reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Powiem Ci, że zależy na jakie pielęgniarki trafisz a tak to spoko nawet [emoji4] i dwa cięcia robił mi lekarz z NFZ do którego chodziłam - bo ja jak w ciąży jestem to chodzę prywatnie i na NFZ [emoji2960]
Na NFZ robię badania i ogólnie prowadzenie ciąży a prywatnie i tak jeżdżę kontrolować i z wynikami też mi sprawdza [emoji23]
Sam fakt , że na NFZ przysługą 3 USG tylko to dla mnie za mało [emoji23][emoji23]

Moja mama jest pielęgniarka u nas na położniczym, jej koleżanki tez znam, wiec pewnie byłyby dla mnie bardziej przychylne, w końcu „swoja”. Ale i tak jakoś tak... waham się. Jak jej powiedziałam, ze nie będę u niej rodzic to się obraziła [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

reklama
Powiem Ci, że zależy na jakie pielęgniarki trafisz a tak to spoko nawet [emoji4] i dwa cięcia robił mi lekarz z NFZ do którego chodziłam - bo ja jak w ciąży jestem to chodzę prywatnie i na NFZ [emoji2960]
Na NFZ robię badania i ogólnie prowadzenie ciąży a prywatnie i tak jeżdżę kontrolować i z wynikami też mi sprawdza [emoji23]
Sam fakt , że na NFZ przysługą 3 USG tylko to dla mnie za mało [emoji23][emoji23]
Jak ci się udało zgrać w czasie wizyty na NFZ i prywatnie?
Ostatnio jak byłam w ciąży to, lekarz na NFZ w 6tygodniu skierował mnie na betę i usg... mimo tego, ze jestem w grupie ryzyka.
USG mi wyznaczyli na za 6tyg.... zdążyłam poronic w tym czasie :/

Jak ci się udało zgrać w czasie wizyty na NFZ i prywatnie?
Ostatnio jak byłam w ciąży to, lekarz na NFZ w 6tygodniu skierował mnie na betę i usg... mimo tego, ze jestem w grupie ryzyka.
USG mi wyznaczyli na za 6tyg.... zdążyłam poronic w tym czasie :/
Hmm to dwóch innych lekarzy jest.
Na NFZ u mnie i tak ma USG w gabinecie.
A prywatny przyjmuje 3-4x w tygodniu i zawsze idzie się załapać w tygodniu do niego :)

Moja mama jest pielęgniarka u nas na położniczym, jej koleżanki tez znam, wiec pewnie byłyby dla mnie bardziej przychylne, w końcu „swoja”. Ale i tak jakoś tak... waham się. Jak jej powiedziałam, ze nie będę u niej rodzic to się obraziła [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
A ogólnie najbliżej masz tam czy gdzieś indziej?
Bardzo sobie chwalą szpital na Biskupicach w Zabrzu .

reklama
No to masz zajebiście 👌🏻 Moja dr nie pracuje na NFZ niestety... i wizyt tez nie finansują zadne ubezpieczenia. Czyli dupa zbita ogólnie..
Nie wyobrażam sobie inaczej 🤷‍♀️ u mnie większość dobrych i polecanych Gin pracuje gdzieś w szpitalach NFZ 🤷‍♀️ mega ułatwienie... Tylko trzeba dobrać najlepiej takiego, który pracuje w tym szpitalu w którym chcemy rodzic 😅

Do góry