reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Obawiam się, drogą dedukcji, że bardzo wiele problemów wynika ze zbyt późnych i za małej ilości porodów. Teraz jest nacisk na świadome macierzyństwo, tymczasem rodzimy za późno i za mało. Popytajcie babki, starsze ciotki, szczególnie te, które miały kilkoro dzieci, czy chorowały na kobiece choroby. Z biologicznego punktu widzenia jesteśmy stworzone do tego, żeby średnio co dwa lata być w ciąży. Cywilizacja, kapitalizm i konsumpcjonizm wystawiaja nam bardzo wysoki rachunek...

Btw. Na bardzo bolesne @ niezwykle pomaga ruch fizyczny. Basen, rower, kijki, coś intensywnego. Wiem, że ból jest destrukcyjny ale w tym wypadku pokonanie go niesie duże korzyści. Tylko w ciąży urojonej nie pomaga ;)

Może i tak, ale ja się nie umiem nawet wyprostować, nie wspomnę już o ruchu [emoji6] ALE kiedyś jak trenowałam wspinaczkę to rzeczywiście łatwiej znosiłam bóle, bo na treningu nie było czegoś takiego jak okres, katar, kaszel. No ale teraz jedynym moim sportem są spacery z psem niestety [emoji23]

reklama
Mówisz? [emoji28]
Jak siostra i brat to muszą być dwujajowe ;)
Ja też mierze w ustach :)
I sprawdza się mierzenie pod językiem na potrzeby monitorowania cyklu i owu?
Przede wszystkim po odstawieniu antykoncepcji musisz sprawdzić u ginekologa czy masz owulacje.
Hej dziewczyny :)
Po jakim czasie od odstawienia antykoncepcji udało wam się zajść? Dziś wzięłam ostatnią tabletkę i nie ukrywam, że szybko chciałabym zobaczyć dwie kreski [emoji28]

Hej staraczki 😌My z mężem właśnie zaczęliśmy się strać , co prawda jest to dopiero pierwszy cykl. Ostatnia miesiączka 11 wrzesień , do zbliżeń doszło 3 dni przed owulacja i w sam dzień owulacji. Jutro przewidziany termin miesiączki. Co prawda jeszcze testu nie będę wykonywać , a sama @ może się opóźnić bo u mnie często tak bywało. Przed staraniem się brałam niepokalanek w tabletkach na wyregulowanie miesiączki, dzięki niemu ostatnia miesiączka przyszła w terminie. Wiem,że zbyt mało było zbliżeń , ale praca męża w tym czasie na tyle nam pozwoliła. Jeśli teraz się nie udało , a tak czuje, że raczej nikłe szanse przy pierwszym cyklu to następnym razem już będziemy bardziej aktywni 😁. Na chwile obecną nic szczegółowego nie czuje , kłuje mnie lekko lewy jajnik i czasem mam lekkie skurcze macicy, typowy objaw na @. Nerwowa i nadwrażliwa, szybko się wzruszam, ale podobnie mam przed @. Jedynie co napaja mnie nadzieją to uczucie zaraz po zbliżeniu, a dokładnie 2-3 dni po zbliżeniu miałam przez kilka dni skurcze macicy, które nie dawały mi spać , czułam niepokój i powiększyły mi się piersi ( mąż pierwszy zauważył ) , były bolesne , ale obecnie już tak nie bolą , są jedynie cięższe. Nadal mam niespokojny sen, przerywany. Dziś zauważyłam, że buzia mi się zmieniła, nie umiem tego wytłumaczyć , ale nie wyglada jak zawsze - oczywiście tłumacze sobie to tym, że pewnie przez te nie do końca przespane noce. Ja z testem jeszcze zaczekam , jutro jest termin , a poczekam może do 4 dni po spodziewanym terminie jeśli @ nie przyjdzie. Zmiany mogły powstać po odstawieniu niepokalanka na wyregulowanie miesiączki. Za Was wszystkie Trzymam mocno kciuki ✊🏻

Wróciłam właśnie od mamy..
W. niby miał wrócic wieczorem a siedzi od popoludnia w domu.
Weszłam do domu a on Facebook, jakieś auto ważniejsze i kolega..
Szkoda że nie chce ze mną podjac rozmowy

Ja zaszłam w ciążę jednym seksem w dniu owulacji, a przed tym było 5 dni przerwy [emoji4]
Hej staraczki [emoji18]My z mężem właśnie zaczęliśmy się strać , co prawda jest to dopiero pierwszy cykl. Ostatnia miesiączka 11 wrzesień , do zbliżeń doszło 3 dni przed owulacja i w sam dzień owulacji. Jutro przewidziany termin miesiączki. Co prawda jeszcze testu nie będę wykonywać , a sama @ może się opóźnić bo u mnie często tak bywało. Przed staraniem się brałam niepokalanek w tabletkach na wyregulowanie miesiączki, dzięki niemu ostatnia miesiączka przyszła w terminie. Wiem,że zbyt mało było zbliżeń , ale praca męża w tym czasie na tyle nam pozwoliła. Jeśli teraz się nie udało , a tak czuje, że raczej nikłe szanse przy pierwszym cyklu to następnym razem już będziemy bardziej aktywni [emoji16]. Na chwile obecną nic szczegółowego nie czuje , kłuje mnie lekko lewy jajnik i czasem mam lekkie skurcze macicy, typowy objaw na @. Nerwowa i nadwrażliwa, szybko się wzruszam, ale podobnie mam przed @. Jedynie co napaja mnie nadzieją to uczucie zaraz po zbliżeniu, a dokładnie 2-3 dni po zbliżeniu miałam przez kilka dni skurcze macicy, które nie dawały mi spać , czułam niepokój i powiększyły mi się piersi ( mąż pierwszy zauważył ) , były bolesne , ale obecnie już tak nie bolą , są jedynie cięższe. Nadal mam niespokojny sen, przerywany. Dziś zauważyłam, że buzia mi się zmieniła, nie umiem tego wytłumaczyć , ale nie wyglada jak zawsze - oczywiście tłumacze sobie to tym, że pewnie przez te nie do końca przespane noce. Ja z testem jeszcze zaczekam , jutro jest termin , a poczekam może do 4 dni po spodziewanym terminie jeśli @ nie przyjdzie. Zmiany mogły powstać po odstawieniu niepokalanka na wyregulowanie miesiączki. Za Was wszystkie Trzymam mocno kciuki [emoji1307]

Hej staraczki [emoji18]My z mężem właśnie zaczęliśmy się strać , co prawda jest to dopiero pierwszy cykl. Ostatnia miesiączka 11 wrzesień , do zbliżeń doszło 3 dni przed owulacja i w sam dzień owulacji. Jutro przewidziany termin miesiączki. Co prawda jeszcze testu nie będę wykonywać , a sama @ może się opóźnić bo u mnie często tak bywało. Przed staraniem się brałam niepokalanek w tabletkach na wyregulowanie miesiączki, dzięki niemu ostatnia miesiączka przyszła w terminie. Wiem,że zbyt mało było zbliżeń , ale praca męża w tym czasie na tyle nam pozwoliła. Jeśli teraz się nie udało , a tak czuje, że raczej nikłe szanse przy pierwszym cyklu to następnym razem już będziemy bardziej aktywni [emoji16]. Na chwile obecną nic szczegółowego nie czuje , kłuje mnie lekko lewy jajnik i czasem mam lekkie skurcze macicy, typowy objaw na @. Nerwowa i nadwrażliwa, szybko się wzruszam, ale podobnie mam przed @. Jedynie co napaja mnie nadzieją to uczucie zaraz po zbliżeniu, a dokładnie 2-3 dni po zbliżeniu miałam przez kilka dni skurcze macicy, które nie dawały mi spać , czułam niepokój i powiększyły mi się piersi ( mąż pierwszy zauważył ) , były bolesne , ale obecnie już tak nie bolą , są jedynie cięższe. Nadal mam niespokojny sen, przerywany. Dziś zauważyłam, że buzia mi się zmieniła, nie umiem tego wytłumaczyć , ale nie wyglada jak zawsze - oczywiście tłumacze sobie to tym, że pewnie przez te nie do końca przespane noce. Ja z testem jeszcze zaczekam , jutro jest termin , a poczekam może do 4 dni po spodziewanym terminie jeśli @ nie przyjdzie. Zmiany mogły powstać po odstawieniu niepokalanka na wyregulowanie miesiączki. Za Was wszystkie Trzymam mocno kciuki [emoji1307]
Witaj. Życzę Ci aby udało się jak najszybciej[emoji6]

reklama
Do góry