reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dzień dobry dziewczyny [emoji4]

Tak się zastanawiam, wszędzie piszą, ze długość fazy lutealnej jest stała. Rzeczywiście tak jest? Czy zawsze długość tej fazy cyklu jest identyczna i wynosi np. 13 dni i ani dnia dłużej lub krócej? Jak to wyglada u was?

Bardzo chętnie posłucham, bo ostatnio też się właśnie nad tym zastanawiałam. W necie nie znalazłam odpowiedzi czy każda kobieta ma stałą długość tej fazy, czy może być różna.

Tak się zastanawiam, wszędzie piszą, ze długość fazy lutealnej jest stała. Rzeczywiście tak jest? Czy zawsze długość tej fazy cyklu jest identyczna i wynosi np. 13 dni i ani dnia dłużej lub krócej? Jak to wyglada u was?

Faza lutealna jest stała. Jeżeli owu nam się przesuwa to automatycznie cykl się zmieni,ale faza II jest stała i jeśli trwa 14 dni to trwa tyle cały czas ;)
Aczkolwiek w praktykce na swoim przykładzie wydaje mi się to różne,ale cykl jako taki mam zawsze regularny.

Tak, u mnie zawsze 14 dni. Ostatnio nawet jak mi się cykl wydłużyl to wydłużyła się faza folikularna, lutealna była 14 dniowa. :)

A dziękuję dobrze :) mieszkanie wysprzątane, paznokcie zrobione, książka zamówiona ogólnie się nie nudzę [emoji16][emoji16]dzień za dniem leci dziś 21dc, w piątek planujemy jechać z mężem nad morze ale to tylko tak od rana do wieczora, bez noclegu(jesteśmy w UK), mamy godzinę drogi więc całe nic, a przed pracą mi się przyda tak odprezyc i wogole wyjść z domu na dluzej.. [emoji4]
A jak u Ciebie kochana ? Jakie nowości? :)
Kolejna z UK :)
Dziewczyny u mnie 19dc niby wg kalendarzyka 4po owulce ale on 4 dni dopiero pojawił się ten śluz przezroczysty ciągliwy sliski a od dziś mam taki śluz zbity jak galareta taki gesty... Podbrzusze tylko pobolewa i nie wiem jak to interpretowac czy to ta owulacja czy coo... [emoji849] Jak na złość wykupili mi dziś ananasy [emoji1787][emoji1787] ale uratowałam się ananasa i w puszce [emoji1787]
Ananas z puszki nie dziala. Bo to chodzi o ten skladnik, ktory jest w srodku ananasa a ananas z puszki ma go wycietego. :)

Kiedyś miałam fazę lutealną 16 dni, ale zdażał się czasami cykl, gdy trwała 14 lub 15. Teraz mam 14, ale też zdążył się cykl, gdy trwała 13, a raz nawet 11, ale był bezowulacyjny. Wydaje mi się, że to się rzadko zdarza, by nawet jeden cykl nigdy nie odbiegł od normy na przestrzeni lat.

reklama
Do góry