reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Tak, wszystko jest ok. Gin proponuje anty ale karmię, więc nic takiego nie wchodzi w grę. Minipigułki odpadają bo mam tendencję do torbieli. Albo mam zajść w ciążę [emoji23] żartowniś. Wtedy będą mnie bolały inne rzeczy [emoji1]

To strasznie współczuje. Ja mam tylko mega mega mega bóle okresowe i bez tabletek nie umiem nawet wstać do kibla. Nie wyobrażam sobie ciągłego bólu taki okres czasu [emoji33][emoji2356] a jakieś rozkurczowe czy coś? Działa to na Ciebie? Nie wiem co wolno karmiącym [emoji2272]

reklama
To strasznie współczuje. Ja mam tylko mega mega mega bóle okresowe i bez tabletek nie umiem nawet wstać do kibla. Nie wyobrażam sobie ciągłego bólu taki okres czasu [emoji33][emoji2356] a jakieś rozkurczowe czy coś? Działa to na Ciebie? Nie wiem co wolno karmiącym [emoji2272]

O, dobra myśl, rozkurczowe! Mam, zaaplikuję sobie i zobaczę, czy takie bez recepty działają. Zawsze mam, niestety należę do tych obdarowanych częstym zapaleniem pęcherza (się muszę wysikać PO) i mam arsenał leków na to.

Kiedyś faktycznie miałam takie mega bólowe @ Lekarze wymyślali cuda wianki, z endometriozą włącznie, chcieli wysyłać na laparo , operować torbiele (wchłaniały się albo pękały same), wypalać nadżerkę (która okazała się ektopią) aż w końcu stanęło na tym, że to zaburzenia hormonalne i po porodzie się wyrównają. Szkoda, że nie powiedzieli po którym, bo po pierwszym miałam hardcore z torbielami. Robiły mi się nawet na tabletkach anty.

Trzeba uważać bo lekarze lubia wędrować utartymi ścieżkami a każda z nas jest inna.

O, dobra myśl, rozkurczowe! Mam, zaaplikuję sobie i zobaczę, czy takie bez recepty działają. Zawsze mam, niestety należę do tych obdarowanych częstym zapaleniem pęcherza (się muszę wysikać PO) i mam arsenał leków na to.

Kiedyś faktycznie miałam takie mega bólowe @ Lekarze wymyślali cuda wianki, z endometriozą włącznie, chcieli wysyłać na laparo , operować torbiele (wchłaniały się albo pękały same), wypalać nadżerkę (która okazała się ektopią) aż w końcu stanęło na tym, że to zaburzenia hormonalne i po porodzie się wyrównają. Szkoda, że nie powiedzieli po którym, bo po pierwszym miałam hardcore z torbielami. Robiły mi się nawet na tabletkach anty.

Trzeba uważać bo lekarze lubia wędrować utartymi ścieżkami a każda z nas jest inna.

Moja pierwsza gin (16 lat) tez wymyślała cuda nic nie tłumacząc, a ja chodziłam przerażona ze będą mnie kroić albo umrę albo nie będę mieć dzieci. Na szczęście była w błędzie [emoji16] faktycznie po anty cykl mi się trochę skrócił, okres tez, bóle... No są dalej, dalej czasem się wspomagam czyms przeciwbólowym, zdarzy mi się ze niemąż mnie z podłogi podnosi bo nie umiem wstać, ale na ogół myśle ze jest lepiej niż było, choć te pierwsze 2 dni to tak trochę życie mi umyka a ja po prostu jestem [emoji16] taki urok. Ale ja mam przy Tobie TYLKO dwa dni, na sama myśl przez co przechodzisz przestaje mnie bolec [emoji23]

Mam nadzieje, ze rozkurczowe coś pomogą [emoji3531]

Moja pierwsza gin (16 lat) tez wymyślała cuda nic nie tłumacząc, a ja chodziłam przerażona ze będą mnie kroić albo umrę albo nie będę mieć dzieci. Na szczęście była w błędzie [emoji16] faktycznie po anty cykl mi się trochę skrócił, okres tez, bóle... No są dalej, dalej czasem się wspomagam czyms przeciwbólowym, zdarzy mi się ze niemąż mnie z podłogi podnosi bo nie umiem wstać, ale na ogół myśle ze jest lepiej niż było, choć te pierwsze 2 dni to tak trochę życie mi umyka a ja po prostu jestem [emoji16] taki urok. Ale ja mam przy Tobie TYLKO dwa dni, na sama myśl przez co przechodzisz przestaje mnie bolec [emoji23]

Mam nadzieje, ze rozkurczowe coś pomogą [emoji3531]

Obawiam się, drogą dedukcji, że bardzo wiele problemów wynika ze zbyt późnych i za małej ilości porodów. Teraz jest nacisk na świadome macierzyństwo, tymczasem rodzimy za późno i za mało. Popytajcie babki, starsze ciotki, szczególnie te, które miały kilkoro dzieci, czy chorowały na kobiece choroby. Z biologicznego punktu widzenia jesteśmy stworzone do tego, żeby średnio co dwa lata być w ciąży. Cywilizacja, kapitalizm i konsumpcjonizm wystawiaja nam bardzo wysoki rachunek...

Btw. Na bardzo bolesne @ niezwykle pomaga ruch fizyczny. Basen, rower, kijki, coś intensywnego. Wiem, że ból jest destrukcyjny ale w tym wypadku pokonanie go niesie duże korzyści. Tylko w ciąży urojonej nie pomaga ;)

Hej dziewczyny :)
Po jakim czasie od odstawienia antykoncepcji udało wam się zajść? Dziś wzięłam ostatnią tabletkę i nie ukrywam, że szybko chciałabym zobaczyć dwie kreski 😅

Hej dziewczyny :)
Po jakim czasie od odstawienia antykoncepcji udało wam się zajść? Dziś wzięłam ostatnią tabletkę i nie ukrywam, że szybko chciałabym zobaczyć dwie kreski [emoji28]
No właśnie dopiero staramy się zajść [emoji6] A to jak szybko to już zależy od kobiety. Każda jest inna. Jednej uda się w 1 cyklu a innej zajmie to lata zanim gospodarka hormonalna dojdzie do siebie. Powodzenia![emoji16]

No właśnie dopiero staramy się zajść [emoji6] A to jak szybko to już zależy od kobiety. Każda jest inna. Jednej uda się w 1 cyklu a innej zajmie to lata zanim gospodarka hormonalna dojdzie do siebie. Powodzenia![emoji16]
Wiem, wiem, że się staracie. Ale może któraś z was ma już jedną ciążę za sobą :D

reklama
Do góry