reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

więc powodzenia w powrocie do PL :) ! Trzymam kciuki,żebyś znalazła swój kąt 😘
Dzięki :* chcemy wrócić ze względu na rodzine.. tu mnie tylko pieniądze trzymają.. bo nie chcieliśmy brać kredytu na 30 lat i głównie dlatego wyjechaliśmy.. ale tęsknie cały czas do domu, szczególnie teraz gdy nie można latać bo po powrocie tu kwarantanna od razu..

reklama
No dość kiepska ale mamy zamiar wrócić do Polski na wiosnę ale to się okaże czy tak zrobimy. Jestem zapisana tu do angielskiego lekarza bo normalnie mi to przysługuje za darmo.. ale oni tak za bardzo do 12 TC nie uznają z tego co słyszałam od znajomych..:/ ale w razie co stać nas żebym poszła prywatnie do polskiego giną w między czasie więc się nie martwię :)

Nie uznaja racja - tez mieszkam w UK.

W najgorszym wypadku można iść tak jak mówisz prywatnie.

Dzięki :* chcemy wrócić ze względu na rodzine.. tu mnie tylko pieniądze trzymają.. bo nie chcieliśmy brać kredytu na 30 lat i głównie dlatego wyjechaliśmy.. ale tęsknie cały czas do domu, szczególnie teraz gdy nie można latać bo po powrocie tu kwarantanna od razu..
Dokładnie Cię rozumiem :). Takie są realia w Polsce do końca życia trzeba odkładać żeby cokolwiek kupić,ewentualnie znajomości. Czasami płacz pomaga utrzeć ciuut tęsknoty :)

Napisałam co ja przeżyłam, a nie, ze u niej to będzie.
W porządku ale my staramy się ją tu wspierać jak tylko możemy bo w tej chwili bardzo tego potrzebuje a nie pisać o poronieniu. Skoro straciłaś pierwszą ciążę to zapewne doskonale wiesz jak bardzo delikatna i bolesna to jest sprawa. I napewno w tamtym czasie nie chciałabyś usłyszeć, że ktoś będąc w twojej sytuacji stracił ciążę.

Mieszkam całe życie w PL, badania robiłam i wszystko jest ok. Także nie ważne jest miejsce gdzie się mieszka. Dom jest tam gdzie czujemy się jak w domu. Klimat nie ma tu nic do rzeczy, bo PL nie ma wyjątkowego klimatu [emoji2272]

No dokładnie pięknie powiedziałaś [emoji16]

Nigdzie nie ma „płodnego” klimatu [emoji2957][emoji23]

W porządku ale my staramy się ją tu wspierać jak tylko możemy bo w tej chwili bardzo tego potrzebuje a nie pisać o poronieniu. Skoro straciłaś pierwszą ciążę to zapewne doskonale wiesz jak bardzo delikatna i bolesna to jest sprawa. I napewno w tamtym czasie nie chciałabyś usłyszeć, że ktoś będąc w twojej sytuacji stracił ciążę.

Zgadzam się. Można było ta informacje przekazać bardziej empatycznie. Dziewczyna się bardzo stresuje i nie potrzeba jej dokładać dodatkowo [emoji6]

reklama
Hera, powiedz mi proszę czy ten wykres świadczy o tym, że była owulacja? Jest spadek, jest wzrost to chyba ok? Wcześniejsze temperatury mocno się wahają bo mierzyłam w ustach, później zmieniłam na pochwe. Od końca okresu mam temperatury w okolicach 35
Zobacz załącznik 1194526
Wzrost jest stopniowy więc może świadczyć o nie wydolności ciałka żółtego. Nie masz wyraźnego peaku, albo ja go nie widzę🤷‍♀️ powinno być minimum o 0,2.ale się nie przejmuj obserwuj dalej. Czasami temp wzrasta później po owu.

Do góry