reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Powiedzcie mi że wy też to widzicie [emoji3059][emoji3059] 3 cykl starań, objawy typowo jak na okres tylko brak bólu piersi a zawsze bolały już po owu i to mnie zaniepokoilo, dodatkowo od 4 dni zgaga i senność, cykle 30 dyniowe, dziś 28 DC i takie coś. Powiedzcie czy widzicie ta druga kreskę bo chyba oszaleje [emoji3059]Zobacz załącznik 1191238
Widać i to pięknie..😍

reklama
Aborcja w ramach naszej refundacji ... Hmmm ... A nie wprowadzili przypadkiem przepisów, że jak wykryją, że ktoś dokonał zabiegu to będzie miał odpowiedzialność karna ? Bo mieli taki zamysł w swoim czasie. Więc wtedy raczej prywatnie kobiety będą wyjeżdżać za granicę.
Nie. Kobieta nadal nie jest karana za aborcję. Tylko lekarze.

Powiedzcie mi że wy też to widzicie [emoji3059][emoji3059] 3 cykl starań, objawy typowo jak na okres tylko brak bólu piersi a zawsze bolały już po owu i to mnie zaniepokoilo, dodatkowo od 4 dni zgaga i senność, cykle 30 dyniowe, dziś 28 DC i takie coś. Powiedzcie czy widzicie ta druga kreskę bo chyba oszaleje [emoji3059]Zobacz załącznik 1191238
Widać i to pięknie..😍

Szkoda że nie wiedziałam, że po dupku jest okres dopiero po dostawieniu. I to po tylu dniach. Kurczaki. Cały cykl mi się wydłuży. I owu już nie będzie w niedzielę tylko pewnie w środę. I będę widzieć się wtedy z mężem o 21[emoji24][emoji24] cały tydzień przed owu i po owu tak będzie. I wizytę u gina też będę musiała przełożyć. Nie pasuje mi to bardzo. Od kilku lat mam tak regularne cykle, że owu zawsze w weekend. Fajnie było.
To nie jest zasada, może tez wystąpić w trakcie przyjmowania, zdarzyło mi sie tak dwa razy

Hej hej..znów musiałam nadrabiać..Ja również przed porodem zwijałam się z bólu i tylko ketonal,do szkoły nie chodziłam pierwszego dnia. Teraz co któryś jest taki mocny. Właśnie nadal czekam na tą wredną@😡 Minęły 4,5 tygodnia od biochemicznej, już chodzę spuchnięta i znerwicowana.
Silence85 przykro mi, u mnie taka sama sytuacja była i ten sam tydzień..😣 przepisał mi dupka ale niestety nie pomógł już.

reklama
Tak apropos naszego trybunału i tego durnego orzeczenia...kobietki trzeba wyrobić sobie kartę EKUZ (Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego) i wrazie jakiś wskazań w przyszłości (oczywiście wszystkie nas to ominie, i będzie nie potrzebne ale..) do aborcji, że względu na wadę płodu itd wystarczy wyjechać zagranice, gdzie jest to legalne i na koszt naszego ZUS to zrobią 💁‍♀️ tak tylko informacyjnie, żebyście wiedziały, że macie wybór... Może nie w PL, ale nadal jesteśmy w UE ❤️ tymczasem, życzę żeby nigdy, ale to NIGDY, żadnej z Nas nie było to potrzebne ❤️
posiadam, mąż i dzieci też. Przydaje się choćby przy zwykłych wyjazdach zagranicznych na w razie „W”. Mam trzy córki, oby nigdy żadna nie musiała tej karty wykorzystać do tego celu ✌🏻

Miłego dnia Wszystkim!

Do góry