reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Twój facet też może zażywać suplementy. Mój też kompletnie zrezygnował z alkoholu, chociaż niewiele pije. Ja w tym cyklu brałam 1000mg wiesiołka od 1 dc do owulacji. Poza tym, moim zdaniem, warto zwrócić uwagę na dietę oraz sport. W 21- 23 dniu cyklu możesz zbadać progesteron oraz prolaktynę, dzięki temu będziesz wiedziała, czy owulacja była. Palicie fajki? Jeśli tak, to też warto powalczyć z nałogiem. I wysypiać się! Nie ma nic lepszego dla ciała i ducha, jak sen. Znasz angielski?

reklama
Cześć, to i ja się odezwę :) 26 lat, 2 lata po ślubie, 12 razem, bez dzieci. Obecnie 4 cykl starań i 5 dzień spóźnienia @, ale nie testuje bo dwa cykle wstecz niestety było to samo, przyszła w 36 dniu cyklu, a poza tym mam przeczucie że jutro przyjdzie, mam moje "bulgotki😂" przedokresowe. Objawy jakieś są, ale przez te kilka cykli starań już na nie nie patrzę, bo są strasznie mylne niestety :) jedyne z nowości które mi się pojawiły to w dzień przed planowanym @ poczułam mega silny zapach sera pleśniowego, tak jakby ktoś przystawił mi go pod nos, a jechałam sama autem 😂 nie wiem czemu zwróciłam na to uwagę, ale to było dziwne. Jak nie przyjdzie to będę testować czwartek/piątek. Kilka z Was kojarzę z innych wcześniejszych wątków :)

Tak zrobie, postaram się czymś zająć i tyle nie myśleć. A czy mogę jeszcze dodatkowo coś brać oprócz witamin i witaminy D3? Czy któraś w czasie starań brała coś jeszcze? A może powinnam zrobić jakieś badania np. zmierzyć progesteron albo jakieś inne badania które wykażą czy jest szansa żeby się udało.
Ja biorę tylko kwas foliowy i zestaw witamin pregnastart, jemy razem z mężem też dużo warzyw owoców mniej ale czy to pomoze hmm napewno nie zaszkodzi :) co do badań nie pomogę bo nie robię póki co żadnych tego typu.. może inne dziewczyny coś doradza :)

Ja biorę tylko kwas foliowy i zestaw witamin pregnastart, jemy razem z mężem też dużo warzyw owoców mniej ale czy to pomoze hmm napewno nie zaszkodzi :) co do badań nie pomogę bo nie robię póki co żadnych tego typu.. może inne dziewczyny coś doradza :)
Ok. Dziękuję. Ja przed łyżeczkowaniem brałam sam kwas foliowy i odrazu za pierwszym razem nam się udawało a po łyżeczkowaniu odczekaliśmy 2 cykle i jak pani ginekolog dała zielone światło i zaczęliśmy się starać to się nie udało. Może nie zawsze się udaje.. I powinnam poczekać teraz na spokojnie i może się uda.

Cześć, to i ja się odezwę :) 26 lat, 2 lata po ślubie, 12 razem, bez dzieci. Obecnie 4 cykl starań i 5 dzień spóźnienia @, ale nie testuje bo dwa cykle wstecz niestety było to samo, przyszła w 36 dniu cyklu, a poza tym mam przeczucie że jutro przyjdzie, mam moje "bulgotki😂" przedokresowe. Objawy jakieś są, ale przez te kilka cykli starań już na nie nie patrzę, bo są strasznie mylne niestety :) jedyne z nowości które mi się pojawiły to w dzień przed planowanym @ poczułam mega silny zapach sera pleśniowego, tak jakby ktoś przystawił mi go pod nos, a jechałam sama autem 😂 nie wiem czemu zwróciłam na to uwagę, ale to było dziwne. Jak nie przyjdzie to będę testować czwartek/piątek. Kilka z Was kojarzę z innych wcześniejszych wątków :)
To dziś który DC u Ciebie? Dokladnke niektóre 'objawy' mogą być bardzo mylące i podobne do tych okresowych więc na to lepiej nie patrzeć. Ja też miesiąc temu wydluzylam sobie cykl przez to także wiem o co chodzi :) jednak mimo wszystko powodzenia i czekamy na pozytywny wynik u Ciebie ! :)

reklama
Ok. Dziękuję. Ja przed łyżeczkowaniem brałam sam kwas foliowy i odrazu za pierwszym razem nam się udawało a po łyżeczkowaniu odczekaliśmy 2 cykle i jak pani ginekolog dała zielone światło i zaczęliśmy się starać to się nie udało. Może nie zawsze się udaje.. I powinnam poczekać teraz na spokojnie i może się uda.

Do góry