań, ale testów nie robię już rok. Jakoś mnie to dołowało zabardzo.. :)
Robiłaś już jakieś badania ? Udało się znaleźć jakiś pomysł na działanie ? Bo chyba najgorsze jest to stanie w miejscu 😞 ja postanowiłam uzupełnić porządnie żelazo, bo mam niedobory i tak zapominałam.... Brałam w tym cyklu olej z wiesiołka. Wcześniej z mężem bralismy 3mc witaminki...i tak się bujam

reklama
Mnie w tym cyklu od owu bolało przez 6 dni i przestalo, miałam wrażenie że to jajniki.

A dzisiaj dziewczyny posprzątałam, pozniej większe zakupy, teraz prasuje i czuje takie niewiem, lekkie skurcze, czy pulsujący bol jajników, sama niewiem w każdym razie nie jest to stały bol, może @ bedzie szybciej.
Mam teraz podobnie i cały czas się czuję jakby zaraz miała przyjść...potem przechodzi, zapominam i za chwilę wraca... A @ dopiero na 2 sierpnia

Robiłaś już jakieś badania ? Udało się znaleźć jakiś pomysł na działanie ? Bo chyba najgorsze jest to stanie w miejscu 😞 ja postanowiłam uzupełnić porządnie żelazo, bo mam niedobory i tak zapominałam.... Brałam w tym cyklu olej z wiesiołka. Wcześniej z mężem bralismy 3mc witaminki...i tak się bujam
Maz zrobił badanie nasienia. Wszystko git. Mi też udało się zrobić trochę badań z krwi i poza tarczyca jest ok. Niedoczynność, ale leczona od pół roku. Jeszce troszkę jest do sprawdzenia, ale jesteśmy w UK a tu z reguły droga nie jest prosta jeśli chodzi o badania tupu drożnośc jajowodów itp, a co dopiero w dobie wirusa 🤷‍♀️ ich zdaniem to ja nawet nie mam niedoczynności tarczycy.. takze no.. ;)
Edit. Także wszystkie badania robione na szybkiego, hurtowo, na urlopie w Pl

Dziewczyny mam pytanie, czy macie śluz płodny a brak owulacji? Czy śluz wam się nie pojawia? Czytałam, ze śluz nie może występować przy cyklach bezowulacyjnych...

@bleucoco mam przynajmniej jakieś porównanie szyjki, zawsze badam wieczorem i teraz jak badałam to była opuszczona, duża różnica niż dotychczas
Różnie się podnosi jeśli to byłaby ciąża, w sensie w różnym czasie u każdej kobiety 🤷🏼‍♀️ Po owu i opuszczeniu już nie powinno się badać do wystąpienia @, bo nic to nie daje w kwestii obserwacji, a jeśli to ciąża to czytałam, że można coś tam sobie podrażnić czy coś, zwłaszcza jak ktoś gmera w samej szyjce żeby się upewnić czy jest otwarta czy zamknięta 🤣 Ja tego się akurat zawsze bałam, sprawdzałam tylko na brzegu tak jakby, ale trudno mi było określić na 100% otwartość. Natomiast wysokość i miękkość/twardość to bez problemu :D Też badałam wieczorem szyjkę o ile dobrze pamiętam :D

A ja dziewczyny chyba dołączę do was dwa testy niby pozytywne A dzisiaj zaczęłam krwawi to 39 dc o to chyba @ 😭😭😭😭jeden test ze środy A drugi z wczoraj 😭😭

Załączniki

• 20200723_064643.jpg
    20200723_064643.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 133
  • 20200724_070742.jpg
    20200724_070742.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 134
Różnie się podnosi jeśli to byłaby ciąża, w sensie w różnym czasie u każdej kobiety 🤷🏼‍♀️ Po owu i opuszczeniu już nie powinno się badać do wystąpienia @, bo nic to nie daje w kwestii obserwacji, a jeśli to ciąża to czytałam, że można coś tam sobie podrażnić czy coś, zwłaszcza jak ktoś gmera w samej szyjce żeby się upewnić czy jest otwarta czy zamknięta 🤣 Ja tego się akurat zawsze bałam, sprawdzałam tylko na brzegu tak jakby, ale trudno mi było określić na 100% otwartość. Natomiast wysokość i miękkość/twardość to bez problemu :D Też badałam wieczorem szyjkę o ile dobrze pamiętam :D
Moja akurat nie domyka się, tyle tylko wiem jak lekarz po porodach badał, ale mówił że tak może być, więc tego do końca nie okresle, jeśli się opuściła przed samą @ to znaczy że ciąży raczej nie ma, a po owu też z mężem baraszkujemy także myślę że mój palec jest delikatniejszy niż jego jegomość obijający się tam😉

P. S. Dlatego badałam do dzisiaj, bo dopiero dzisiaj się opuscila

reklama
Do góry