reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Twój facet też może zażywać suplementy. Mój też kompletnie zrezygnował z alkoholu, chociaż niewiele pije. Ja w tym cyklu brałam 1000mg wiesiołka od 1 dc do owulacji. Poza tym, moim zdaniem, warto zwrócić uwagę na dietę oraz sport. W 21- 23 dniu cyklu możesz zbadać progesteron oraz prolaktynę, dzięki temu będziesz wiedziała, czy owulacja była. Palicie fajki? Jeśli tak, to też warto powalczyć z nałogiem. I wysypiać się! Nie ma nic lepszego dla ciała i ducha, jak sen. Znasz angielski?

reklama
Cześć, to i ja się odezwę :) 26 lat, 2 lata po ślubie, 12 razem, bez dzieci. Obecnie 4 cykl starań i 5 dzień spóźnienia @, ale nie testuje bo dwa cykle wstecz niestety było to samo, przyszła w 36 dniu cyklu, a poza tym mam przeczucie że jutro przyjdzie, mam moje "bulgotki😂" przedokresowe. Objawy jakieś są, ale przez te kilka cykli starań już na nie nie patrzę, bo są strasznie mylne niestety :) jedyne z nowości które mi się pojawiły to w dzień przed planowanym @ poczułam mega silny zapach sera pleśniowego, tak jakby ktoś przystawił mi go pod nos, a jechałam sama autem 😂 nie wiem czemu zwróciłam na to uwagę, ale to było dziwne. Jak nie przyjdzie to będę testować czwartek/piątek. Kilka z Was kojarzę z innych wcześniejszych wątków :)

Tak zrobie, postaram się czymś zająć i tyle nie myśleć. A czy mogę jeszcze dodatkowo coś brać oprócz witamin i witaminy D3? Czy któraś w czasie starań brała coś jeszcze? A może powinnam zrobić jakieś badania np. zmierzyć progesteron albo jakieś inne badania które wykażą czy jest szansa żeby się udało.
Ja biorę tylko kwas foliowy i zestaw witamin pregnastart, jemy razem z mężem też dużo warzyw owoców mniej ale czy to pomoze hmm napewno nie zaszkodzi :) co do badań nie pomogę bo nie robię póki co żadnych tego typu.. może inne dziewczyny coś doradza :)

Ja biorę tylko kwas foliowy i zestaw witamin pregnastart, jemy razem z mężem też dużo warzyw owoców mniej ale czy to pomoze hmm napewno nie zaszkodzi :) co do badań nie pomogę bo nie robię póki co żadnych tego typu.. może inne dziewczyny coś doradza :)
Ok. Dziękuję. Ja przed łyżeczkowaniem brałam sam kwas foliowy i odrazu za pierwszym razem nam się udawało a po łyżeczkowaniu odczekaliśmy 2 cykle i jak pani ginekolog dała zielone światło i zaczęliśmy się starać to się nie udało. Może nie zawsze się udaje.. I powinnam poczekać teraz na spokojnie i może się uda.

Cześć, to i ja się odezwę :) 26 lat, 2 lata po ślubie, 12 razem, bez dzieci. Obecnie 4 cykl starań i 5 dzień spóźnienia @, ale nie testuje bo dwa cykle wstecz niestety było to samo, przyszła w 36 dniu cyklu, a poza tym mam przeczucie że jutro przyjdzie, mam moje "bulgotki😂" przedokresowe. Objawy jakieś są, ale przez te kilka cykli starań już na nie nie patrzę, bo są strasznie mylne niestety :) jedyne z nowości które mi się pojawiły to w dzień przed planowanym @ poczułam mega silny zapach sera pleśniowego, tak jakby ktoś przystawił mi go pod nos, a jechałam sama autem 😂 nie wiem czemu zwróciłam na to uwagę, ale to było dziwne. Jak nie przyjdzie to będę testować czwartek/piątek. Kilka z Was kojarzę z innych wcześniejszych wątków :)
To dziś który DC u Ciebie? Dokladnke niektóre 'objawy' mogą być bardzo mylące i podobne do tych okresowych więc na to lepiej nie patrzeć. Ja też miesiąc temu wydluzylam sobie cykl przez to także wiem o co chodzi :) jednak mimo wszystko powodzenia i czekamy na pozytywny wynik u Ciebie ! :)

reklama
Ok. Dziękuję. Ja przed łyżeczkowaniem brałam sam kwas foliowy i odrazu za pierwszym razem nam się udawało a po łyżeczkowaniu odczekaliśmy 2 cykle i jak pani ginekolog dała zielone światło i zaczęliśmy się starać to się nie udało. Może nie zawsze się udaje.. I powinnam poczekać teraz na spokojnie i może się uda.

Do góry