reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny czy jak jest cykl bez owu to wystepuja Bole podbrzusza lub Bole sutków po "owulacji" z kalendarzyka tzn w tych dniach co wyznacza niby kalendarzyk? Już sama nie wiem cykl miał być bez owu a tu jakieś Bole podbrzusza i Bole sutków po wyznaczonej owu z kalendarzyka .. Może to racja że człowiek się nakręca.. 🙄😔
A dlaczego masz miec cykl bez owu? Jeśli gin tak powiedział, hmm nie zawsze mają rację, ja byłam w 21dc u gina i mi powiedział, że owu albo była już dawno, albo cykl bezowulacyjny, a 22dc miałam owulacje, możesz zrobić progesteron 7-10 dni po przewidywanej owu

reklama
Wieem, przez to że mam stwierdzone PCOS a jestem dosyć młoda to i tak boję się, że będę bardzo długo się starać.. Też nie mamy z mężem własnego M bo chcemy dom i liczymy że uda nam się go wybudować za jakieś 10 lat, więc i tak wcześniej wolelibyśmy maluszka.
Ale najbardziej stresuje się o pracę :( mam taką fajną, czuję że się spełniam zawodowo, manager jest ze mnie turbo zadowolony a ja mu wyskoczę z ciążą :( to mnie najbardziej chyba powstrzymuje :(
Widzisz sama nie wiesz ile starania potrwają, więc może jeszcze trochę w tej pracy zabawisz.. a tak to nie wiem zastanów się co jest ważniejsze dla Ciebie na dany moment kariera czy macierzyństwo... A to że będziesz w ciąży nie znaczy że musisz od razu iść na zwolnienie, jeśli chcesz i zdrowie i stan dopisze możesz pracować nadal a po macierzyńskim masz prawo normalnie wrócić do pracy, więc nie rozumiem trochę Twoich obaw..

A dlaczego masz miec cykl bez owu? Jeśli gin tak powiedział, hmm nie zawsze mają rację, ja byłam w 21dc u gina i mi powiedział, że owu albo była już dawno, albo cykl bezowulacyjny, a 22dc miałam owulacje, możesz zrobić progesteron 7-10 dni po przewidywanej owu
Nie zauważył ginekolog pęcherzyka dzień przed owu😱 zmień lekarza 😱

Cześć,
dołączam do Was! Mam nadzieję, że na krótko. A jeszcze większą nadzieję, że nie będzie tutaj nikogo wkrótce :) Od dawna czytam wasze historie i stwierdziłam, że czas dołączyć.
Coś o mnie:
od 5 lat stwierdzone PCOS, teraz 2 cykl starania o owulację, clo jak woda nic nie pomogło, teraz był aromek i udało się wyhodować pęcherzyki. Jutro zastrzyk po 17 :D mamy być bardzo aktywni od jutra 23-24 ale mąż pracuje na nocki i zaczyna robotę o 24 :( więc nie wiem co z tego... możemy już zacząć w dzień? czy to nic nie da?

A dlaczego miałoby nie dać ? Plemniki potrzebują 6 h, żeby być zdolne do zapłodnienia podobno, ponadto żyją nawet kilka dni, więc na spokojnie działajcie, jak tylko znajdziecie chwilkę dla siebie. 😀

Dziewczyny czy jak jest cykl bez owu to wystepuja Bole podbrzusza lub Bole sutków po "owulacji" z kalendarzyka tzn w tych dniach co wyznacza niby kalendarzyk? Już sama nie wiem cykl miał być bez owu a tu jakieś Bole podbrzusza i Bole sutków po wyznaczonej owu z kalendarzyka .. Może to racja że człowiek się nakręca.. 🙄😔
Oczywiście ☺️ja miałam cykle bezowulacyjne a jajniki bolały co miesiąc.. Byłam pewna że owu jest.. Dopiero po 3 monitoringach (3 cykle po kolei) stwierdzone brak owulacji.. Po prostu nie było pęcherzyka dominującego

reklama
Widzisz sama nie wiesz ile starania potrwają, więc może jeszcze trochę w tej pracy zabawisz.. a tak to nie wiem zastanów się co jest ważniejsze dla Ciebie na dany moment kariera czy macierzyństwo... A to że będziesz w ciąży nie znaczy że musisz od razu iść na zwolnienie, jeśli chcesz i zdrowie i stan dopisze możesz pracować nadal a po macierzyńskim masz prawo normalnie wrócić do pracy, więc nie rozumiem trochę Twoich obaw..
obie sprawy są dla mnie ważne. Jestem pracoholikiem i w tym jest problem, myśle ze jak mi zdrowie pozwoli to będę bardzo długo pracować i również szybko chciałabym wrócić... ale z tym mam problem, jestem nie potrafię tego ogarnąć ☹️

Do góry