reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
A do jakiego Ty chodzisz, bo jeśli dobrze pamiętam to Tyszanka jesteś? Poleć kogoś dobrego na NFZ, bo teraz trochę ciezko
Ja wlkp więc ciężko mi polecić Ci kogoś z Twoich stron. Ale jeśli lekarz nie widzi pęcherzyka, dzień przed owu to już jakaś tragedia 😱 co dopiero mówić o oznaczeniu grubości endo 😱

A do jakiego Ty chodzisz, bo jeśli dobrze pamiętam to Tyszanka jesteś? Poleć kogoś dobrego na NFZ, bo teraz trochę ciezko
I oczywiście trzeba pamiętać, że test owulacyjny zapowiada owulacje ale jej nie potwierdza, więc ciężko mi powiedzieć, czy lekarz do D, czy owu nie było 🤷‍♀️ ale jeśli była a lekarz nie widział pęcherzyka to trzeba zmienić 💁‍♀️

Wieem, przez to że mam stwierdzone PCOS a jestem dosyć młoda to i tak boję się, że będę bardzo długo się starać.. Też nie mamy z mężem własnego M bo chcemy dom i liczymy że uda nam się go wybudować za jakieś 10 lat, więc i tak wcześniej wolelibyśmy maluszka.
Ale najbardziej stresuje się o pracę :( mam taką fajną, czuję że się spełniam zawodowo, manager jest ze mnie turbo zadowolony a ja mu wyskoczę z ciążą :( to mnie najbardziej chyba powstrzymuje :(

Ja Cię doskonale rozumiem, bo jeśli chodzi o pracę to mam te same obawy. Uwielbiam to co robię i zależy mi bardzo na tej pracy. Jak już zajdę w ciążę to na zwolnienie pójdę najpóźniej jak się da, najlepiej dzień przed porodem 😁 myślałam też o tym żeby skrócić macierzyński i wrócić wcześniej, ale nie wiem jak będzie ze żłobkiem. Tam gdzie się przeprowadzamy nie ma ani jednego państwowego żłobka 😞

A ja słuchajcie nie mogę spać, od kilku dni budzę się o takich durnych godzinach jak ta, 3:30....🤦‍♀️

Wieem, przez to że mam stwierdzone PCOS a jestem dosyć młoda to i tak boję się, że będę bardzo długo się starać.. Też nie mamy z mężem własnego M bo chcemy dom i liczymy że uda nam się go wybudować za jakieś 10 lat, więc i tak wcześniej wolelibyśmy maluszka.
Ale najbardziej stresuje się o pracę :( mam taką fajną, czuję że się spełniam zawodowo, manager jest ze mnie turbo zadowolony a ja mu wyskoczę z ciążą :( to mnie najbardziej chyba powstrzymuje :(
Ja tez długo zwlekałam ze względu na prace, mieszkanie itp. I tak mam już skończone 32 lata i doszłam do wniosku, ze na co ja czekam? Lubię swoją prace, ale życie mi uciekło [emoji2368]

A dlaczego masz miec cykl bez owu? Jeśli gin tak powiedział, hmm nie zawsze mają rację, ja byłam w 21dc u gina i mi powiedział, że owu albo była już dawno, albo cykl bezowulacyjny, a 22dc miałam owulacje, możesz zrobić progesteron 7-10 dni po przewidywanej owu
Zgadzam się. U mnie gin stwierdził cykl bezowulacyjny w 14dc, ale ze nie do końca mu ufałam bo tydzień później wszystko wskazywało na zbliżająca się owu na usg to testowałam dalej, a po piku zbadałam progesteron. I potwierdził owulacje.

A dlaczego masz miec cykl bez owu? Jeśli gin tak powiedział, hmm nie zawsze mają rację, ja byłam w 21dc u gina i mi powiedział, że owu albo była już dawno, albo cykl bezowulacyjny, a 22dc miałam owulacje, możesz zrobić progesteron 7-10 dni po przewidywanej owu
Byłam na kontroli w 6dc gin powiedział że wątpi żeby wystąpiła owulacja bo dopiero w lewym jajniku coś rosło ale małe i endo też male było.. A musi być te 7-8dni od owu żeby zbadać proga?

Hej dziewczyny ☺️wczoraj się cieszyłam a dziś trochę się martwię 🤔🤔Wczoraj 13dc monitoring pęcherzyk 2,5 cm.. Gin mówiła że pęcherzyk powinien pęknąć dzisiaj albo jutro.. Teraz zastanawiam się czy pęknie w czasie oby nie przerósł 😐😐jajnik nadal boli, mysle że nie pękł jeszcze.. Wiecie ile musi mieć pęcherzyk aby nie był przerośnięty?? Kiedyś czytałam że właśnie 2,5 lepiej żeby nie był większy.. Aj ciągle coś.. Jak nie za mały to za duży 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😁😁😁Miłego dnia dziewczynki 🤗

reklama
Do góry