reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Właśnie po to kupiłam termometr [emoji23] bo ja nie miewam bolesnych owulacji, śluzu tez nie mam za dużo na zewnątrz żeby jednoznacznie go ocenić, wiec testy były najprostsza metoda na początek, ale teraz zwiększam level [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Prawidłowo. W końcu trza było wejść piętro wyżej i wyżej i wyżej aż będziemy pisały o kupach i zygach

To fakt. Jak czytam komentarze na forum powtórz betę po 48h żeby sprawdzić przyrost i to oznaczę że ciąża jest prawidłowa to szlak jasny trafia.

Jak się PJP też beta rośnie idealnie a ciąża jest nie prawidłowa [emoji2368]

W większości przypadków pewnie wszystko jest ok i po 48h prawidłowy przyrost wskazuje na dobry rozwój. Ale tyle się już naczytałam tu histori, ze w nic nie wierze [emoji23] ale jak zajdę pewnie se pykne betę, a co [emoji2368][emoji23]

W sumie tak ale ile lekarzy tyle opinii.

Ja ta panią doktor opuściłam po ostatniej wizycie, ale tu jej przyznam racje. Test owu to nie jest żadne medyczne badanie potwierdzające owulacje i to raczej fakt a nie czyjaś opinia. Na coś tam wskazuje i prawdopodobieństwo jest duże, ale wiele dziewczyn mówi o negatywnych testach owu i potwierdzonej owu u gina i na odwrót. Trzeba mieć to na uwadze robiąc jej [emoji6]

Te badania powinny być wykonane między 2 a 5dc a nie w środku cyklu. Jak pęcherzyk miał 18mm to i więcej jest hormonu luteinizujacego lh dlatego może taki stosunek lh do fsh wyszedł. Proponuję powtórzyć badania ale tak jak mówię między 2 a 5dc bo w środku cyklu mogą wyjść podwyższone i nie są moarodajne.
To tragedia :-( mieszkam w Niemczech dojeżdżam do gin. Tak naprawde tylko wtedy kiedy mogę sie wyrwać, wszystko idzie bardzo mozolnie. Mialam miec badanie na drożność jajowodów lecz przybyłam za późno (dt) pobrany został posiew i krew do badań by spr czy testosteron spadł od ost. czasu. Czyli zrobie te badania podczas krwawienia od 2-5 dc.

Dlaczego u was jak pęcherzyk ma 18 mm to owu za 3 dni, a u mnie też 18 mm rano i owu ma być jutro?? Właśnie zrobiłam test owu i testowa dużo ciemniejsza niż kontrolna czyli by wychodziło na to, co mówił mi dziś gin[emoji53]

Ostatnia edycja:
To tragedia :-( mieszkam w Niemczech dojeżdżam do gin. Tak naprawde tylko wtedy kiedy mogę sie wyrwać, wszystko idzie bardzo mozolnie. Mialam miec badanie na drożność jajowodów lecz przybyłam za późno (dt) pobrany został posiew i krew do badań by spr czy testosteron spadł od ost. czasu. Czyli zrobie te badania podczas krwawienia od 2-5 dc.
Ja też mieszkam w DE i u mnie w ogóle nie zrobię badań prywatnych. Do Pl nie zjadę jeszcze przez najbliższy rok. Na wszystko skierowanie.

reklama
A mi ginekolog powiedział, że na test owulacyjne mam w ogóle nie patrzeć. [emoji19]
Bo dla nich to żaden wyznacznik. Owszem możesz robić jeśli chcesz ale traktować je z przymrożeniem oka. A jeśli nie masz możliwości iść np na monitoring to 7-8 dni po pozytywnym teście owu możesz zbadać proga i masz pewność czy owu była czy nie.

Do góry