reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

@netka_lp @Carry88 właśnie często słyszę, że ponoć facet ginekolog jest delikatniejszy. Ale ja akurat na swoją nie narzekam ;) starsza kobitka, a co ciekawe - prowadziła ciążę mojej mamy, czyli zna mnie od czasów płodowych 😂
Ja też wolę facetów, ale takich po 50 najlepiej haha, chociaż najbardziej dziwnie się czułam, jak tesciowa mnie badała xd ale fakt, była najdelikatniejsza, ciekawe czy dlatego, że po znajomości, czy ponad 40 lat doświadczenia robi swoje xd

reklama
Otóż to a ja jeszcze biorę dawkę 150 także spora dawka jest. Tak samo są różne opinie że jak robisz tsh to nie możesz wziąć leków rano bo fałszują wynik. U mnie się akurat to nie zgadza. Bo mimo że biorę leki przed badaniem to jak wynik ma być za niski to jest jak ma być za wysoki to też jest a jak ma wyjść w normie to jest w normie.
Ja jestem na dawce 50 i również brałam leki przed badaniem.Tak czy siak tabletki musisz cały czas brać a jak jeden dzień przed badaniem nie weźmiesz to za dużo w tych wynikach nie powinno się zmienić.

Ja jestem na dawce 50 i również brałam leki przed badaniem.Tak czy siak tabletki musisz cały czas brać a jak jeden dzień przed badaniem nie weźmiesz to za dużo w tych wynikach nie powinno się zmienić.
Otóż to. Ja zażywam leki 9 lat to jak nie wezmę leków jednego poranka przed badaniem to nic nie zmieni bo cały czas te leki utrzymują się w moim organizmie.

Ja też wolę facetów, ale takich po 50 najlepiej haha, chociaż najbardziej dziwnie się czułam, jak tesciowa mnie badała xd ale fakt, była najdelikatniejsza, ciekawe czy dlatego, że po znajomości, czy ponad 40 lat doświadczenia robi swoje xd

Podziwiam nigdy bym się nie dała zbadać teściowej 🤣

Ja zawsze wybieram mężczyzn, nie wiem dlaczego, ale do kobiet lekarzy mnie tak nie ciągnie [emoji2368][emoji2368][emoji2368]
Ja chodzę do mężczyzn pani z kliniki jest kobieta ale w Pl trafiłam na gin faceta że jak włożył rękę to myślałam że macicę i jajniki na żywca mi wyciągnie na tym fotelu [emoji85]

No tak, Ale podobno duphaston, a luteina to coś zupełnie innego i luteina może wywołać krwawienia...kurcze w pierwszej ciąży też brałam luteine, Ale już faktycznie po tym jak było widać serduszko na usg...caly I trymestr brałam ze względu na plamienia i teraz nie wiem co robić, a z żadnym lekarzem się nie idzie skontaktować od tak...paranoja...do tego syn mi dzisiaj tak daje w kość od rana, on normalnie wyczuwa kiedy jestem w ciąży i robi się taki płaczliwy, że szok...jego zachowanie właśnie dało mi do myślenia pod kątem zrobienia testu... Nie wiem, czy wszystkie dzieci tak mają...🤔🤔
Różnica jest tylko taka, że luteina to progesteron naturalny, a duphaston to progesteron syntetyczny (sztuczny). Dlatego luteina wykrywalna jest w badaniach krwi, jeśli się weźmie tabletkę przed badaniem, a duphaston nie. Ja też zaczynałam od luteiny, ale mi puchł język (dostałam podjęzykowo). Bardzo mnie bolał język, nie mogłam jeść i wtedy zmienili mi na duphaston :) Tak czy siak w mojej ocenie nie możesz na własną rękę odstawiać hormonów we wczesnej ciąży bez konsultacji z lekarzem.

reklama
Wszystko na to wskazuje tylko teraz nie wiem co dalej z luteiną...niby lekarze przepisuje ją od 5-6 tygodnia ciąży, a ja jestem gdzieś pewnie w 3-4 tygodniu...
Tak, przepisują ją jak zaczyna się ją brać w trakcie ciąży po zapłodnieniu, a nie jak Ty ją brałaś wcześniej leczniczo na konkretny problem. Nie można samemu odstawiać progesteronu czy to luteiny czy duphastonu w tak wczesnej ciąży! Ja poleciałam od razu w 4tc do gine bo mi się duphaston kończył i lekarz zabronił zaprzestania brania bo to mógłby być za duży szok dla organizmu.

Do góry