reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Tak, wszystko jest ok. Gin proponuje anty ale karmię, więc nic takiego nie wchodzi w grę. Minipigułki odpadają bo mam tendencję do torbieli. Albo mam zajść w ciążę [emoji23] żartowniś. Wtedy będą mnie bolały inne rzeczy [emoji1]

To strasznie współczuje. Ja mam tylko mega mega mega bóle okresowe i bez tabletek nie umiem nawet wstać do kibla. Nie wyobrażam sobie ciągłego bólu taki okres czasu [emoji33][emoji2356] a jakieś rozkurczowe czy coś? Działa to na Ciebie? Nie wiem co wolno karmiącym [emoji2272]

reklama
To strasznie współczuje. Ja mam tylko mega mega mega bóle okresowe i bez tabletek nie umiem nawet wstać do kibla. Nie wyobrażam sobie ciągłego bólu taki okres czasu [emoji33][emoji2356] a jakieś rozkurczowe czy coś? Działa to na Ciebie? Nie wiem co wolno karmiącym [emoji2272]

O, dobra myśl, rozkurczowe! Mam, zaaplikuję sobie i zobaczę, czy takie bez recepty działają. Zawsze mam, niestety należę do tych obdarowanych częstym zapaleniem pęcherza (się muszę wysikać PO) i mam arsenał leków na to.

Kiedyś faktycznie miałam takie mega bólowe @ Lekarze wymyślali cuda wianki, z endometriozą włącznie, chcieli wysyłać na laparo , operować torbiele (wchłaniały się albo pękały same), wypalać nadżerkę (która okazała się ektopią) aż w końcu stanęło na tym, że to zaburzenia hormonalne i po porodzie się wyrównają. Szkoda, że nie powiedzieli po którym, bo po pierwszym miałam hardcore z torbielami. Robiły mi się nawet na tabletkach anty.

Trzeba uważać bo lekarze lubia wędrować utartymi ścieżkami a każda z nas jest inna.

O, dobra myśl, rozkurczowe! Mam, zaaplikuję sobie i zobaczę, czy takie bez recepty działają. Zawsze mam, niestety należę do tych obdarowanych częstym zapaleniem pęcherza (się muszę wysikać PO) i mam arsenał leków na to.

Kiedyś faktycznie miałam takie mega bólowe @ Lekarze wymyślali cuda wianki, z endometriozą włącznie, chcieli wysyłać na laparo , operować torbiele (wchłaniały się albo pękały same), wypalać nadżerkę (która okazała się ektopią) aż w końcu stanęło na tym, że to zaburzenia hormonalne i po porodzie się wyrównają. Szkoda, że nie powiedzieli po którym, bo po pierwszym miałam hardcore z torbielami. Robiły mi się nawet na tabletkach anty.

Trzeba uważać bo lekarze lubia wędrować utartymi ścieżkami a każda z nas jest inna.

Moja pierwsza gin (16 lat) tez wymyślała cuda nic nie tłumacząc, a ja chodziłam przerażona ze będą mnie kroić albo umrę albo nie będę mieć dzieci. Na szczęście była w błędzie [emoji16] faktycznie po anty cykl mi się trochę skrócił, okres tez, bóle... No są dalej, dalej czasem się wspomagam czyms przeciwbólowym, zdarzy mi się ze niemąż mnie z podłogi podnosi bo nie umiem wstać, ale na ogół myśle ze jest lepiej niż było, choć te pierwsze 2 dni to tak trochę życie mi umyka a ja po prostu jestem [emoji16] taki urok. Ale ja mam przy Tobie TYLKO dwa dni, na sama myśl przez co przechodzisz przestaje mnie bolec [emoji23]

Mam nadzieje, ze rozkurczowe coś pomogą [emoji3531]

Moja pierwsza gin (16 lat) tez wymyślała cuda nic nie tłumacząc, a ja chodziłam przerażona ze będą mnie kroić albo umrę albo nie będę mieć dzieci. Na szczęście była w błędzie [emoji16] faktycznie po anty cykl mi się trochę skrócił, okres tez, bóle... No są dalej, dalej czasem się wspomagam czyms przeciwbólowym, zdarzy mi się ze niemąż mnie z podłogi podnosi bo nie umiem wstać, ale na ogół myśle ze jest lepiej niż było, choć te pierwsze 2 dni to tak trochę życie mi umyka a ja po prostu jestem [emoji16] taki urok. Ale ja mam przy Tobie TYLKO dwa dni, na sama myśl przez co przechodzisz przestaje mnie bolec [emoji23]

Mam nadzieje, ze rozkurczowe coś pomogą [emoji3531]

Obawiam się, drogą dedukcji, że bardzo wiele problemów wynika ze zbyt późnych i za małej ilości porodów. Teraz jest nacisk na świadome macierzyństwo, tymczasem rodzimy za późno i za mało. Popytajcie babki, starsze ciotki, szczególnie te, które miały kilkoro dzieci, czy chorowały na kobiece choroby. Z biologicznego punktu widzenia jesteśmy stworzone do tego, żeby średnio co dwa lata być w ciąży. Cywilizacja, kapitalizm i konsumpcjonizm wystawiaja nam bardzo wysoki rachunek...

Btw. Na bardzo bolesne @ niezwykle pomaga ruch fizyczny. Basen, rower, kijki, coś intensywnego. Wiem, że ból jest destrukcyjny ale w tym wypadku pokonanie go niesie duże korzyści. Tylko w ciąży urojonej nie pomaga ;)

Hej dziewczyny :)
Po jakim czasie od odstawienia antykoncepcji udało wam się zajść? Dziś wzięłam ostatnią tabletkę i nie ukrywam, że szybko chciałabym zobaczyć dwie kreski 😅

Hej dziewczyny :)
Po jakim czasie od odstawienia antykoncepcji udało wam się zajść? Dziś wzięłam ostatnią tabletkę i nie ukrywam, że szybko chciałabym zobaczyć dwie kreski [emoji28]
No właśnie dopiero staramy się zajść [emoji6] A to jak szybko to już zależy od kobiety. Każda jest inna. Jednej uda się w 1 cyklu a innej zajmie to lata zanim gospodarka hormonalna dojdzie do siebie. Powodzenia![emoji16]

No właśnie dopiero staramy się zajść [emoji6] A to jak szybko to już zależy od kobiety. Każda jest inna. Jednej uda się w 1 cyklu a innej zajmie to lata zanim gospodarka hormonalna dojdzie do siebie. Powodzenia![emoji16]
Wiem, wiem, że się staracie. Ale może któraś z was ma już jedną ciążę za sobą :D

reklama
Do góry