Mnie ciągnie prawy a lewy nic a nic a tam jest pęcherzykJa w tym cyklu miałam owu z prawego i bolał strasznie. Gin potwierdziła, że owu była z prawego więc chyba tak
reklama
HeraUnique
Fanka BB :)
Bo ból jajnika tak naprawdę powoduje pęknięcie pęcherzyka grafa i płyn ciałka żółtego, które powoduje podrażnienie śluzówki jajnikaMnie ciągnie prawy a lewy nic a nic a tam jest pęcherzyk
K
Katijah
Gość
Dla mnie to ważne, bo ja nie mam lewego jajowoduJa w tym cyklu miałam owu z prawego i bolał strasznie. Gin potwierdziła, że owu była z prawego więc chyba tak tyle, że ból powoduje ciałko żółte, którego płyn podrażnia śluzówkę jajnika
To może jeszcze zaboli ;pBo ból jajnika tak naprawdę powoduje pęknięcie pęcherzyka grafa i płyn ciałka żółtego, które powoduje podrażnienie śluzówki jajnika
HeraUnique
Napisze tak jakby napisała moja ginekolog "oby bolała ta owulacja najmocniej na świecie"To może jeszcze zaboli ;p
Z tego co od 3 lat słyszę, to ból występuje w jajniku, w którym dochodzi do uwolnienia komórki jajowej, bo to ciałko żółte odpowiada za ból owulacyjnyDla mnie to ważne, bo ja nie mam lewego jajowodu
K
Katijah
Gość
Ja nie zawsze czuję ten bólNapisze tak jakby napisała moja ginekolog "oby bolała ta owulacja najmocniej na świecie"
Z tego co od 3 lat słyszę, to ból występuje w jajniku, w którym dochodzi do uwolnienia komórki jajowej, bo to ciałko żółte odpowiada za ból owulacyjny
K
Katijah
Gość
Jakie miałaś objawy?Oby!!! Zapraszam Was wszystkie do wyjścia
Czy poprostu się spóźnił @?
I z tego co mi powiedział gin ból może tak promieniować że nam się wydaje że oba bolą . Ja tak mam zazwyczaj. W tym cyklu bolał mnie typowo jeden. I tak tak wcześniej pisałam pierwszy mój cykl starań kiedy mnie nic nie boli tam na doleNapisze tak jakby napisała moja ginekolog "oby bolała ta owulacja najmocniej na świecie"
Z tego co od 3 lat słyszę, to ból występuje w jajniku, w którym dochodzi do uwolnienia komórki jajowej, bo to ciałko żółte odpowiada za ból owulacyjny
A wracajac do tematu testowania to ja w pierwszym cyklu zrobiłam już 2 dni po owu taka byłam głupia potem co drugi dzień. W kolejnych cyklach tak tydzień po owu z tym że w poprzednim zrobiłam tylko dwa testy. Teraz że czuje że nic z tego to się wstrzymam sporo albo nie zrobię wcale bo plamienia mam tak dwa dni przed @
reklama
HeraUnique
Bo nie zawsze musi wystąpić od to taki brak medycznego wytłumaczeniaJa nie zawsze czuję ten ból