reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Jeśli temperatura jutro utrzyma się na wyższym poziomie, to może to być plamienie implantacyjne 🙃
Warto pamiętać, że plamienie implementacyjne to bardzo rzadki objaw ciąży i niewiele kobiet je ma. Większość lekarzy nie uznaje tego za objaw ciąży. Ja jestem zdania, że w prawidłowej ciąży plamień być nie powinno.. i niestety moje doświadczenia mówią to samo.

reklama
Cześć, dziewczyny. Za kilka dni powinnam dostać @. Nic nie boli, ani brzuch, ani piersi, nie mam żadnych ciążowych objawów. W tym miesiącu też sobie trochę odpuściłam myślenie o ciąży, zbyt dużo pracy i innych obowiązków. Ale w poprzednich miesiącach piersi mnie bolały okropnie, prawie od owulacji do końca. Czy to mozliwe, żeby sobie aż tak wkręcić? Czy mogłam być np. w ciążach biochemicznych? Bo nie wiem co myśleć, na tyle te objawy były mocne. Nigdy nie miałam takiego czegoś. Ale chyba 3 cykle pod rząd biochemiczna też byłaby przegięciem, co?
A robiłaś jakieś testy ciążowe, betę? Bez tego raczej nikt nie stwierdzi, czy byłaś w ciąży... no i chyba większość kobiet potrafi sobie wkręcić wiele rzeczy :/

Dziewczyny. Jeszcze 2 lata temu (niecałe) jak widziałam 2 kreskę na teście to zrobiłam tylko 2 testy i to dzień po dniu i była ciąża dla mnie i koniec. Ale teraz? ROBIĘ te testy, sikaniec 2 dni temu blada kreska, 2 razy pod rząd z krwi pozytyw (domowy) no i jakoś nie nastawiam się na ciąże, jakoś żadnym testom już nie ufam. Choć z mężem po tych testach już coś tam planujemy co i jak co dalej. To przez to, że czytam wam, inne forum i dowiaduje się tyle rzeczy, że ja wcześniej kuźwa głupia byłam...
Byłam 2 razy w ciąży, ani razu nie robiłam bety tylko same testy, teraz niestety będę zmuszona iść na betę, ale znowu boję się, że się rozczaruje, choć nie naciskam na ciąże, bo to i tak 1 cykl był, a o córkę starałam się 2 lata i dopiero pykla za pierwszym jak przeprowadziliśmy się na nowe mieszkanie jeszcze z nie mężem. Co myślicie? Kupować nowe mieszkanie? [emoji23] [emoji23] [emoji23]

A robiłaś jakieś testy ciążowe, betę? Bez tego raczej nikt nie stwierdzi, czy byłaś w ciąży... no i chyba większość kobiet potrafi sobie wkręcić wiele rzeczy :/
Nie robiłam, bo czekalam na wyraźne spóźnienie @, w pierwszej ciąży test długo mi nie pokazywał pozytywu, wiec, wiedziałam, że nie ma po co robić.

No cóż - nasze starania przeniesione na początek 2021. 🙄
Z badań krwi wynikło, że mam za mało IgG na różyczkę.Musieli mnie doszczepić związku z tym mam 3miesięczny zakaz zachodzenia w ciąże 🙊.
A Gin powiedział mi, że muszę zmniejszyć cukier 🤔 mam 93,80 😂
Zaczniemy razem od stycznia 😂 ja mam dwie bakterie do wyleczenia i hsg do zrobienia....może do stycznia zdążę 😞

I w ogóle nigdy temp nie mierzyłam, nigdy śluzu nie sprawdzałam, nie interesowało mnie to kiedy jest owulacja i inne podobne rzeczy. Nadal nie będę tego robić, bo wiem, że posprawdzam tydzień i koniec. Ale powiem wam, fajnych rzeczy się od was dowiedziałam. To jest jakas komnata tajemnic po prostu

reklama
Do góry