Hope99
Fanka BB :)
W sumie tak ale ile lekarzy tyle opinii.Mi tez kazała robić a później stwierdziła ze to niestandaryzowane i w zasadzie nie można na tym polegać [emoji2368]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W sumie tak ale ile lekarzy tyle opinii.Mi tez kazała robić a później stwierdziła ze to niestandaryzowane i w zasadzie nie można na tym polegać [emoji2368]
Prawidłowo. W końcu trza było wejść piętro wyżej i wyżej i wyżej aż będziemy pisały o kupach i zygachWłaśnie po to kupiłam termometr [emoji23] bo ja nie miewam bolesnych owulacji, śluzu tez nie mam za dużo na zewnątrz żeby jednoznacznie go ocenić, wiec testy były najprostsza metoda na początek, ale teraz zwiększam level [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
To fakt. Jak czytam komentarze na forum powtórz betę po 48h żeby sprawdzić przyrost i to oznaczę że ciąża jest prawidłowa to szlak jasny trafia.
Jak się PJP też beta rośnie idealnie a ciąża jest nie prawidłowa [emoji2368]
W sumie tak ale ile lekarzy tyle opinii.
Prawidłowo. W końcu trza było wejść piętro wyżej i wyżej i wyżej aż będziemy pisały o kupach i zygach
To tragedia :-( mieszkam w Niemczech dojeżdżam do gin. Tak naprawde tylko wtedy kiedy mogę sie wyrwać, wszystko idzie bardzo mozolnie. Mialam miec badanie na drożność jajowodów lecz przybyłam za późno (dt) pobrany został posiew i krew do badań by spr czy testosteron spadł od ost. czasu. Czyli zrobie te badania podczas krwawienia od 2-5 dc.Te badania powinny być wykonane między 2 a 5dc a nie w środku cyklu. Jak pęcherzyk miał 18mm to i więcej jest hormonu luteinizujacego lh dlatego może taki stosunek lh do fsh wyszedł. Proponuję powtórzyć badania ale tak jak mówię między 2 a 5dc bo w środku cyklu mogą wyjść podwyższone i nie są moarodajne.
Ja też mieszkam w DE i u mnie w ogóle nie zrobię badań prywatnych. Do Pl nie zjadę jeszcze przez najbliższy rok. Na wszystko skierowanie.To tragedia :-( mieszkam w Niemczech dojeżdżam do gin. Tak naprawde tylko wtedy kiedy mogę sie wyrwać, wszystko idzie bardzo mozolnie. Mialam miec badanie na drożność jajowodów lecz przybyłam za późno (dt) pobrany został posiew i krew do badań by spr czy testosteron spadł od ost. czasu. Czyli zrobie te badania podczas krwawienia od 2-5 dc.
Bo dla nich to żaden wyznacznik. Owszem możesz robić jeśli chcesz ale traktować je z przymrożeniem oka. A jeśli nie masz możliwości iść np na monitoring to 7-8 dni po pozytywnym teście owu możesz zbadać proga i masz pewność czy owu była czy nie.A mi ginekolog powiedział, że na test owulacyjne mam w ogóle nie patrzeć. [emoji19]