reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Twój facet też może zażywać suplementy. Mój też kompletnie zrezygnował z alkoholu, chociaż niewiele pije. Ja w tym cyklu brałam 1000mg wiesiołka od 1 dc do owulacji. Poza tym, moim zdaniem, warto zwrócić uwagę na dietę oraz sport. W 21- 23 dniu cyklu możesz zbadać progesteron oraz prolaktynę, dzięki temu będziesz wiedziała, czy owulacja była. Palicie fajki? Jeśli tak, to też warto powalczyć z nałogiem. I wysypiać się! Nie ma nic lepszego dla ciała i ducha, jak sen. Znasz angielski?
Żadne z nas nie pali a co do alkoholu to mój pije tylko na weselu a takto to tylko latem sporadycznie piwo i nic więcej. Ja nie pije. Niestety nie miałam okazji uczyć się angielskiego..

To dziś który DC u Ciebie? Dokladnke niektóre 'objawy' mogą być bardzo mylące i podobne do tych okresowych więc na to lepiej nie patrzeć. Ja też miesiąc temu wydluzylam sobie cykl przez to także wiem o co chodzi :) jednak mimo wszystko powodzenia i czekamy na pozytywny wynik u Ciebie ! :)
Dziś 36 dc przy normalnym 28-29 cyklu (plus ten rozwalony sprzed dwóch miesięcy 35 więc średnia się trochę rozsypała patrząc czysto matematycznie).
Jeszcze miesiąc temu szalałabym z testami od kilku dni 😂

Ok. Dziękuję. Ja przed łyżeczkowaniem brałam sam kwas foliowy i odrazu za pierwszym razem nam się udawało a po łyżeczkowaniu odczekaliśmy 2 cykle i jak pani ginekolog dała zielone światło i zaczęliśmy się starać to się nie udało. Może nie zawsze się udaje.. I powinnam poczekać teraz na spokojnie i może się uda.
To że się nie udaje teraz wcale nie musi mieć związku z tym że miałaś łyżeczkowanie.. płodna zdrowa para współżyjąc w dni płodne ma zaledwie około 30% na zajście w ciążę więc to tak jakbyś miała pytanie a b c i nie znała na nie odpowiedzi 🤷 dokładnie trzeba próbować dalej i czekać na spokojnieb :)

Kurczę zazwyczaj u mnie owulacja pomiędzy cd 18-22 a dziś mam cd15 i jest już wysoko. Nie wiem co myśleć. Może przez biochemiczna ciąże w ostatnim cyklu coś się poprzestawiało. Będę dalej robić testy chyba.[emoji2370]
IMG_5659.jpg
IMG_5658.JPG

Ava pokazuje mi peak fertility ale to dopiero trzeci cykl wiec może się mylić.

Ok. Dziękuję. Ja przed łyżeczkowaniem brałam sam kwas foliowy i odrazu za pierwszym razem nam się udawało a po łyżeczkowaniu odczekaliśmy 2 cykle i jak pani ginekolog dała zielone światło i zaczęliśmy się starać to się nie udało. Może nie zawsze się udaje.. I powinnam poczekać teraz na spokojnie i może się uda.

Statystycznie jest 30% szans u zdrowych par w najbardziej odpowiednim momencie. Wbrew pozorom zachodzenie w ciąże wcale nie jest takie łatwe [emoji39] inaczej nie byłoby grupy staraczek [emoji16]

Twój facet też może zażywać suplementy. Mój też kompletnie zrezygnował z alkoholu, chociaż niewiele pije. Ja w tym cyklu brałam 1000mg wiesiołka od 1 dc do owulacji. Poza tym, moim zdaniem, warto zwrócić uwagę na dietę oraz sport. W 21- 23 dniu cyklu możesz zbadać progesteron oraz prolaktynę, dzięki temu będziesz wiedziała, czy owulacja była. Palicie fajki? Jeśli tak, to też warto powalczyć z nałogiem. I wysypiać się! Nie ma nic lepszego dla ciała i ducha, jak sen. Znasz angielski?
Ten progesteron i prolaktynę mam badac codziennie 21,22,23 dc? Czy mogę sobie wybrać że zrobie badanie np.22 dc? Pytam bo nigdy nie robiłam

reklama
Do góry